Wat Is De Beste Elektrische Tandenborstel – Bekijk De Top 5 van 2022

Laatste update op: 08/02/2022

Ben je van plan om over te stappen naar elektrisch poetsen of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe de meest geavanceerde elektrische tandenborstels eruit zien? Bekijk hier een overzicht van de beste elektrische tandenborstel Top 5 in 2022.

0
 • Elektrische Tandenborstel
 • Bekijk op:
 • Beoordeling
 • Prijs
  €: <100 euro
  €€: 100 - 150 euro
  €€€: >150 euro
 • Type
  Er zijn verschillende types elektrische tandenborstel verkrijgbaar:

  - Roterend
  - Roterend & Pulserend
  - Sonisch
  - Driezone/Deep Sweep
 • Standen
  Het aantal poetsstanden van de elektrische tandenborstel.
 • Accuduur
  Hoeveel dagen de elektrische tandenborstel mee gaat op een acculading, gebaseerd op tweemaal 2 minuten per dag poetsen.
 • Oplaadtijd
 • Massagestand
  De tandenborstel heeft een massagestand om het tandvlees te stimuleren en masseren.
 • Gevoelige stand
  De tandenborstel heeft een Sensitive setting of lage snelheidsstand.
 • Whitening stand
  De tandenborstel heeft een speciale poetsstand met als doel om de tanden witter te maken.
 • Tongreiniging
 • Poetsdruksensor
  Een poetsdruksensor geeft een signaal af wanneer je teveel druk uitoefent op je gebit.
 • Bluetooth
  De elektrische tandenborstel heeft de functie om via bluetooth te communiceren met je smartphone. Om zo tips te bieden voor beter poetsen, te vertellen wanneer je de opzetborstel moet vervangen, en nog meer handige functies.
 • Timer
  De elektrische tandenborstel wordt automatisch uitgeschakeld na 2 minuten poetsen of geeft een signaal af. Ook geeft de timer met een 30 seconde interval aan wanneer je van poetsgebied moet wisselen.
 • UV-reiniger
  De tandenborstel wordt geleverd met aparte UV-reiniger waarin de opzetborstels worden gereinigd en bacteriën worden gedood.
 • Reisetui
 • Incl. aantal opzetborstels
  Hoeveel opzetborstels er in totaal bij de tandenborstel geleverd worden.
1.
2.
3.
 • Oral-B Pro 7000 Cross Action Black elektrische tandenborstel
 • Oral-B Pro 7000 Cross Action
 • (4.6/5)
 • €€€
 • Roterend & pulserend
 • 6
 • 7 dagen
 • 16 uur
 • 5
4.
5.
Goedkoop.
Kinderen.
Tandenpoetsen is een zeer belangrijk onderdeel van je dagelijkse routine. Het schoonhouden van je gebit is niet alleen essentieel voor het voorkomen van gaatjes, het behoud van een frisse adem, en het wit houden van de tanden, maar het is ook nog eens van cruciaal belang voor de mondgezondheid. Het verwaarlozen van je gebit kan leiden tot tandvleesontstekingen, gaatjes, infecties, en andere problemen die allemaal leiden naar één ding: heel veel pijn (en een torenhoge tandartsrekening). Genoeg reden dus om over te stappen naar elektrisch poetsen.

Hoewel een gewone tandenborstel bij correct gebruik ook de klus klaart, stappen steeds meer mensen over naar een elektrische tandenborstel. Elektrische tandenborstels zijn niet alleen makkelijk in gebruik, maar reinigen de tanden beter dan een gewone tandenborstel en verwijderen tot 21% meer tandplak, verkleinen de kans op gingivitis tot 11%, en zorgen er dus voor dat je langdurig een goede mondhygiëne zal behouden.

Wat is een Elektrische Tandenborstel?

Een elektrische tandenborstel is een op batterij werkende tandenborstel die het makkelijk maakt om een goede mondhygiëne te behouden.

De haren op de borstelkop bewegen automatisch—afhankelijk van het type tandenborstel—op een draaiende, vibrerende of vegende manier, zodat je zelf niet meer al het schrobwerk hoeft te doen. Je moet natuurlijk nog steeds de borstel over de tanden bewegen, maar in mindere mate dan met een handmatige tandenborstel.

Elektrische tandenborstels maken je dagelijkse poetswerk overigens niet alleen makkelijker, maar zorgen er ook voor dat je gebieden reinigt die normaal gesproken onbereikbaar zijn. Dit betekent dat het risico op gaatjes, tandvleesontsteking en andere problemen die kunnen optreden sterk verlaagd wordt.

Het apparaat wordt aangedreven door een lithium-ion of een Ni-MH accu. Beide hebben een relatief sterk vermogen, maar lithium-ion batterijen zijn duurzamer, hebben een kortere oplaadtijd, en kunnen op elk moment opgeladen worden, ongeacht de batterijstatus. Deze vindt je meestal in de duurdere tandenborstels. Ni-MH daarentegen zijn ook relatief sterk vergeleken met oudere type accu’s en bevinden zich meestal in de goedkope tot mid-range modellen. Een nadeel van Ni-MH accu’s is dat je moet wachten tot deze volledig leeg is voor je hem kunt opladen. Doe je dit niet, dan zal de levensduur van de accu aanzienlijk verkort worden. Ook is de oplaadtijd van Ni-MH accu’s langer dan die van lithium-ion accu’s.

Waarom een Elektrische Tandenborstel?

Elektrisch poetsen heeft enorm veel voordelen vergeleken met normaal tandenpoetsen. Het is wetenschappelijk bewezen dat je met een elektrische tandenborstel meer tandplak verwijdert dan met een normale tandenborstel, en ook is het een veel vriendelijkere manier van poetsen voor je tandvlees. Met een gewone tandenborstel wil je nog wel eens te hard drukken tegen je tanden of tandvlees wat kan zorgen voor beschadiging van je tandoppervlak en bloedingen in je tandvlees. Met een elektrische tandenborstel is dit probleem vaak verholpen, aangezien veel elektrische tandenborstels beschikken over een druksensor die aangeeft wanneer je te hard aan het poetsen bent. Door middel van een brandend LED lampje aan de achterkant van je tandenborstel zal je in de spiegel kunnen zien wanneer je even wat rustiger aan moet doen. Sommige elektrische tandenborstels beschikken ook over een massagestand waarmee je extra zacht je tandvlees kunt poetsen.

Nog een voordeel van elektrisch poetsen is dat je tanden witter zullen stralen. Met een gewone tandenborstel maak je gewoonlijk 250 poetsbewegingen per minuut. Een geavanceerde elektrische tandenborstel maakt gemiddeld tienduizend bewegingen per minuut, wat een zeer positief gevolg heeft op de witheid van je gebit. Je kunt je voorstellen dat zelfs de snelste menselijke poetser per minuut niet eens in de buurt zal komen van wat een elektrische tandenborstel al in 1 seconde doet. Mede hierdoor zullen je tanden extra goed gepolijst worden waardoor je gemiddeld na 2 weken elektrisch poetsen al wittere tanden kunt hebben.

Welke soort Elektrische Tandenborstel?

Over het algemeen zijn er vier types elektrische tandenborstels: Roterend, Roterend & pulserend (oscillerend), Sonisch (vibrerend) en Driezone (vegend). De alleen roterende modellen zijn het goedkoopst en reinigen het minst goed van de vier (alhoewel deze nog steeds stukken beter reinigen dan een gewone tandenborstel), en daarom bespreken we voor de Top 5 beste elektrische tandenborstels alleen de laatste drie.

1. Roterend & pulserend (oscillerend)

Veel elektrische tandenborstels beschikken over een roteer- en pulseer functie, ook wel bekend als de 3D technologie. Deze poetstechnologie komen we exclusief tegen bij Oral-B.

Roterende pulserende tandenborstel
Roterende borstel

De tandenborstel heeft een rond opzetstuk dat draait en druk uitoefent op het tandoppervlak en tandvlees. Hierdoor worden de tanden zowel gereinigd als gepolijst en na verloop van tijd zul je ook veel verschil merken in gezondheid van het tandvlees vanwege de pulserende werking. Een klein nadeel van deze techniek is dat je op een andere manier moet leren poetsen vanwege de ronde borstelkop.

+ Tanden worden grondig gereinigd omdat je ze individueel poetst
+ Polijst de tanden dankzij de pulserende werking
+ De borstelkop is compact en rond, wat betekent dat je in moeilijke hoeken kunt poetsen
Je moet op een nieuwe manier leren poetsen; tand voor tand

2. Sonisch (vibrerend)

Sonische tandenborstels maken gebruik van vibratie om de tanden te reinigen. Philips’ tandenborstels maken exclusief gebruik van deze techniek.

Sonische tandenborstel
Sonisch vibrerende borstel

Een sonische elektrische tandenborstel heeft een lang diamantvormig opzetstuk waarmee je je tanden reinigt door middel van vibratie van de borstel.
Een elektrische tandenborstel met deze functie kan meer dan 30.000 vibraties maken per minuut waardoor je tanden sterk gereinigd worden en ook relatief goed is in het reinigen van vuil tussen de tanden. Veel gebruikers merken op dat ze een sterk gepolijst gevoel overhouden na een poetsbeurt met een sonische tandenborstel.

+ Maakt enorm veel bewegingen per seconde en reinigt hierdoor de tanden zeer goed
+ Effectief in het polijsten en witten van de tanden
+ Maken minimaal geluid vergeleken met andere elektrische tandenborstels
Opzetborstels zijn duur

3. Driezone (heen- en weer gaand/vegend)

Update: Driezone tandenborstels zijn niet meer/lastig verkrijgbaar. De nieuwste 9000 serie van Oral-B beschikt weer over de roterende pulserende technologie en is door ons uitgeroepen tot beste elektrische tandenborstel in 2022.

De Trizone technologie (niet te verwarren met 3D technologie) – ook wel bekend als Deep Sweep – van Oral-B is een geavanceerde manier van elektrisch poetsen die bij een paar exclusieve Oral-B modellen voor komt. Deze tandenborstels hebben een langwerpige borstelkop die lijkt op de borstel van een normale tandenborstel.

Langwerpig opzetstuk Driezone
Driezone borstel

Het opzetstuk van de elektrische tandenborstel is opgedeeld in drie zones. Zo heb je een gedeelte met korte borstelharen om het tandoppervlak te reinigen. Een gedeelte met langere borstelharen speciaal voor tussen de tanden en het tandvlees. En een achterste gedeelte met schuine borstelharen die geoptimaliseerd zijn om je achterste tanden en kiezen te reinigen. Tijdens het poetsen zullen de drie zones in verschillende richtingen van elkaar bewegen zodat je een uitgebreide poetsbeurt krijgt, die zowel het plak op je tanden verwijdert, het vuil tussen je tanden, en het tandvlees reinigt.

Het handige van deze manier van poetsen is dat je je poetsmanier niet hoeft aan te passen. Je maakt namelijk gewoon dezelfde bewegingen als met een gewone tandenborstel en de vegende bewegingen van de driezone borstel doet de rest.

+ De 3 borstelzones bewegen onafhankelijk van elkaar, wat het poetsen zeer efficiënt maakt
+ Reinigt ook goed tussen de tanden en moelijk bereikbare plekken
+ Je hoeft geen nieuwe manier van poetsen aan te leren
Luid
De borstelkop is erg groot en niet echt geschikt voor kleine monden

Meestal kun je bij elektrische tandenborstels het opzetstuk verwisselen voor een ander type, zolang deze van hetzelfde merk en modellenlijn is. Je kunt bijvoorbeeld bij de Oral-B Trizone 7000 het driezone (lange) opzetstuk vervangen voor een roterend/pulserend (rond) opzetstuk.

Waarop letten bij het kopen van een Elektrische Tandenborstel?

Of je je nou zorgen maakt over het behouden van een goede mondhygiëne, of gewoon een wittere, stralende glimlach wilt, een elektrische tandenborstel is een optie die je hier goed bij kan helpen. Echter, met zoveel verschillende tandenborstels op de markt is het soms moeilijk om de beste elektrische tandenborstel uit te kiezen. Houd rekening met deze belangrijke punten om je te helpen bij het maken van een goede aankoopbeslissing.

Poetsstanden

Elektrische tandenborstels beschikken soms over meerdere poetsstanden voor verschillende doeleinden. Als je dus je manier van poetsen wilt personaliseren, kies dan een tandenborstel met verschillende poetsstanden. Hiermee kun je experimenteren en de beste manier vinden om je tanden op een comfortabele manier zo gezond en schoon mogelijk te houden.

Veelvoorkomende poetsstanden die we tegenkwamen bij tandenborstels waren de whitening stand, tandvlees massagestand, polijst-stand, gevoelige stand en grondige poetsstand. Vind je het belangrijk om wittere tanden te krijgen? Dan is het een goed idee om een elektrische tandenborstel te kiezen die beschikt over een whitening en eventueel polijststand. Heb je gevoelige tanden? Dan is een tandenborstel die onder andere beschikt over een massagestand en sensitive stand een goede keuze.

Poetsdruksensor

Een grote oorzaak van gebitsproblemen is het te hard drukken op de tanden met de tandenborstel, wat het tandglazuur ernstig kan beschadigen. Om deze reden kan het handig zijn om voor een tandenborstel te kiezen met poetsdruksensor. Deze sensor gaat gloeien als je te hard drukt waardoor je in de spiegel meteen kan zien dat je rustiger aan moet doen. Wanneer je voor het eerst poetst met een poetsdruksensor zal het je verbazen hoe snel je al te hard aan het poetsen bent.

Prijs

Je kunt geen prijs zetten op een goede mondgezondheid, maar natuurlijk is niet iedereen in staat om 150 euro te betalen voor een tandenborstel. Prijs is voor de meesten een doorslaggevende factor, stel dus een budget samen dat voor jou werkt en zoek dan naar een effectieve tandenborstel met de beste functies die binnen dat budget vallen. Soms is het verstandig om in te leveren op overbodige functies zoals een UV-reiniger zodat je tenminste wel over de basisfuncties beschikt zoals een poetsdruksensor, timer en minstens twee poetsstanden.

Wees er ook bewust van dat zelfs de duurste elektrische tandenborstels goedkoper zijn dan te moeten betalen voor bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling, kroon of andere dure tandheelkundige ingrepen.

Kosten van opzetborstel

De meeste elektrische tandenborstels maken gebruik van vervangbare opzetborstels die elke drie maanden vervangen moeten worden. Hoewel de aankoopprijs van de elektrische tandenborstel zelf laag kan zijn, kan vervanging van de opzetborstels prijzig zijn en kost dit je op lange termijn veel meer geld dan je liefhebt. Houd rekening met de prijs en beschikbaarheid van opzetborstels, evenals de verschillende type opzetborstels die verkrijgbaar zijn, zodat je kunt wisselen om te kijken welk type borstelkop het meest comfortabel en effectief is voor jou.

In onze ervaring waren de opzetborstels van Philips duurder dan opzetborstels van Oral-B, al scheelde het niet heel veel.

Extra eigenschappen

Alle elektrische tandenborstels zijn ontworpen om je gebit schoon en gezond te houden, maar sommigen modellen zijn uitgerust met handige snufjes om je poetservaring nog leuker en effectiever te maken. Denk aan functies zoals bluetooth om verbinding te maken met je smartphone en feedback op je poetstechniek te verkrijgen, een UV-reiniger om je borstels te reinigen, verschillende soorten opzetborstels, een reisetui en meer.


Top 5 – Beste Elektrische Tandenborstel in 2022

5. Philips Sonicare Healthywhite HX6712/43

Beste elektrische tandenborstel onder 100 euro

Philips Sonicare healthywhite HX6712/43 elektrische tandenborstel

Type: Sonisch (vibrerend)

Eén van Philips’ populairste elektrische tandenborstels en een geduchte concurrent voor de Oral-B Pro 2500 is de Philips Sonicare Healthywhite HX6712/43.

Zoals we van Philips gewend zijn heeft het apparaat een strak design met een gestroomlijnd uiterlijk. De tandenborstel is licht van stuk, ligt erg aangenaam in de hand en beschikt over een Diamond Clean opzetborstel die diamantvormig is. Daarbij wordt er ook een standaard opzetborstel bijgeleverd die qua vorm veel weg heeft van een gewone tandenborstel.

De tandenborstel maakt gebruik van de sonische poetstechnologie en reinigt je tanden dus door middel van extreem snelle vibraties. Zo maakt het apparaat tot maar liefst 30.000 trillingen per minuut waardoor je gebit grondig schoon wordt gemaakt. In het begin is deze poetstechnologie even wennen en kriebelt het aardig tijdens het poetsen, maar na een paar poetsbeurten raak je eraan gewend en voelt het als vanouds. Na het poetsen met de Philips Sonicare Healthywhite voelt het gebit erg aangenaam en gepolijst aan, vergelijkbaar met het gevoel alsof je net van de mondhygiënist komt na een reinigingsbeurt.

De tandenborstel beschikt over twee poetsstanden: een standaard en een whitening stand. Met de standaard poetsstand poets je twee minuten lang je gehele gebit, waarbij om de 30 seconden wordt gesignaleerd dat je het volgende gebied moet gaan poetsen in de volgende volgorde: bovenkant voor, bovenkant achter, onderkant voor, onderkant achter.
De whitening poetsstand doet hetzelfde, maar is 30 seconden langer zodat je de voortanden nog even extra kunt poetsen. De whitening poetsstand stelt eigenlijk dus niet heel veel voor en is gewoon een verlenging van de gewone poetsstand, wat ietwat teleurstellend is. Ook is het jammer dat er geen poetsdruksensor op het apparaat zit die aangeeft wanneer je te hard drukt, een functie die we bij Oral-B tandenborstels vaak wel tegenkomen, zelfs in de budgetklasse.

Philips Sonicare Healthywhite HX6712/43 Review
De Philips Sonicare met de ProResults opzetborstel

De twee opzetborstels die erbij geleverd worden bestaan uit een Diamond Clean en een ProResults borstel. De Diamond Clean borstel moet ervoor zorgen dat je tanden witter worden, en de ProResults borstel heeft als doel tandplakverwijdering. Qua gevoel is het verschil niet heel groot, maar de ProResults borstel borstelt een iets groter oppervlak en voelt wat zachter aan. Al voelt de Diamond Clean borstel ook erg comfortabel op de tanden. Klein nadeel van de opzetborstels is dat deze best prijzig zijn: een 4-pack van Diamond Clean opzetborstels kost al gauw rond de 30 euro. Echter doe je hier wel ongeveer een jaar mee.

De Philips Sonicare Healthywhite beschikt over een lithium-ion batterij, en heeft daardoor een fantastische accuduur. Op een volle accu kun je drie weken lang poetsen, ervan uitgaande dat je tweemaal per dag poetst. Dit is zeer indrukwekkend vergeleken met Oral-B tandenborstels in dezelfde prijsklasse, die meestal een accuduur hebben van een week. De oplaadduur van de Philips Healthywhite daarentegen is wel lang: het duurt 24 uur om het apparaat volledig op te laden, het voordeel is natuurlijk wel dat je deze maar één keer per drie weken hoeft op te laden.

Conclusie: Hij beschikt dan misschien niet over een poetsdruksensor en heeft maar twee poetsstanden, toch doet de Philips Sonicare Healthywhite precies waar hij voor gemaakt is: het grondig en effectief reinigen en witten van je gebit. De sonische poetstechnologie voelt erg fijn en comfortabel op de tanden en dankzij de indrukwekkende accuduur is de tandenborstel ideaal om mee te nemen op reis. Bovendien is de tandenborstel helemaal niet duur. Kortom, een uitstekende koop voor wie op zoek is naar een effectieve elektrische tandenborstel zonder toeters en bellen.

(4.3/5)

Pluspunten
 • Poetst erg grondig en geeft een fris gevoel na afloop
 • Zeer lange accuduur van drie weken
 • Uitstekende prijs/kwaliteit
 • Relatief stil voor een elektrische tandenborstel
Minpunten
 • Geen poetsdruksensor
 • Slechts twee poetsstanden

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue of Bekijk op Mediamarkt


4. Philips Sonicare Diamond Clean HX9332/04

Een uiterst effectieve tandenborstel met een elegante uitstraling

Philips Sonicare Diamond Clean HX9332 elektrische tandenborstel

Type: Sonisch (vibrerend)

Wie wil er nou niet al het vuil en alle vlekken uit het gebit verwijderen met behulp van een beetje poetswerk? Philips claimt met de Philips Sonicare Diamond Clean HX9332 het antwoord te bieden op al jouw mondhygiëne problemen.

Het product is door velen als beste getest en er schijnt bewezen te zijn dat de tandenborstel tot 2x zo veel tandplak verwijdert als een gewone tandenborstel (alhoewel ik hier nog geen wetenschappelijk onderzoek van ben tegen gekomen). De Sonicare is zeer goed in het reinigen van het gebit. De tandenborstel maakt gebruik van vibrerende bewegingen en hij heeft een diamantvormige borstelkop die in staat is om vuil en vlekken te verwijderen op moeilijk bereikbare plaatsen. De borstelkop is breed, waardoor het gehele oppervlak per tand grondig gereinigd wordt. De borstelkop bevat ook meer haren dan de meeste elektrische tandenborstels, en veel gebruikers menen na een week al een schoner en witter gebit te hebben.

Met het oog op gemak is de tandenborstel voorzien van een Sonicare handvat, wat erg comfortabel is en makkelijk in gebruik dankzij de grip. Het handvat en de borstelkop werken perfect in harmonie om te garanderen dat je de beste reinigingsbeurt krijgt. Je hoeft ook je poetsstijl niet aan te passen aangezien de kop langwerpig is en je kunt gewoon blijven poetsen op de ouderwetse manier.

De opzetborstels zijn verkrijgbaar in 2 maten, de standaard en compacte opzetborstels. De eerste is voor het reinigen van onderdelen die speciale aandacht vereisen, en de tweede is voor mensen met een kleinere mond of gebreken.

De tandenborstel biedt de mogelijkheid om je gebit schoon te maken in 5 verschillende standen. De Clean stand voor het reinigen van de hele mond. De Whitening stand is voor het elimineren van vlekken op het oppervlak van de tanden om de tanden te witten. De Polish stand is voor het ophelderen en polijsten van de tanden om de natuurlijke schittering de verbeteren. Gum care is voor het stimuleren van het tandvlees, en de Sensitive stand voor gevoelige tanden. De vibrerende technologie is ideaal voor mensen met gevoelig tandvlees omdat de vibraties het gebit en tandvlees goed masseren.

De poetssstanden worden aan de voorkant van de handgreep aangegeven op de display. Wanneer je de knop indrukt om van stand te wisselen, zie je de naam van de stand verschijnen op de handgreep om zo verwarring te voorkomen.

Het apparaat is voorzien van een Smarttimer om ervoor te zorgen dat je niet langer dan de aanbevolen poetstijd (2 minuten) poetst. Met deze functie krijg je een grondige reiniging van alle 4 kwadranten van de mond. De Smarttimer schakelt de tandenborstel automatisch uit wanneer de 2 minuten bereikt zijn. Dit is zodat je niet langer poetst dan nodig is, aangezien dit kan leiden tot schade aan de tanden en het tandvlees. Wanneer je het poetsen onderbreekt om bijvoorbeeld je mond te spoelen zal de timer stoppen en weer verder gaan wanneer je verder poetst.

De Philips Sonicare heeft een indicator op de borstel, die langzaam vervaagt wanneer het tijd is om de borstelkop te vervangen en de haartjes versleten zijn. Tandartsen raden aan om elke 3 maanden de borstelkop te vervangen. Dankzij deze handige indicator hoef je dus niet zelf bij te houden wanneer je de kop moet vervangen.

Philips Sonicare Diamond Clean HX9332/04
Oplaadglas en reisetui

De tandenborstel heeft een uitzonderlijke accuduur en het apparaat kan bij gemiddeld gebruik maar liefst 3 weken lang gebruikt worden. Philips levert een oplader in de vorm van een glas, die geleidende technologie gebruikt om het apparaat op te laden. Er zit ook een USB reisetui in het pakket bijgeleverd, die fungeert als zowel reisetui als oplader. Je kunt het reisetui gebruiken om de tandenborstel mee te nemen, en op te laden via USB, maar je kunt gewoon de adapter gebruiken en in het reisetui steken om hem op te laden, wat enorm handig is.

Conclusie: De Philips Sonicare Diamond Clean HX9332 heeft een elegant design, maar is ook zeer functioneel, en erg effectief als het aankomt op de reiniging van het gebit. De tandenborstel biedt 5 reinigingsstanden en heeft een uitzonderlijke accuduur die tot wel 3 weken lang mee gaat. Het apparaat heeft een aantal onvolkomenheden, zoals het gebrek aan poetsdruksensor en lange oplaadtijd, maar als je budget voldoet aan het vrij hoge prijskaartjes, is het een uitstekende keuze.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Erg effectief in het reinigen en polijsten van het gebit
 • Zeer lange accuduur voor drie weken lang gebruik
 • Elegant design
Minpunten
 • Geen poetsdruksensor

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue of Bekijk op Mediamarkt


3. Oral-B Pro 7000 Cross Action Black

Oral-B Cross Action 7000 Black Elektrische Tandenborstel

Type: Roterend en pulserend

De Oral-B Pro Cross Action 7000 is een optie voor degenen die een hoger niveau van mondhygiëne en tandverzorging vereisen. Het is een professioneel ontworpen apparaat dat uitgerust is met tal van functies, waardoor het reinigen gemakkelijk en efficiënt is.

De Pro 7000 heeft net als de Pro 4000 een Cross Action borstel, die voorzien is van schuine haren die het gehele oppervlak van de tanden schoonmaken en ook moeilijk bereikbare plekken reinigen zoals tussen de tanden. De borstel, ontworpen met het 3D reinigingssysteem, roteert en pulseert om het extra vuil uit je gebit te verwijderen.

In tegenstelling tot de meeste modellen, heeft deze tandenborstel maar liefst 6 poetsstanden voor geavanceerde reiniging: Standaard, Grondig, White, Sensitive, Gum care en Tongreiniging.

Net als bij veel andere elektrische tandenborstels kun je bij de Oral-B Pro 7000 de opzetborstels verwisselen. Je krijgt er dan ook 5 opzetborstels bij bij aankoop: tweemaal een Cross Action opzetborstel, een Sensitive opzetborstel, Flossaction opzetborstel, en een 3D-White opzetborstel. Andere verkrijgbare opzetborstels zijn de Precision clean, Power Tip, Ortho, en je kunt er natuurlijk een Trizone borstelkop op zetten. Het handvat van de tandenborstel is gebruiksvriendelijk en biedt een goede grip waardoor deze zeer gemakkelijk is om te gebruiken. Het handvat is ook synchroniseerbaar met de Smartguide.

Smartguide voor elektrische tandenborstelDe Smartguide (links) is een display met handige informatie over je huidige poetsbeurt. Zo kun je er op zien hoe lang je aan het poetsen bent, op welke stand je poetst, een timer die aangeeft wanneer je naar het volgende gebied moet, een smiley die aangeeft wanneer je te hard poetst, en een beoordeling voor hoe goed je gepoetst hebt.

Oral-B app
Oral-B app

De tandenborstel is voorzien van Bluetooth, waarmee je verbinding kunt maken met je smartphone en via de Oral-B app om nog meer informatie te zien. Bijvoorbeeld over je huidige poetsbeurt en een overzicht van al je voorgaande poetsbeurten. Is dit allemaal noodzakelijk? Niet echt, maar het is best handig en maakt de poetsbeurten wat leuker.

De Pro 7000 is een goede stap hogerop van de Pro 4000, echter is de accu helaas vrijwel hetzelfde gebleven, en heeft de Pro 7000 net als de Pro 4000 een korte accuduur. Je kunt de tandenborstel met normaal gebruik 7 dagen lang gebruiken, en hij laadt op in 16 uur.

Conclusie: De tandenborstel biedt veel mogelijkheden en is van professionele kwaliteit. Als je dus op zoek bent naar een elektrische tandenborstel met geavanceerde technologie dan zit je met de Oral-B Pro 7000 zeker goed. De veelzijdigheid en sterke reinigingskracht zijn de redenen waarom het apparaat perfecte resultaten levert. Sommige functies zijn misschien overbodig en niet nuttig voor iedereen, maar je zult in ieder geval waar voor je geld krijgen wanneer je deze tandenborstel aanschaft.

(4.6/5)

Pluspunten
 • Cross action borstel reinigt de tanden individueel en erg efficiënt
 • Veel variatie mogelijk met 6 poetsstanden en vier opzetborstels
 • Smartguide met bluetooth toont leuke informatie over je poetsbeurt
Minpunten
 • Best luid
 • Middelmatige accuduur van zeven dagen

Bekijk op bol.com


2. Philips Sonicare Flexcare Platinum HX9172/14

Beste Philips elektrische tandenborstel

Philips Flexcare Platinum HX9172-14

Type: Sonisch (vibrerend)

Elektrische tandenborstels van Philips maken exclusief gebruik van de sonische poetstechniek, en de Philips Flexcare Platinum HX9172/14 is de beste elektrische tandenborstel die Philips te bieden heeft.

De tandenborstel is één van de lichtste elektrische tandenborstels die er verkrijgbaar zijn. Hij is gemaakt van wit kunststof met een luxe afwerking. Hij heeft een metallic bedieningspaneel met knoppen voor aan- en uit, intensiteit, en poetsstanden. Het dunne ontwerp maakt het makkelijk om de overgang van gewone tandenborstel naar elektrische tandenborstel te maken, aangezien het apparaat bijna aanvoelt als een gewone handtandenborstel. De Flexcare Platinum is één van de meest comfortabel in de hand liggende elektrische tandenborstels die je zal tegenkomen.

Net als de meeste Philips tandenborstels heeft de Flexcare Platinum een zeer lange accuduur en kun je het apparaat 3 weken lang gebruiken voordat deze weer moet worden opgeladen.
De tandenborstel is, net als de Philips Diamond Clean, niet goedkoop, maar heeft wel een aantal mogelijkheden die andere elektrische tandenborstels niet bieden.
De Flexcare Platinum heeft 3 poetsstanden: Clean, Whitening en Gum care. In elke van deze poetsstanden kun je de intensiteit van het poetsen trapsgewijs instellen in 3 niveaus. Ook heeft de Flexcare Platinum, in tegenstelling tot de meeste Philips tandenborstels, wel een poetsdruksensor. Wanneer je te hard tegen de tanden drukt, zal de tandenborstel langzamer vibreren en aangeven dat je minder hard moet drukken. Met een timer geeft het apparaat elke 30 seconden aan dat je van mondgebied moet wisselen, en na 2 minuten dat je moet stoppen met poetsen.

philips uv-reiniger
UV-reiniger

Wat bijna compleet uniek is bij dit apparaat is dat er op de oplader een UV-reiniger zit die je opzetborstels schoonmaakt en bacteriën doodt. De ontwerpers claimen dat de UV-reiniger 99 procent van de bacteriën op de borstel doodmaakt.

Bij Oral-B tandenborstels krijg je meestal een grote variatie aan opzetborstels meegeleverd, maar bij de Flexcare Platinum krijg je er maar 2. Op zich zijn 2 opzetborstels meer dan genoeg om minstens een halfjaar mee te gaan, maar je zou verwachten dat je voor de hoge prijs die je betaalt wel wat meer opzetborstels mee krijgt.

Conclusie: De Flexcare Platinum is een fenomenale elektrische tandenborstel die een solide performance, een comfortabele handgreep, en een erg lange accuduur biedt. Het apparaat biedt veel extraatjes zoals een UV-reiniger, reisetui, timer en poetsdruksensor die het een uitermate veelzijdig product maken. De Flexcare Platinum is ongetwijfeld Philips beste elektrische tandenborstel en zorgt voor een waardig tandartsgevoel na het poetsen.

(4.7/5)

Pluspunten
 • Reinigt erg effectief en voelt comfortabel op het tandvlees
 • Veel variatie: verschillende poetsstanden die ook trapsgewijs in intensiteit instelbaar zijn
 • Lange accuduur voor drie weken gebruik
Minpunten
 • Worden niet veel opzetborstels meegeleverd
 • Opzetborstels niet overal verkrijgbaar

Update: Aangezien de Philips Flexcare Platinum HX9172/14 niet meer verkrijgbaar is raden wij nu de Philips Sonicare Flexcare+ HX6972/35 met reinigingsstation aan:

   Bekijk op bol.com of    Bekijk op Coolblue of    Bekijk op Mediamarkt


1. Oral-B Genius 9000

Beste elektrische tandenborstel 2022

Oral-B Genius 9000N Beste elektrische tandenborstel 2020

Type: Roterend en pulserend

Het vlaggenschip model van Oral-B—de Genius 9000, komt van de nieuwste 9000 productlijn en is de meest geavanceerde tandenborstel van Oral-B tot nu toe. Naast tal van functies beschikt hij ook nog eens over een zeer fraai design en worden er een aantal snufjes bijgeleverd die je poetservaring niet alleen makkelijker maken, maar ook zullen verbeteren.

Uiterlijk heeft dan misschien geen hoge prioriteit bij het kiezen van de beste tandenborstel, maar als er één de schoonheidsprijs zou winnen was het toch zeker wel deze. Vooral de rose gold uitgave ziet er zeer luxueus uit met het slanke gestroomlijnde design wat voorzien is van een brushed metallic plaat aan de voorkant. Het apparaat is ook relatief licht van stuk en is daardoor handzaam met een goede grip.

De travelcase die erbij geleverd wordt heeft een matchende stijl, en functioneert niet alleen als opbergetui, maar ook als oplader. Een erg handige functie die we ook bij de Philips Diamond Clean tegenkwamen. Je kunt de tandenborstel dus in het etui opbergen, de oplaadkabel erin steken en in het stopcontact doen, en het apparaat wordt vervolgens volledig opgeladen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de accu beschadigt wanneer deze volledig opgeladen is en nog aan de stroom zit, aangezien het apparaat over een lithium-ion accu beschikt waar dit geen probleem zal vormen. Daarnaast zit er ook een USB poort op de travelcase waar je bijvoorbeeld je smartphone op kunt aansluiten om op te laden. Verder wordt er ook een oplaadstation bij de tandenborstel geleverd waar je de tandenborstel op kunt neerzetten om op te laden als je dit prefereert. Op dit oplaadstation zit ook een handig opbergkistje met ruimte voor vier opzetborstels.

Over opzetborstels gesproken, er worden maar liefst vier opzetborstels bij geleverd: twee CrossAction borstels, een 3D White borstel, en een Sensi Ultrathin borstel. De CrossAction borstel is Oral-B’s standaard opzetstuk die je bij alle Oral-B apparaten terugvindt. Deze is speciaal gemaakt om tandplak te bestrijden en doet dit zeer effectief dankzij de schuine haartjes die ook tussen de tanden kunnen reinigen. De 3D white borstel is voorzien van een rubberachtig middenstuk wat gemaakt is om je gebit te polijsten en te witten. Als laatste maar zeker niet de minste: de Sensi Ultrathin borstel. Deze heeft extra dunne haartjes die bijdragen aan een zeer fijne poetsbeurt. De Sensi Ultrathin borstel voelt dan ook erg comfortabel aan bij het poetsen en geeft een masserend gevoel op het tandvlees.

Oral-B Genius 9000 opzetborstels
Vlnr: 3D White borstel, Sensi Ultrathin borstel en de CrossAction borstel

De Oral-B Genius 9000 beschikt net als z’n voorganger over maar liefst zes poetsstanden. Deze bestaan uit Daily clean (standaard), Pro Clean, Sensitive, Whitening, Gum Care (tandvleesmassage), en Tongue Clean (tongreiniging). Met uitzondering van de Daily Clean stand wordt de poeststand weergegeven op het display aan de voorkant, en met de pijlknop kun je navigeren tussen de verschillende standen om zo de perfecte poetsstand voor jouw gebit uit te kiezen. De poetsstanden voelen allemaal ook daadwerkelijk verschillend, iets wat bij bijvoorbeeld de Philips Sonicare niet het geval was. Bij de massage stand voel je bijvoorbeeld een pulserende beweging, en bij de Pro Clean stand merk je dat de kop harder roteert. Een klein nadeel ten opzichte van sonische tandenborstels is wel dat de Oral-B tandenborstel wat luider is.

Uniek aan deze tandenborstel is dat je er een smartphonehouder bij krijgt. Eerder zagen we bij de 7000 serie van Oral-B al de smartguide die je poetsbeurt beoordeelt door middel van emojis. Daar lijkt Oral-B nu van te zijn afgestapt en heeft ervoor gekozen om al deze functionaliteit in de smartphone app te verwerken, vandaar de smartphonehouder, aangezien je je smartphone in de buurt moet hebben tijdens het poetsen om gebruik te maken van de geavanceerde functies.

De Oral-B app is zeer handig in gebruik. Via bluetooth koppel je je smartphone aan de tandenborstel, en vervolgens plak je de smartphonehouder met je telefoon erin op je spiegel ter hoogte van je gezicht. Dit moet ter hoogte van je gezicht zodat de app via de front-camera van je smartphone kan analyseren hoe goed je poetst en je passende feedback geven. De feedback is zeer gericht en uitgebreid: aan de hand van een soort ‘heatmap’ kun je zien hoe goed je de kwadranten van je gebit poetst en wordt er bijvoorbeeld aangegeven welke gebieden je teveel poetst, en welke plekken je weleens wat meer aandacht mag geven. Ook geeft de tandenborstel zowel via de app als via het ingebouwde lampje aan wanneer je te hard poetst. Alles bij elkaar maakt dit de poetservaring een stuk leuker en het grote voordeel van deze uitgebreide functionaliteit is dat je na elke poetsbeurt beter leert poetsen. Daarnaast worden al je poetsbeurten opgeslagen in de app zodat je je vooruitgang kunt tracken.

Een van de minpunten van de Oral-B 7000 serie was de middelmatige accuduur van zeven dagen. De Genius 9000 daarentegen heeft een sterk verbeterde accu met een gebruiksduur van maar liefst twaalf dagen, en ook nog eens een kortere oplaadtijd: namelijk 14 – 15 uur, wat een paar uur korter is dan de oplaadtijd van de Oral-B 7000. Een zeer aangename vooruitgang dus ten opzichte van z’n voorganger. Op het display aan de voorkant wordt de batterijstatus handig aangegeven zodat je precies weet wanneer je apparaat weer opgeladen moet worden.

Conclusie: Oral-B toont met de Genius 9000 aan dat ze nog steeds heer en meester zijn op het gebied van mondhygiëne. De uiterst veelzijdige tandenborstel met maar liefst zes poetsstanden en de geavanceerde app die jou beter leert poetsen maken poetsen echt iets om naar uit te kijken. De talloze functies zijn in het begin wel wat overweldigend, maar al met al is de Oral-B Genius 9000 ongetwijfeld het ultieme apparaat om je gebit hygiënisch te houden en te laten stralen.

(4.9/5)

Pluspunten
 • Poetst erg fijn en zeer grondig
 • Enorm veelzijdig: maar liefst zes poetsstanden en vier opzetborstels
 • Uitgebeide app leert je beter te poetsen en maakt de poetservaring erg leuk
Minpunten
 • Best luid

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue of Bekijk op Mediamarkt


Beste Goedkope Elektrische Tandenborstel

Niet iedereen heeft zin om meer dan 100 euro uit te geven aan een tandenborstel en er zijn genoeg modellen verkrijgbaar die de klus ook klaren en niet eens duur zijn. Goedkope elektrische tandenborstels zijn vaak voorzien van weinig functies, maar hebben nog steeds een sterke reinigingskracht. Hieronder de volgens ons beste goedkope elektrische tandenborstel.

Oral-B Pro 600 Cross Action

Oral-B Pro 600 Cross Action Beste goedkope elektrische tandenborstel

Type: Roterend en pulserend

Om je gebit goed te kunnen reinigen, kunnen accessoires zoals een smartguide of UV-reiniger best handig zijn. Echter heeft niet iedereen dit nodig. Vooral wanneer je op een strak budget zit zijn deze extraatjes vrij overbodig. De Oral-B Pro 600 Cross Action biedt een enorm goede prijs/kwaliteit, aangezien de tandenborstel meestal niet duurder is dan 40 euro. Het apparaat lijkt veel op de Pro 4000 en is qua effectiviteit dan ook bijna hetzelfde. Ze beschikken allebei over de 3D-technologie en maken dus gebruik van rotatie en pulsatie om het gebit te reinigen. Ook heeft de Pro 600 net als de Pro 4000 een Cross Action borstel met schuine haren om zo veel mogelijk vuil tussen de tanden te reinigen. Het grote verschil is dat de Pro 600 niet beschikt over meerdere poetsstanden: de Pro 600 heeft alleen een Daily Clean stand.

Het apparaat kan met normaal gebruik 7 dagen lang gebruikt worden, en hij heeft een oplaaadtijd van 16 uur.

Conlusie: De Oral-B Pro 600 biedt een goedkopere optie voor degenen die weinig zin hebben om meer dan 100 euro uit te geven aan een tandenborstel. Het apparaat doet zijn werk goed en reinigt dankzij de Cross Action borstel optimaal en hoef je je ook geen zorgen te maken dat er vuil tussen de tanden blijft zitten. De tandenborstel is niet erg veelzijdig, maar voor de prijs die je betaalt krijg je er een uitermate kwalitatief product voor terug.

(4/5)

Pluspunten
 • Erg goedkoop: uitstekende prijs/kwaliteit
 • Beschikt over een timer en poetsdruksensor
 • Ideaal instapmodel
Minpunten
 • Niet echt veelzijdig, heeft maar één poetsstand en één bijgeleverde opzetborstel

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue


Beste Elektrische Tandenborstel voor Kinderen

Voor sommige kinderen is tandenpoetsen een vervelende bezigheid. Waarom zou je het dan niet gewoon leuk voor ze maken? Als je je kinderen van kleins af aan leert om hun gebit optimaal te reinigen zullen ze hier als ze ouder worden er nog lang baat bij hebben. Bij het kopen van een elektrische tandenborstel voor je kind zijn er een paar punten waar je op kunt letten:

 • Kleinere borstelkop – Een kleinere mond heeft ook een kleinere tandenborstel en borstelkop nodig.
 • Kleiner handvat – Het handvat van de elektrische tandenborstel moet makkelijk in een kinderhand kunnen passen.
 • Verschillende poetsstanden – Soms is het handig als de tandenborstel een extra lage poetsstand heeft zodat het kind kan wennen aan elektrisch poetsen

Hieronder een review van de door ons aanbevolen beste elektrische tandenborstels voor kinderen.

Oral-B Stages Power Kids

Oral-B Stages Power Kids Frozen Beste elektrische tandenborstel voor kinderen

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen hun tandenborstel beschouwen als speelgoed wanneer er een afbeelding van hun favoriete superheld of filmkarakter op staat, vandaar dat Oral-B heeft besloten leuke kindertandenborstels te ontwerpen met filmkarakters van Disney, Pixar en Marvel.

De Stages Power Kids tandenborstels van Oral-B zijn verkrijgbaar in varianten van onder andere Cars, Frozen en Star Wars en zien er erg vrolijk uit. Ook niet onbelangrijk: het design van de tandenborstel is ontworpen voor een kinderhand en de opzetborstel is extra klein en daardoor ideaal voor een kind. In tegenstelling tot de Philips Sonicare for Kids—die nogal een grote borstelkop heeft en niet ideaal is voor erg kleine kinderen, is de Oral-B Stages tandenborstel perfect te gebruiken voor kinderen tussen de drie en tien jaar. Het enige wat de Oral-B Stages wel vereist is wat oefening, aangezien er vanwege de ronde borstelkop op een nieuwe manier gepoetst dient te worden: in plaats van een vegende beweging te maken, moet je met de roterende borstel tand voor tand poetsen.

Voor veel ouders is het vaak best een klus om het kind tot poetsen aan te zetten en is poetsen iets waar veel kinderen tegenop kijken. Hier heeft Oral-B wat op gevonden: namelijk een erg leuke interactieve app voor op je tablet of smartphone die in het thema van de desbetreffende tandenborstel je kind door het poetsproces leidt. De Disney Magic Timer app is zeer makkelijk in gebruik en is voorzien van een aantal videotutorials die je op weg helpen. Om te beginnen creëer je een profiel en scan je het plaatje op je tandenborstel zodat de app weet welke variant tandenborstel je hebt.

Oral-B Stages Power Kids Frozen Elsa Magic Timer app scannen
Er is geen bluetooth nodig om verbinding te maken, je hoeft alleen eenmalig een afbeelding te scannen

Vervolgens kan je kind beginnen met poetsen en start de timer van twee minuten. Tijdens het poetsen zie je op de app een tandenborstel in beeld die een beloning in de vorm van een sticker tevoorschijn poetst. Bij elke 30 seconden interval springt de tandenborstel omhoog om te signaleren dat het volgende gedeelte van de mond gepoetst moet worden: de virtuele tandenborstel begint rechtsboven en poetst met de klok mee tot deze linksboven eindigt.

Oral-B Stages Power Kids Frozen Elsa Magic Timer app sticker
Na afloop wordt de unieke sticker opgeslagen in het plakboek van de app

Na de twee minuten is de volledige sticker onthuld en wordt deze opgeslagen in het album als beloning. Daarbij wordt er tijdens het proces ook nog eens een deuntje afgespeeld om het nog leuker te maken. Een klein minpunt is dat de app in het Engels is er nergens een optie is om in het Nederlands te zetten. Echter is het wel een visueel gebaseerde app en zal er niet heel veel Engelse taalkennis nodig zijn om de app te kunnen gebruiken.

De tandenborstel beschikt over een handig oplaadstation en is nadat deze leeg is volledig opgeladen binnen 16 uur. Op een volle accu gaat de tandenborstel ongeveer vijf dagen mee, ervan uitgaande dat er tweemaal twee minuten per dag wordt gepoetst.

De opzetborstels zijn makkelijk te vervangen en zijn vergeleken met de normale(volwassen) opzetborstels best goedkoop: voor een 4-pack opzetborstels betaal je minder dan 20 euro. Wat ook handig is aan de opzetborstels is dat de blauwe haartjes aantonen wanneer deze aan vervanging toe is. Na ongeveer drie maanden vervaagt de blauwe kleur en is het tijd om er een nieuwe opzetborstel op te zetten.

Conclusie: Oral-B brengt met de Stages Power Kids tandenborstel een unieke en fijne poetservaring voor kinderen. De bijbehorende app zorgt er met een vermakelijk interface en beloningssysteem voor dat je kind in plaats van tegen te stribbelen vooruit zal kijken naar het poetsen, en hierdoor niet alleen drastisch de mondhygiëne verbetert door frequenter te poetsen, maar ook nog eens op een zeer effectieve manier het gebit leert reinigen met de roterende opzetborstel. Bovendien is het apparaat zeer betaalbaar voor een elektrische tandenborstel en een uitstekende koop. Kortom, als je op zoek bent naar de beste elektrische tandenborstel voor kinderen dan zal de Oral-B Stages Power zeker niet teleurstellen.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Spelenderwijs leert je kind poetsen dankzij de coole app met beloningssysteem
 • Zeer betaalbaar voor een elektrische tandenborstel
 • Dankzij de kleine borstelkop geschikt voor kleine kinderen (3+)
Minpunten
 • Het harde geluid is in het begin even wennen voor het kind

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue


Philips Sonicare for Kids Connected HX6321/03

Philips Sonicare for Kids HX6311/07 Beste Elektrische tandenborstel voor kinderen

Type: Sonisch (vibrerend)

De Philips Sonicare for Kids HX6321/03 is een perfect instapmodel om kinderen te leren hoe ze effectief, en nog belangrijker, met plezier hun tanden kunnen poetsen. De Philips Sonicare is ideaal voor kinderen omdat deze het poetsen zo makkelijk mogelijk maakt. Er zit een ingebouwde timer in die telkens na 30 seconden een leuk melodietje afspeelt om te laten weten dat het volgende deel van het gebit gepoetst worden. Dit gebeurt vier keer en na twee minuten schakelt de tandenborstel zich vanzelf uit.

De tandenborstel beschikt over twee poetsstanden: een lage stand en normale stand. De lage stand is ideaal voor jongere kinderen omdat deze niet te intens is, en de normale stand is voor oudere kinderen. Daarbij zit er bluetooth in de tandenborstel gebouwd waarmee je het apparaat kunt verbinden met een tablet of smartphone. Deze grappige app leert de kleine aan de hand van beloningen en een kinderlijk interface hoe een goede poetsbeurt eruit moet zien.

Ook kunnen kinderen met deze tandenborstel gewoon met dezelfde poetsbeweging blijven poetsen als met een normale tandenborstel, omdat het opzetstuk net als bij een gewone handtandenborstel langwerpig is.

De Philips Sonicare for Kids reinigt het gebit door middel van sonisch vibrerende bewegingen van de tandenborstel. Hiermee wordt er ook het tandvlees goed gemasseerd wat zeer ten goede komt voor de algehele hygiene van het gebit. Samen zorgt dit voor een perfecte combinatie van plezier en effectiviteit voor de verzorging van het gebit van je kinderen en is het een uitstekende koop, aangezien de tandenborstel helemaal niet duur is.

(4/5)

Pluspunten
 • Er hoeft geen nieuwe poetsmanier aangeleerd te worden aangezien de borstelkop gevormd is als een gewone tandenborstel
 • De vrolijke app maakt het poetsen erg leuk voor je kind
 • Niet duur voor een elektrische tandenborstel
Minpunten
 • Borstel is wat aan de grote kant voor kinderen onder 6 jaar

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue of Bekijk op Mediamarkt


Conclusie

Dit was de Top 5 beste elektrische tandenborstels van 2022. Hopelijk ben je hiermee op weg geholpen met het kiezen van de beste elektrische tandenborstel.

Zorg dat je bij het maken van een keuze je eigen behoeften voorop stelt. Wanneer je een laag budget tot je beschikking hebt is het niet nodig om een model te kopen waar allerlei gadgets bij zitten zoals een Smartguide of UV-reiniger. Meer functies betekenen dat je meer moet betalen terwijl het enige echte belangrijke is dat de tandenborstel je gebit goed reinigt.

Welke poetstechnologie het beste voor jou is ligt ook aan je eigen voorkeur. Geen van de drie is veel beter dan de ander en ze hebben zo allen hun voor- en nadelen. Veel gebruikers merken dat ze na het poetsen met een sonische tandenborstel een gepolijst gevoel aan hun gebit overhouden, en anderen merken dit weer op bij het gebruiken van een oscillerende tandenborstel. Persoonlijk vond ik de sonische tandenborstels erg comfortabel op het tandvlees aanvoelen. Als je dus gevoelig tandvlees hebt is een sonische borstel misschien de betere keuze. De roterende tandenborstels daarentegen voelden weer fijner op de tanden zelf. Tijdens het poetsen heb je echt het gevoel dat de tand volledig gereinigd wordt, omdat je met een ronde borstelkop individueel de tand poetst. Echter is elke mond anders, en dit kan voor jou natuurlijk verschillen. Sommige winkels bieden de optie om de elektrische tandenborstel een paar dagen op proef uit te proberen om te kijken of het apparaat bevalt.

Ben je er nog steeds niet uit? Laat dan gerust een bericht achter via onze contactpagina zodat we je zo goed mogelijk op weg kunnen helpen.

Over detopvijf