Wat Is Het Beste IPL Apparaat – Top 5 Beste IPL Apparaten in 2023

Laatste update op: 18/05/2023

Wat is het beste IPL ontharingsapparaat? In dit artikel onderzoeken we de top 5 beste IPL ontharingsapparaten om jouw schoonheidsroutine te verbeteren. Bekijk hieronder een handige tabel met de top 5 beste IPL ontharingsapparaten op een rijtje, zodat je gemakkelijk kunt vergelijken. Blijf lezen om erachter te komen welke IPL ontharingsapparaten het meest effectief, gebruiksvriendelijk en veilig zijn voor thuisgebruik en welke het beste bij jouw behoeften past.

0
 • Scroll naar rechts
 • IPL apparaat
 • Bekijk op:
 • Beoordeling
 • Prijs
  €: <200 euro
  €€: 200 - 300 euro
  €€€: >300 euro
 • Levensduur
  Het aantal flitsen van het IPL apparaat. Met gemiddeld gebruik, gebruik je per jaar ongeveer 30.000 flitsen.
 • Behandelingsgebied
  De grootte van het mondstuk bepaalt hoe groot het behandelingsgebied van het apparaat is. Hoe groter het behandelingsbgebied, hoe sneller een behandelingssessie is.
 • Behandeltijd benen
  De gemiddelde tijd die je kwijt bent aan een ontharingssessie van (beide) boven- en onderbenen.
 • Geschikt voor lichtgetinte huid
  Het apparaat is geschikt voor gebruik op een lichtgetinte/olijfkleurige huid (LET OP: dus niet op donkere huid!).
 • Geschikt voor gezicht
  Het apparaat is geschikt om te gebruiken voor gezichtsontharing.
 • Geschikt voor bikinilijn
  Het apparaat is geschikt voor bikinilijnontharing.
 • Geschikt voor oksels
  Het apparaat is geschikt om te gebruiken voor okselontharing.
 • Draadloos
  Het apparaat is draadloos en werkt op een oplaadbare accu.
 • Incl. extra opzetstukken
  De extra opzetstukken die je bij het apparaat geleverd krijgt.
1.
 • Philips Lumea Prestige 9000 series IPL apparaat
 • Philips Lumea Prestige 9000 Series
 • (4.8/5)
 • €€€
 • 450.000 flitsen
 • 4 cm²
 • 30 minuten
 • - Lichaamsopzetstuk
  - Gezichtsopzetstuk
  - Opzetstuk voor oksels
  - Opzetstuk voor bikinilijn
2.
3.
4.
5.

Wat is IPL (Intense Pulsed Light)?

Ontharen met behulp van IPL (Intense Pulsed Light) is een relatief nieuwe methode van ontharing. Met IPL wordt een sterk licht afgegeven op de huid die de haarzakjes uitschakelt en zodoende de huid langdurig haarvrij maakt.

IPL wordt vaak verward met laser ontharing maar er zijn wel degelijk wat kleine verschillen. Zo kun je met laser ontharing haartjes vrijwel permanent laten verdwijnen terwijl met IPL de haartjes na een verloop van tijd weer terug groeien.

Het voordeel van IPL is dat een sessie veel korter duurt dan met een laser, omdat de lichtstraal van een IPL apparaat veel groter is dan bij een laser ontharingsapparaat. Hierdoor kun je met een IPL apparaat een veel groter huidoppervlak bestrijken per flits dan met een dun laser straaltje. Ook is IPL pijnloos, terwijl laser ontharing vooral bij mensen met een gevoelige huid nogal branderig aan kan voelen.

IPL ontharing Laser ontharing
Meerdere sessies nodig Minder sessies nodig
Langdurige ontharing Vrijwel permanente ontharing
Behandeling is kort Behandeling duurt lang
Pijnloos Ietwat prikkelig bij gevoelige huid
Huid herstelt zeer snel Huid herstel duurt wat langer
Maakt gebruik van licht Maakt gebruik van hitte (laser)

Blijven de haartjes permanent weg?

De meeste grote bedrijven die IPL apparaten verkopen garanderen dat je met IPL de haartjes permanent kunt laten verdwijnen. Veel mensen vragen zich af dit echt zo is.

Het antwoord hierop is nee, na meerdere sessies zullen de haartjes langdurig wegblijven, voor ongeveer een periode van 3-5 maanden waarin je de huid niet meer hoeft te behandelenmaar uiteindelijk zullen er meestal wel wat haartjes terug groeien. Je moet het apparaat dus wel blijven gebruiken. Echter als je de voordelen bekijkt ten opzichte van het pijnlijke harsen of epileren, is de IPL methode natuurlijk wel een stuk beter en handiger. Aangezien het snel is, pijnloos, en uiteindelijk maar één keer in de paar maanden gedaan hoeft te worden.

IPL apparaten zijn best prijzig maar als je berekent hoeveel je kwijt zou zijn aan de schoonheidssalon voor een paar behandelingen, ben je eigenlijk met een eigen IPL apparaat veel goedkoper uit.

Geschikt voor alle lichaamsdelen?

Over het algemeen kun je de meeste IPL apparaten gebruiken voor alle lichaamsdelen tenzij anders aangegeven. Gezicht, schaamstreek, okselstreek, benen, armen, rug etc. kunnen allemaal en meestal worden er zelfs speciale opzetstukken voor bijgeleverd. Let wel op dat bij sommige huidoppervlakken zoals de schaamstreek de huid wat dunner en gevoeliger is. Hier moet je de lichtsterkte aan aanpassen omdat anders de huid wat kan prikken.

Maar maak je geen zorgen, bij elk IPL apparaat worden handige instructies geleverd die precies vertellen hoe je het apparaat moet gebruiken. Overigens werkt IPL niet op zeer lichte beharing zoals grijs, wit en lichtblond haar.

LET OP: IPL apparaten zijn niet geschikt voor zeer donkere huid (huidtype 6)! Hiermee kun je permanente schade aanbrengen aan de huid!

Top 5 – Beste IPL apparaat in 2023

5. Gillette IPL Venus Naked Skin

Beste IPL apparaat voor gevoelige huid

Gillette IPL Venus Naked Skin
Update 2023: Dit artikel is niet meer verkrijgbaar. Wij raden nu als volwaardig alternatief de Philips Lumea Essential IPL aan.

Ook Gillette Heeft een hoogwaardig IPL apparaat op de markt gebracht. De Gillette IPL Venus Naked Skin – ontworpen door Braun,  is een eenvoudig te gebruiken IPL apparaat met een iets kortere houdbaarheid dan de andere IPL apparaten, het apparaat gaat namelijk 50.000 flitsen mee. Desalniettemin is de Gillette Venus Naked Skin een veelzijdig IPL apparaat van hoge kwaliteit, zoals we gewend zijn van Gillette/Braun.

Er wordt bij het apparaat een huidindicator meegeleverd die precies meet welke lichtstand je moet gebruiken voor jouw huid. Ook krijg je er een speciale gel bij die je huid verkoelt waardoor je niks voelt van de behandeling, en waarmee je kan zien welke delen van je huid je al geflitst hebt. Dit zijn 2 unieke eigenschappen die we nog niet eerder zijn tegengekomen bij IPL apparaten en Gillette scoort hier dikke punten mee. Het systeem is goed doordacht en speciaal ontwikkeld om het ontharingsproces draaglijker te maken en zelfs een soort masserend gevoel te geven aan de huid tijdens het ontharen.

Je begint met het apparaat te gebruiken om de 2 weken en bouwt het langzaam af naar om de 2 maanden. Het apparaat werkt via netstroom en heeft een extra lang snoer zodat je niet dicht in de buurt hoeft te zitten bij een stopcontact. Jammer genoeg is het apparaat niet geschikt voor gezichtsbeharing. Maar nog steeds is het apparaat een goede keuze, het doet wat het moet doen en de speciale gel is ideaal voor mensen met een gevoelige huid.

(3.6/5)

Pluspunten
 • Groot behandelingsgebied; efficiënt en best snel
 • Mooi design en compact
 • Inclusief huidindicator en speciale gel om de huid te kalmeren
Minpunten
 • Levensduur: 50.000 flitsen gaan best lang mee, maar de meeste IPL apparaten hebben minstens 100.000 flitsen
 • Niet geschikt voor gezicht
 • Snoer

4. Philips Lumea Essential SC1991/00

Philips Lumea Essential SC1991 IPL
Update: Aangezien de SC1991/00 niet meer beschikbaar is, raden wij nu de Philips Lumea Advanced 7000 series aan als volwaardig alternatief.

De Philips Lumea Essential SC1991/00 zit qua prijs ongeveer tussen de Prestige SC2007 en Comfort SC1981 in en heeft qua design dan ook veel weg van de Prestige SC2007. Voor de liefhebbers is het roze uiterlijk mooi meegenomen en het apparaat is net zoals de meeste Philips IPL apparaten ergonomisch ontworpen, zodat je urenlang kunt ontharen zonder last te krijgen van een lamme arm. De Philips Lumea Essential SC1991 gaat net als de Comfort SC1981 ongeveer 100.000 flitsen mee en is helaas – in tegenstelling tot wat de afbeelding je laat denken, niet draadloos.

Het behandelen van de gehele benen duurt dankzij de grote 4 cm² mond ongeveer 30 minuten en het apparaat doet zijn werk zeer efficiënt en zorgvuldig zolang je niet te haastig te werk gaat.

Een klein minpunt van het apparaat is dat het niet mogelijk is om te gebruiken voor gezichtsbeharing, er wordt namelijk geen extra opzetstuk bijgeleverd en hierdoor ben je dus alleen beperkt tot lichaamsbeharing onder de neklijn. Als je dit geen probleem vindt is het apparaat wel ideaal, de Philips SC1991 is namelijk net zo snel en efficiënt als de Prestige SC2007 en een stuk goedkoper. Wel is het zo dat de SC1991 een kortere levensduur heeft aangezien de Prestige SC2007 een capaciteit heeft van 250.000 flitsen. Ook heeft de Prestige SC2007 het voordeel dat hij draadloos is en de SC1991 niet.

Conclusie: Zeer goed te gebruiken apparaat en heeft een uitstekende efficiëntie voor de prijs die je betaalt, maar als je op zoek bent naar een goedkope optie die ook nog gezichtsbeharing kan verwijderen, dan kan je beter voor de Philips Lumea Comfort SC1981 gaan.

(4.2/5)

Pluspunten
 • Snel en efficiënt dankzij het grote behandelingsgebied van 4 cm²
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Lange levensduur
Minpunten
 • Niet geschikt voor gezicht
 • Snoer

3. BaByliss IPL G946E Homelight

Beste prijs/kwaliteit IPL apparaat

BaByliss IPL G946E Homelight
Update 2023: Aangezien de G946E niet meer verkrijgbaar is raden wij nu de BaByliss G940E aan als alternatieve optie.

De BaByliss IPL G946E Homelight – Eerder verkozen tot Best Reviewed door Kieskeurig.nl, is een zeer functierijk en makkelijk te gebruiken IPL apparaat ontworpen door BaByliss (niet te verwarren met Baby Bliss).

De BaByliss G946E heeft onder andere een Manual Mode voor meer precisie en een snelflitsfunctie (Gliss mode) waardoor je het apparaat tijdens het ontharen niet van je huid hoeft te halen en je sneller klaar bent. Ook wordt er een opzetstuk voor gezichtsbeharing bijgeleverd en een veiligheidsbrilletje om je ogen te beschermen tegen het sterke licht.

Met de handige Homelight applicatie die je kunt downloaden op je smartphone, kun je het apparaat verbinden aan je smartphone via Bluetooth. Hiermee kun je bepaalde instellingen opslaan zoals je huidskleur en het gebied dat je wilt behandelen zodat het apparaat zich hierop instelt. De app heeft ook een aantal handige functies zoals het bijhouden van het aantal flitsen dat je gebruikt, het opslaan van je sessies, een automatische agenda die je volgende ontharingssessie inplant, veiligheidsvragenlijsten, huidinstellingen, en nog meer. Dit geeft de BaByliss een unieke draai en zorgt ervoor dat je uitkijkt naar je volgende ontharingssessie zodat je weer lekker kunt rommelen met de app.

In totaal gaat de BaByliss G946E een spectaculaire 300.000 flitsen mee, wat veruit langer is dan de meeste IPL apparaten. De behandeltijd voor de gehele benen is ongeveer 30 minuten en het apparaat is geschikt voor huidtypes 1 t/m 5.

De BaByliss G946E is voor de kwaliteit die hij biedt zeer betaalbaar en zit in dezelfde prijsklasse als de Philips SC1991. Een zeer sterk alternatief dus voor één van de Philips IPL apparaten en veruit het IPL apparaat met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

(4.4/5)

Pluspunten
 • Zeer goede prijs/kwaliteit
 • Gaat jarenlang mee dankzij de lange levensduur van 300.000 flitsen
 • Geschikt voor lichtgetinte huid (huidtype 1 t/m 5)
 • Geschikt voor alle lichaamsgebieden inclusief gezicht
 • Het bijhouden van sessies via je smartphone en de Homelight app is erg handig
Minpunten
 • Het mondstuk is verticaal in plaats van horizontaal, dit maakt het ontharen op sommige plekken minder praktisch

2. Braun Silk-expert IPL BD 5001

Braun Silk-expert IPL BD 5001 2
Update 2023: Wij raden nu als beste Braun IPL ontharingsapparaat de Braun Silk-expert Pro 5 aan.

Braun heeft kort geleden een zeer geavanceerd IPL apparaat op de markt gebracht dat je eigenlijk best een professioneel IPL apparaat mag noemen. Qua design en uiterlijk moeten we toegeven dat de Braun Silk-expert BD 5001 veruit boven de andere IPL apparaten uitsteekt. Het toestel ziet er zeer gestroomlijnd en modern uit en heeft een prachtig zilver met koper kleurige combinatie.

De Braun Silk-expert BD 5001 beschikt over 120.000 totale flitsen, wat betekent dat het toestel jarenlang mee zal gaan mits je er voorzichtig mee omgaat, het apparaat is namelijk best groot en aangezien IPL een zeer kwetsbare technologie is, moet je het toestel zeker niet laten vallen.

Dankzij het grote mondstuk van 4 cm² is de Braun Silk-expert efficiënt en sneller dan de meeste IPL apparaten. Voor grote lichaamsgebieden kun je de Glide Mode gebruiken om sneller te werk te gaan, en voor gevoelige plekken zoals de schaamstreek kun je de Gentle Mode gebruiken wat het proces compleet pijnloos maakt. Voor kleine gebieden en extra precisie gebruik je de Treatment knop.

Maar dit alles is nog niets vergeleken met de functie die de Braun Silk-expert BD 5001 echt uniek maakt: de SensoAdapt sensor. Deze sensor past zich tijdens de ontharingssessie automatisch aan aan de huidskleur om zo effectief mogelijk te ontharen. Niet elk lichaamsgebied is namelijk precies dezelfde tint en Braun heeft met de SensoAdapt technologie dus de perfecte oplossing gecreëerd die ook nog eens zeer goed werkt.

Kortom, Braun heeft met dit top apparaat een unieke functie op de markt gebracht die een sterke concurrentie zal vormen voor de bekende namen zoals Philips, alleen jammer dat het prijskaartje zo hoog is.

(4.6/5)

Pluspunten
 • Ligt erg goed in de hand vergeleken met andere IPL apparaten
 • Unieke sensor functie die zich aanpast aan de verschillende tinten van je huid zorgt voor extra effectiviteit
 • Glide mode en Gentle Mode maken het ontharingsproces makkelijker en comfortabeler
 • Geschikt voor alle lichaamsgebieden inclusief gezicht
Minpunten
 • Snoer zit soms in de weg
 • Een speciaal opzetstuk voor gezicht zou handig zijn

1. Philips Lumea Prestige SC2007/00

Beste IPL apparaat 2023

Philips Lumea Prestige SC2007 IPL apparaat
Update 2023: Wij raden nu als beste IPL ontharingsapparaat de Philips Lumea Prestige 9000 Series aan.

De Philips Lumea Prestige SC2007 is één van de beste en populairste IPL apparaten uit de IPL lijn van Philips. Het apparaat gaat ongeveer 250.000 flitsen mee (ongeveer 8 jaar) en heeft twee speciale opzetstukken, één voor het gezicht en één voor lichaamsbeharing.

Gedurende twee maanden gebruik je het apparaat elke twee weken (dus in totaal 4 keer), hierna zullen de haartjes langdurig wegblijven en hoef je maar één keer in de paar maanden met het apparaat aan de gang te gaan. Het apparaat werkt met een langdurige accu die je oplaadt om het daarna draadloos te gebruiken.

De SC2007 is zeer efficiënt, de behandelingstijd voor het gezicht is ongeveer één minuutje en met de gehele benen ben je na ongeveer 30 minuten klaar (dus ongeveer net zo lang als met scheren). Qua efficiëntie staat de Philips SC2007 duidelijk aan de top.

De sterke kwaliteit, lange levensduur, ergonomisch ontwerp, draadloosheid, veelzijdigheid en efficiëntie zorgen er allemaal voor dat de Philips Lumea Prestige SC2007 het duidelijk wint van andere IPL apparaten op bijna elk gebied en de concurrentie mijlen voor is. Een uitstekende keuze waar je geen spijt van kunt krijgen.

(4.8/5)

Pluspunten
 • Draadloos
 • Ook te gebruiken voor lichtgetinte huid
 • Geschikt voor alle lichaamsgebieden inclusief gezicht
 • Lange levensduur van 250.000 flitsen
Minpunten
 • Prijzig

Beste Goedkope IPL Apparaat

Philips Lumea Comfort SC1982/00

Beste compacte IPL apparaat

Philips Lumea Comfort SC1982

De Philips Lumea Comfort SC1982/00 is een goedkoper en compacter alternatief voor de Lumea Prestige SC2007. Het apparaat gaat 100.000 flitsen mee en is in tegenstelling tot de Prestige SC2007 en BRI956/00 niet snoerloos.

Het apparaat heeft een behandelingsgebied van 2,7 cm² en met de gehele benen ben je na ongeveer 40 minuten klaar. Ook zit er een Glide-functie op waardoor het ontharen versneld kan worden, echter duurt het proces nog steeds best lang.

Bij het apparaat wordt geen extra opzetstuk geleverd voor het gezicht maar is er wel prima voor te gebruiken. Al met al een zeer efficiënt apparaat en een prima optie voor degenen die niet te veel geld uit willen geven aan een IPL apparaat.

(3.5/5)

Pluspunten
 • Compact
 • Ook geschikt voor gezicht
 • Erg betaalbaar voor een IPL apparaat
 • Glide-functie maakt het ontharingsproces wat sneller en soepeler
Minpunten
 • Ligt minder lekker in de hand dan andere IPL apparaten

Conclusie

Dit waren volgens ons de top 5 beste IPL apparaten. Hopelijk ben je een beetje geholpen bij het maken van een keuze. Laat je niet afschrikken door de hoge prijzen van de apparaten, uiteindelijk zal je geld besparen omdat je niet meer naar de schoonheidssalon hoeft voor talloze IPL of laser behandelingen. Veel succes met kiezen van een IPL apparaat!

Over detopvijf

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.