Wat is de Beste Bloeddrukmeter – Top 5 Beste Bloeddrukmeters in 2022

Laatste update op: 08/02/2022

Op zoek naar de beste bloeddrukmeter? Met zo veel verschillende apparaten om uit te kiezen kan dat een lastige zoektocht zijn! Wij hebben het echter een stukje makkelijker voor je gemaakt. Bekijk hieronder de top 5 beste bloeddrukmeters in 2022.

0
 • Scroll naar rechts
 • Bloeddrukmeter
 • Beoordeling
 • Bekijk op:
 • Prijs
  €: <50 euro
  €€: 50 - 99 euro
  €€€: >99 euro
 • Type
  Er zijn verschillende type bloeddrukmeters. De meest voorkomende zijn bovenarm en polsbloeddrukmeters.
  Ook is er een verschil in gebruik. Sommige bloeddrukmeters beschikken over een pomp waarmee je de manchet zelf moet oppompen, terwijl anderen met een druk op de knop automatisch oppompen en na de meting vanzelf weer leeglopen.
 • Manchetmaat
  De manchetmaat van de bloeddrukmeter. Meet je bovenarm (ontspannen) om te kijken of je de manchet past.
 • Nederlandse Hartstichting vermelding
  Als de bloeddrukmeter is vermeld op de website van de Nederlandse Hartstichting is het apparaat goedgekeurd door het Dabl instituut, wat een internationaal instituut is voor het testen van betrouwbaarheid van bloeddrukmeters.
 • Onregelmatige hartslag detector
  Sommige bloeddrukmeters detecteren de gezondheid van je hartslag. Wanneer je een onregelmatige hartslag meldt de bloeddrukmeter dit op het scherm.
 • WHO indicator
  WHO staat voor World Health Organisation. Een WHO indicator geeft volgens de normen van de WHO aan of je binnen de gezonde zone valt. Een WHO indicator geeft je bloeddruk gezondheid weer in de kleuren groen (normale bloeddruk), geel, oranje en rood.
 • Gemiddelde lezing
  De bloeddrukmeter heeft de functie om een gemiddelde berekening te maken van je laatste paar bloeddrukmetingen, om zo een beter zicht te geven over je bloeddruk gezondheid.
 • Analyse software
  De bloeddrukmeter heeft de mogelijkheid om met bijbehorende software of een app alle gemeten data overzichtelijk in te zien om het zo beter te analyseren.
 • Geheugenfunctie
  De bloeddrukmeter beschikt over een geheugenfunctie waarmee je vorige bloeddruklezingen terug kunt zien.
 • Draadloos
  De bloeddrukmeter is draadloos en stuurt gemeten data via bluetooth door naar een app op je smartphone (bovenarmbloeddrukmeter), of rechtstreeks op het scherm (polsbloeddrukmeter).
 • Display scherm
  De bloeddrukmeter beschikt over een display scherm waarop je de lezing kunt aflezen.
 • Touchscreen
  De bloeddrukmeter beschikt over een touchscreen en niet over druktoets knoppen. Een touchscreen is erg handig op een polsbloeddrukmeter aangezien het apparaat dan zo minimaal mogelijk beweegt tijdens het bedienen.
 • Netstroom mogelijkheid
  De bloedrukmeter heeft naast het gebruik van batterijen ook de mogelijkheid om met een adapter en snoer via netstroom gebruikt te worden (deze adapter wordt meestal niet meegeleverd en moet je apart bestellen).
 • Meegeleverde batterijen
  De bijbehorende batterijen worden meegeleverd bij de bloeddrukmeter.
 • Geheugenplekken
  Het aantal geheugen plaatsen waarin je bloeddruklezingen kunt opslaan.
 • Aantal gebruikers
  De bloeddrukmeter heeft de optie om aparte profielen te onthouden van verschillende gebruikers. Dit is erg handig als de bloeddrukmeter door meer dan één persoon gebruikt gaat worden.
1.
2.
3.
 • Withings Wireless Bloeddrukmeter
 • Withings Wireless Bloeddrukmeter
 • (4.2/5)
 • €€€
 • Bovenarm (automatisch)
 • 22 - 42 cm
 • 999 (in de app op je smartphone)
 • 4
4.
5.
Het is een goed idee om je bloeddruk af en toe in de gaten te houden (maak er echter geen obsessie van). Ongeveer een kwart van de bevolking in Nederland lijdt aan hypertensie en tegenwoordig raden veel dokters patiënten aan om zelf de bloeddruk bij te houden met een bloeddrukmeter voor thuis.

Het is moeilijk uit te leggen hoe slecht hypertensie voor je is, maar in simpele woorden is het zo dat wanneer je bloeddruk te hoog is, dit veel stress op je hart en aderwanden legt, en dus gevaarlijk is voor je gezondheid. Een lage bloeddruk kan ook een probleem zijn, dus is het handig om regelmatig te checken of je bloeddruk in orde is, vooral wanneer je in het verleden al eens een te hoge of te lage bloeddrukmeting hebt gehad. Niet alle bloeddrukmeters zijn even accuraat, daarom hebben wij hier de best geteste bloeddrukmeters voor jou op een rijtje gezet in deze top 5 beste bloeddrukmeters.

Wat is een Bloeddrukmeter?

Een bloeddrukmeter is een apparaat waarmee je eenvoudig je bloeddruk kunt meten. Het apparaat is voorzien van een manchet dat vastzit aan de bloeddrukmeter via een luchtslang. Dit manchet doe je om je bovenarm en via de luchtslang wordt er lucht in de manchet gepompt waarmee je bloeddruk gemeten wordt. Je bloeddruk en hartslag worden weergegeven op een display op de bloeddrukmeter nadat de meting klaar is.

Als je niet gewend bent een bloeddrukmeter te gebruiken kan het bij het eerste gebruik wat onaangenaam zijn. De manchet wordt namelijk opgepompt totdat deze zeer strak om de arm zit zodat de bloeddruk zo nauwkeurig mogelijk gemeten kan worden. Het kan ook best eng zijn om je hart te voelen kloppen in je elleboog, maar maak je geen zorgen, het gebruik van een bloeddrukmeter is niet gevaarlijk. Vind je het echter te onaangenaam om een arm bloeddrukmeter te gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen om voor een polsbloeddrukmeter te nemen.

Wie heeft een Bloeddrukmeter nodig?

Niet iedereen heeft een bloeddrukmeter nodig voor thuis. De meest voor de hand liggende zijn mensen die lijden aan hypertensie, hypotensie of diabetes, senioren, mensen met overgewicht of zwangere vrouwen die op advies van de dokter hun bloeddruk in de gaten moeten houden.

Aangezien de bloeddruk zo veel kan variëren over de dag, is het erg handig om een bloeddruk meter in bezit te hebben waarmee je op verschillende tijden een bloeddruklezing kunt afnemen. Met een goede bloeddrukmeter kunnen een paar bloeddruk lezingen thuis kunnen in sommige gevallen zelfs accurater zijn dan bij de dokter, aangezien een doktersbezoek je angst kan verhogen, wat weer voor een ietwat verhoogde bloeddruk zorgt (dokters weten dit natuurlijk wel en houden hier rekening mee tijdens het aflezen van de bloeddruk).

Waarom is het belangrijk om thuis een Bloeddrukmeter te hebben?

Er zijn meerdere redenen waarom dokters hun patiënten aanraden om een eigen bloeddrukmeter aan te schaffen. Bijvoorbeeld om te zien hoe je bloeddruk reageert op bepaalde medicatie die je inneemt, om je arts nauwkeurige bloeddrukmetingen te geven op verschillende uren, en om je gehele gezondheid in de gaten te houden.

Je bloeddruk thuis bijhouden met gebruik van een bloeddrukmeter zorgt ervoor dat je belangrijke informatie over je gezondheid kunt doorspelen naar je dokter bij je volgende doktersbezoek. Hierom is het belangrijk om de datums en tijden bij te houden wanneer je een bloeddruklezing doet. Veel bloeddrukmeters beschikken over een geheugenfunctie waarin je meerdere bloeddruklezingen kunt opslaan, en sommige bloeddrukmeters hebben speciale analysesoftware waarin je al je lezingen digitaal kunt opslaan.

Verschillende soorten bloeddrukmeters

Er zijn verschillende soorten en maten bloeddrukmeters voor thuisgebruikers om uit te kiezen. De beste bloeddrukmeter is er een die voor jou het meest comfortabel aanvoelt en natuurlijk binnen je budget past. Hoewel alle bloeddrukmeter types goed zijn, raden de meeste dokters bovenarmbloeddrukmeters aan voor de beste accuraatheid.

Handmatige bovenarmbloeddrukmeter – Dit type bloeddrukmeter heeft een manchet die om je arm moet waarna je zelf met een pomp moet pompen om de manchet op te blazen, totdat deze strak genoeg zit voor een accurate lezing. Handmatige bloeddrukmeters zijn niet moeilijk in gebruik en kosten vaak minder dan andere soorten. Veel dokters beschikken over dit type bloeddrukmeter.

Automatische bovenarmbloeddrukmeter – Dit type bloeddrukmeter gaat net als bovengenoemde om je bovenarm met een manchet. Het enige verschil is dat deze zich automatisch opgepompt wanneer je op de startknop drukt.

Pols bloeddrukmeter – Een polsbloeddrukmeter gaat – zoals de naam al zegt – om je pols in plaats van je bovenarm. Je moet je arm op gelijke hoogte houden met je hart om een nauwkeurige lezing te krijgen en de meeste polsbloeddrukmeters hebben een indicator die aantoont wanneer je pols op de juiste hoogte zit.

Pasvorm (Zeer belangrijk)

Ervoor zorgen dat je de juiste manchet maat hebt is cruciaal om accuraat te meten. Als je een te groot manchet gebruikt zal deze niet strak genoeg om je bovenarm samentrekken waardoor je bloeddruk niet gelezen kan worden. Als de manchet te klein is zal deze juist te strak worden en ook inaccuraat zijn.

beste bloeddrukmeter manchet

Gebruik een meetlint om je bovenarm te meten in ontspannen positie. Meet ongeveer op het midden van je bicep om er zeker van te zijn welke maat manchet je nodig hebt. De gemiddelde manchet maat is geschikt voor een bovenarm van 22 – 36 cm. De manchet van Omron bloeddrukmeters zijn geschikt voor armen van 22 – 42 cm.

Eigenschappen van een bloeddrukmeter

Sommige bloeddrukmeters beschikken over extra functies die ze geschikter maken dan anderen. Een aantal van deze functies zijn: extra opslagruimte voor bloeddruklezingen, de mogelijkheid om van meerdere personen een bloeddrukmeting bij te houden, digitale displays en meer. Hieronder een paar veelvoorkomende eigenschappen:

Gebruiksgemak – Gebruiksgemak is een belangrijke factor bij de bruikbaarheid van een bloeddrukmeter. Als de bloeddrukmeter te moeilijk in gebruik of af te lezen is , zal je er niet veel aan hebben. Je wilt niet een te ingewikkelde bloeddrukmeter aanschaffen waar je spijt van krijgt dus is het verstandig om op te letten op de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Let hierop bij recensies van gebruikers en of ze opmerkingen maken over gebruiksgemak. De meest eenvoudige modellen zijn bloeddrukmeters met een start & go knop. Je hoeft hier alleen de manchet om je bovenarm te doen, op de startknop te drukken en het apparaat zal automatisch de rest van het werk zelf doen. Makkelijker kan eigenlijk niet.

Complete meting – Het is verstandig om een model te kiezen dat naast je bloeddruk ook je hartslag meet. Ook is het handig als de polsdruk meteen wordt aangegeven, alhoewel je dit natuurlijk ook zelf makkelijk kunt uitrekenen bij het zien van je bloeddruk (bovendruk min onderdruk = polsdruk).

Opslagcapaciteit – Afhankelijk van het apparaat dat je koopt, kunnen bloeddrukmeters een aantal tot wel honderden bloeddruklezingen opslaan. Sommige apparaten kunnen ook lezingen van meerdere personen bij houden door deze op verschillende profielen op te slaan. Er zijn ook geavanceerde bloeddrukmeters met de functie om ze via USB aan te sluiten met je computer zodat je je bloeddruklezingen kunt opslaan in een spreadsheet en desnoods opsturen naar je dokter. Voor de meesten is deze geavanceerde functie overbodig maar als je het huis niet kunt of mag verlaten is dit zeker wel een extra gemak.

Bloeddrukmeter batterijen
Bijna alle moderne bloeddrukmeters werken op batterijen

Batterij/accu – De meeste bloeddrukmeters worden aangedreven door AA of AAA batterijen, wat best handig is voor mobiliteit aangezien je geen stopcontact in de buurt hoeft te hebben. Anderen worden wel aangedreven door netstroom en kun je in het stopcontact doen. Voordeel is dan natuurlijk dat je geen batterijen hoeft te kopen.

Apparaten met batterij hebben meestal een indicator die aantoont wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Meestal worden er bij het apparaat wel batterijen geleverd.

Automatische pomp – Bloeddrukmeters die zichzelf automatisch oppompen zijn meestal accurater dan apparaten die je zelf moet oppompen. De handmatig oppompbare modellen zijn zeker niet slecht, en mits gemeten door een dokter natuurlijk zeer nauwkeurig, maar voor thuisgebruikers is een automatisch oppompende bloeddrukmeter een betere keuze.

Display – De meeste bloeddrukmeters beschikken over een duidelijk afleesbaar digitaal display. Sommige hebben ook verlichting zodat je ‘s nachts in het donker duidelijk je bloeddruklezing kunt aflezen. Ouderwetsere apparaten die je meestal bij de dokter ziet beschikken over een analoog display. Qua accuraatheid is er geen verschil maar een digitaal display is natuurlijk handig om meerdere metingen tegelijk af te kunnen lezen zoals je hartslag en polsdruk.

Onregelmatige hartslag indicator– Sommige bloeddrukmeters beschikken over een detector voor onregelmatige hartslag. Terwijl je bloeddruk gemeten wordt zal het apparaat ook je hartslag monitoren om te luisteren of deze onregelmatig klopt. Dit wordt dan meestal aangegeven door middel van een knipperend hartje op de display.


Beste Bloeddrukmeter in 2022 – Top 5

5. Medisana BU510

Medisana BU510 review

De Medisana BU510 is een zeer betaalbare optie voor degenen die niet teveel geld willen of kunnen uitgeven maar toch hun bloeddruk willen bijhouden.

Het apparaat is zeer makkelijk in gebruik. De bijbehorende gebruiksaanwijzing is in het Nederlands en er wordt duidelijk uitgelegd hoe je het apparaat instelt, hoe je de manchet om moet doen, en er zit een WHO indicator op het apparaat die aangeeft of je bloeddrukmeting in de veilige zone zit of niet.

De manchet is makkelijk aan te passen in grootte en is geschikt voor armen van 22 tot 36 cm.

Je zet de bloeddrukmeter aan door de bijgeleverde AA batterijen erin te doen en op de startknop te drukken. Bij de eerste keer aanzetten stel je de tijd en nog wat andere makkelijke settings in, en kun je direct meten. Om te meten, doe je de manchet correct om de arm volgens de aanwijzingen en druk je op de startknop. De bloeddrukmeter blaast zich vanzelf op en toont wanneer hij klaar is op het scherm je bloeddruk, hartslag, een WHO indicatie en de tijd van afneming. Ook geeft het apparaat een melding aan wanneer je hartslag onregelmatig is. De Medisana BU510 heeft geheugenplekken voor 2 verschillende personen met elk 90 lezingen.

Bij een aantal metingen werd duidelijk dat het apparaat meestal wel goed meet, maar zeker niet altijd. Bij kort opeenvolgende metingen verschilde de bloeddruk in sommige instanties tot wel 20 punten. Dit kan misschien komen doordat de manchet, of de luchtslang niet helemaal correct zit, maar bij andere bloeddrukmeters zoals de Omron M7 zie je zeker niet zulke grote afwijkingen als bij deze. Best een belangrijk minpunt dus.

Conclusie: De Medisana BU510 is een budget keuze voor mensen die af en toe hun bloeddruk willen meten en niet teveel geld uit willen geven. Het apparaat kan bij metingen soms echter best afwijken. Sommige opeenvolgende lezingen verschilde teveel wat eigenlijk niet zou moeten kunnen bij een bloeddrukmeter. Misschien was het incidenteel, maar alsnog een zwaar minpunt.

(3.5/5)

Pluspunten
 • Betaalbaar
 • Zeer gebruiksvriendelijk; een kind kan de was doen
 • Heeft ook een melder voor onregelmatige hartslag
Minpunten
 • Metingen lijken niet altijd even nauwkeurig: achtereenvolgende metingen verschillen soms wel 20 punten
 • Grote knop is gevoelig en kan per ongeluk ingedrukt worden bij het opbergen (niet handig wanneer dit in het kleine opbergzakje gebeurt)
 

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue


4. Beurer BC58

Beste polsbloeddrukmeter

Beurer BC58 review

Over het algemeen zijn bovenarm bloeddrukmeters accurater en een betere keuze dan polsbloeddrukmeters. Soms komt het echter voor dat je – vanwege bloeduitstorting gevoeligheid of andere medische redenen – liever geen bovenarmbloeddrukmeter gebruikt. De op een na beste optie is dan een polsbloeddrukmeter, en de Beurer BC58 is de beste polsbloeddrukmeter in zijn klasse.

Het apparaat werkt net als de andere bloeddrukmeters in deze lijst op batterijen. Maar in tegenstelling tot de Medisana die 4 batterijen nodig heeft, werkt de Beurer BC58 op 2 batterijen.

Bij de eerste keer aanzetten moet je net als bij de Medisana eerst de datum en tijd instellen volgens de aanwijzingen.

De manchet is geschikt voor polsen van 14 tot 19,5 cm, wat voor bijna iedereen wel ruim genoeg is. Als je pols groter is dan 19,5 cm kun je echter beter kiezen voor een bovenarmbloeddrukmeter.

De bloeddrukmeter beschikt over touch knoppen in plaats van fysieke knoppen. Fysieke knoppen zijn over het algemeen handiger bij bloeddrukmeters maar bij een polsbloeddrukmeter is het eerlijk gezegd best handig. Je hoeft namelijk alleen de knop aan te raken in plaats van in te drukken en hierdoor beweegt het apparaat minimaal.

De bloeddrukmeter pompt zich net als bovenarm bloeddrukmeters op met lucht totdat de meting klaar is. Op de display wordt de bloeddruk weergegeven met een WHO indicator, alhoewel hier geen kleurindicatie naast zit. In de gebruiksaanwijzing kun je zien welke balken van de WHO indicator in de veilige zone zitten.

Het handige van dit apparaat is dat hij je gemiddelde bloeddruk van je laatste 7 metingen toont. Je metingen worden automatisch opgeslagen en er is plaats voor 2 personen en 60 lezingen.

Nog een handige functie is dat je het apparaat via een USB kabel kunt aansluiten op de computer en met bijbehorende software je meetresultaten overzichtelijk kunt weergeven en overzien.

Conclusie: Een zeer compact en handig te gebruiken apparaat. Als je om medische redenen geen bovenarmbloeddrukmeter kunt gebruiken, of er gewoonweg niet van houdt, is de Beurer BC58 een ideaal alternatief.

(4/5)

Pluspunten
 • Gebruiksvriendelijk en duidelijk scherm
 • Detector voor onregelmatige hartslag
 • Erg handig: je hoeft niet je gehele mouw op te stroken of bovenkleding uit te doen om je bloeddruk snel even te meten
Minpunten
 • Niet voor iedereen geschikt. Als je pols te groot is zal je geen nauwkeurige meting krijgen.
 

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue


3. Withings Wireless Bloeddrukmeter

Withings Wireless draadloos

De Withings Wireless Blood Pressure Monitor wint met gemak de prijs van meest futuristische bloeddrukmeter. De bloeddrukmeter is draadloos en beschikt over een aantal uitgebreide opties die je bij geen andere bloeddrukmeter tegenkomt.

Withings Wireless

Het handige van een draadloze bloeddrukmeter is natuurlijk dat er geen luchtslang in de weg zit tijdens het meten. Een luchtslang kan bij sommige apparaten weleens in een verkeerde of gedraaide positite komen te liggen waardoor de meting niet accuraat is. De Withings is volledig draadloos en zit nergens aan vast. Je schuift het apparaat om je arm en via bluetooth verbind je de bloeddrukmeter met je smartphone met behulp van een app. Hierin kun je de meting starten en vervolgens alle gegevens inzien. Het handige hiervan is dat je veel meer geheugenplaatsen hebt aangezien alles op je mobiel wordt opgeslagen en niet in de bloeddrukmeter zelf.

Conclusie: Qua prijs is de Withings Wireless bloeddrukmeter wat aan de hoge kant. Maar de geavanceerde functies die hij biedt en de vrijwel oneindige data opslag maken hem zijn prijskaartjes toch best waard. De meeste mensen ondervinden met het apparaat zeer accurate metingen en gebruiksgemak. Als je niks moet hebben van draadloze hebbedingetjes is dit waarschijnlijk niet het apparaat voor jou, maar het is toch zeker wel de leukste en ongetwijfeld de interessantste bloeddrukmeter die er is.

(4.2/5)

Pluspunten
 • Draadloos en ultiem gebruiksgemak
 • Via de app krijg je de metingen te zien en nog meer uitgebreide analyses van andere data
 • Betrouwbare metingen
Minpunten
 • Relatief duur voor een bloeddrukmeter
 • Geen onregelmatige hartslag detectie en WHO indicator
 

Bekijk op bol.com


2. Omron M6 Comfort

Beste koop bloeddrukmeter

Omron M6 comfort bloeddrukmeter review

Omron komt vrijwel altijd als beste uit de test als het om nauwkeurige bloeddrukmetingen gaat. De Omron M6 Comfort is een betaalbare bloeddrukmeter die klinisch gevalideerd is en net zo nauwkeurig meet als bij de dokter. De manchet is voorgevormd en sluit beter aan op de arm dan gewone bloeddruk manchetten, waardoor er geen problemen kunnen ontstaan door het verkeerd omdoen van de manchet. De manchet is geschikt voor bovenarmen tussen 22 en 42 cm, wat een stuk ruimer is dan de meeste bloeddrukmeters en past om vrijwel elke arm.

Het apparaat begint met de bloeddrukmeting wanneer je op start drukt. De manchet wordt automatisch opgeblazen en op de display zie je aan de zijkant een handige maatstaf waarin je meteen kunt zien of je bloeddruk binnen de gezonde lijnen zit. Het dubbelcheck systeem zorgt ervoor dat je bloeddruk zo goed mogelijk wordt gemeten en het apparaat houdt van de laatste 3 metingen een gemiddelde bij. Ook zie je op de display je hartslag en wordt er een melding getoond wanneer je hartslag onregelmatig klopt. Je kunt op de bloeddrukmeter ook een adapter aansluiten om via netstroom gebruik te maken van het apparaat. Deze moet er echter wel los bij gekocht worden en het onhandige ervan is dat je telkens de tijd en datum moet instellen. Het is dus handiger om gewoon gebruik te maken van batterijen.

Conclusie: Omron is ongetwijfeld het beste merk voor bloeddrukmeters voor thuis. De Omron M6 Comfort is betaalbaar, meet zeer accuraat, en is enorm gebruiksvriendelijk. In het kader van prijs/kwaliteit en beste koop komt de Omron M6 Comfort als winnaar naar boven.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Niet duur, maar van uitstekende prijs/kwaliteit
 • Meet nauwkeurig
 • Handig overzicht op de display
 • Manchet is comfortabel gevormd en ook geschikt voor grotere bovenarmen
Minpunten
 • Je kunt je gegevens niet overzetten naar PC en analyseren zoals wel bij de Omron M7 kan
 

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue


1. Omron M7 Intelli

Beste bloeddrukmeter 2019

Omron M7 beste bloeddrukmeter review

De Omron M7 Intelli is de verbeterde versie van de M6 en is behalve het feit dat deze te verbinden is met je smartphone via bluetooth vrijwel hetzelfde. Het is echter wel een enorm handig extraatje omdat je zo je gegevens kunt overzetten naar je telefoon.

Omron bloeddrukmeter analyse app
Analyse via de app

Hij beschikt net als de M6 over een “intelli” manchet die perfect om de arm sluit en zorgt voor de meest nauwkeurige metingen.

Via een app op je smartphone kun je verbinding maken met de bloeddrukmeter met behulp van bluetooth. Zo krijg je een beter overzicht van je statistieken en kun je verschillende data analyseren.

Conclusie: De Omron M7 Intelli biedt dezelfde functies als de M6, maar kan daarbovenop nog verbonden worden met je smartphone om meer inzicht te krijgen in je metingen. Hij is echter wel bijna 40 euro duurder dan de M6. Als je de extra bluetooth optie belangrijk vindt om te hebben is het een uitstekende keuze, zo niet, dan voldoet de Omron M6 ook prima.

(4.7/5)

Pluspunten
 • Klinisch gevalideerd en meet nauwkeurig
 • Intelli manchet is beter dan normale manchetten en kan gebruikt worden door vrijwel iedereen
 • Te verbinden met je smartphone via bluetooth om zo je metingen bij te houden in de Omron Connect app
 • Geheugenfunctie voor 2 personen met ieder 100 plaatsen
 • Detectie voor onregelmatige hartslag
Minpunten
 • Duur
 • De analyse app is niet super uitgebreid. De analyse software van bijvoorbeeld de Withings Wireless is veel geavanceerder

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue


Een Bloeddrukmeter correct gebruiken

Er is een juiste manier om je bloeddruk te meten, alsook een verkeerde manier. Als je je bloeddruk verkeerd opmeet, maakt het niet uit hoe geavanceerd of duur je bloeddrukmeter is, je meting zal niet accuraat zijn. Bekijk de volgende tips om er zeker van te zijn dat je je bloeddrukmeter op de juiste manier gebruikt.

 • Zorg dat je zit in een stoel die je rug goed ondersteunt en waarmee je je voeten stevig op de grond kunt zetten. Ga niet onderuit of gebogen op de stoel zitten.
 • Als je hebt gerookt, gesport, of dranken met cafeïne hebt gedronken zorg dan dat je ten minste een uur wacht met het meten van je bloeddruk omdat deze anders hoger is dan normaal.
 • Ga naar het toilet voordat je je bloeddruk meet. Meet je bloeddruk niet wanneer je blaas vol zit.
 • Meet je bloeddruk 2 of 3 keer achter elkaar met 1 of 2 minuten rust tussen elke meting door.
 • Houd je bloeddrukmetingen bij met tijd en datum zodat je kunt zien of er een patroon ontstaat van te hoog of te laag.
 • Wanneer je je bloeddruk vaak meet zorg dan dat je dit elke keer rond dezelfde tijd doet. Het is niet nodig om constant je bloeddruk te meten en maak er geen obsessie van, maar als je een dagelijkse meting doet onder advies van de dokter, kies dan in ieder geval een vast tijdstip uit.
 • Zit niet met je benen over elkaar en zorg dat je arm ondersteund wordt door een vlak oppervlak op dezelfde hoogte als je hart.
 • Zorg dat de luchtslang niet gedraaid zit en gewoon losjes de lijn van je arm volgt.

Je Bloeddruk correct aflezen

Om je bloeddruk correct te meten doe je de manchet om je bovenarm, ongeveer 2 – 3 cm vanaf je elleboogholte. De manchet moet niet te strak zitten maar wel nauwsluitend, en zeker niet te los. Wanneer je op de startknop drukt zal de manchet zich opblazen en strak trekken om je arm. Meestal piept de bloeddrukmeter bij elke hartslag en na een paar seconde loopt de manchet weer leeg en toont het apparaat je bloeddruk.

Er worden 3 getallen getoond: je systolische druk (bovendruk), diastolische druk (onderdruk), en je hartslag. Polsdruk is het verschil tussen je systolische en diastolische druk. Een bloeddruk van rond de 120/80 is gemiddeld. Wanneer je bloeddruk boven de 140/90 komt zit je in hypertensie gebied en is het tijd om een bezoekje te brengen bij de dokter, vooral wanneer je bij meerdere metingen boven deze cijfers uitkomt.

Je bloeddrukmeter schoonmaken

Als je vaak gebruik maakt van een bloeddrukmeter is het handig om deze af en toe te reinigen. De manchet kun je reinigen met een druppeltje zeep en een niet te nat doekje. Het apparaat zelf kun je even afvegen met een doekje of zakdoek als deze te stoffig wordt. Gebruik geen nat doekje op het apparaat zelf want dan kan hij stuk gaan.

Het is het beste om je apparaat in de bijgeleverde opbergzak op te bergen op een droge plek. Als je het apparaat van plan bent lang niet te gebruiken, haal dan de batterijen eruit om corrosie te voorkomen.

Over detopvijf