Wat Is De Beste Kokend Water Kraan – Bekijk De Top 3 van 2017

Laatste update op: 10/01/2023

Ben je op zoek naar de beste kokend water kraan? Zoek niet verder en bekijk hieronder een overzicht van de 3 beste kokend water kranen.

Kokend Water KraanBeoordelingenPrijsAantal grepenDraaibereikBoiler inhoud keuze
1.
Grohe Red Duo
Grohe Red Duo
(4.5/5)€€€2180º8 liter (Combi Boiler) of 3 liter (Single boiler)
2.
Quooker Fusion Square
Quooker Fusion Square
(4.5/5)€€€1360º7 liter (Combi 2.2 en Combi 3.0) of 3 liter (Pro3-VAQ)
3.
Hotto Quadro
Hotto Quadro
(4/5)€€2180º8 liter

Waarom een Kokend Water Kraan?

Even snel een bak koffie of thee zetten? Soep klaar maken? Snel kokend water nodig om pasta te koken? Tja wat is er dan handiger dan direct kokend water uit de kraan te kunnen tappen. Tegenwoordig is het gewoon mogelijk en het wordt steeds populairder: Een kokend water kraan. Met een kokend water kraan kun je in een oogwenk kokend water uit de kraan laten stromen zonder ook maar één seconde te hoeven wachten. Waterkokers en fluitketels zijn totaal overbodig wanneer je een handige kokend water kraan tot je beschikking hebt.

quooker-fusion-chroom-u-uitloop-kokend-water-kraan
1 greep

Het gekookte water zit in een speciaal hiervoor geïnstalleerd apart reservoir. Wanneer je dus de kraan (aan de linkergreep) opendraait komt er direct vanuit dit reservoir kokend water uit de kraan stromen. Verschillend per model kan er zo’n 4-11 liter in dit reservoir en wanneer je kokend water tapt wordt dit reservoir automatisch bijgevuld.

Het allerhandigste is dat je met een kokend water kraan vaak met de
andere greep (rechts) ook gewoon koud en warm water kunt tappen.
Dit komt namelijk uit een andere leiding. Je hebt dus geen twee kranen in je keuken tegelijk nodig (alhoewel er ook aparte kokend water kranen verkrijgbaar zijn).

grohe-red-duo-chroom-u-uitloop-kokend-water-kraan
2 grepen

Er zit ook altijd een beveiliging op de kraan waardoor het voor kinderen vrijwel onmogelijk is om de greep voor kokend water open te draaien. Je moet namelijk eerst aan de greep trekken en deze dan naar achter draaien, wanneer je de greep midden in dit proces los laat zal de veer in de greep automatisch teruggezet worden naar de beginpositie zodat er geen kokend water uit kan stromen. Super handig  en veilig dus!

Dit klinkt natuurlijk allemaal geweldig, maar een kokend water kraan heeft ook wat kleine nadelen. Daarom hieronder een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen 

 • Altijd kokend water beschikbaar

  Dit voordeel spreekt voor zichzelf. Nooit meer te hoeven wachten op kokend water. Je hoeft alleen maar de kraan open te zetten en klaar is Kees.

 • Geen extra kranen nodig 

  Zoals hiervoor al gezegd is heb je geen aparte kraan nodig voor koud en warm water. De meeste kokend water kranen hebben twee grepen: links voor kokend water en rechts voor koud/warm. Er zijn wel modellen die alleen geschikt zijn voor kokend water en waar je wel een aparte kraan nodig hebt. Kan ook handig zijn, het is maar net wat je prefereert.

 • Veilig 

  Doordat er meestal kindveilige bediening op zit zullen de kinderen zich nooit branden aan kokend water. Ook is de kraan vaak extra dik zodat de buitenkant niet heet wordt wanneer er kokend water uit stroomt en je deze gewoon kunt aanraken of vasthouden.

 • Geen waterverspilling 

  beste kokend water kraan
  Goede kraan isolatie

  Je zult nooit water verspillen omdat je precies het aantal aan kokend water dat je nodig hebt kunt bepalen, in tegenstelling tot een waterkoker waar je soms nog wel eens teveel water in kookt en het later weggooit.

Nadelen

 • Installatie 

  In sommige gevallen is een kokend water kraan wat moeilijker te installeren of moeten er aanpassingen in de keuken gemaakt worden omdat de boiler van de kokend water kraan te groot is. Maak je geen zorgen, de meeste boilers hebben optimale afmetingen voor de gemiddelde keukenkast. Maar let toch voor de zekerheid op de afmetingen van de boiler en wanneer deze wel te groot is, neem dan een model met een single boiler of maak eerst de nodige aanpassingen.

 • Duurder 

  De kokend water kraan is zelf al best prijzig en vanwege de boiler zijn de energiekosten ook wat hoger in vergelijking met een waterkoker. Wel wordt dit weer gedeeltelijk goedgemaakt doordat je minder water verspilt.

Materiaal en uitloop

Kokend water kranen zijn verkrijgbaar in twee verschillende materialen en vormen. Zo zijn er kokend water kranen van chroom en van RVS (roestvrij staal). Het voordeel van chroom is dat het er gewoon prachtig uitziet en goed inmengt in de stijl van elke keuken. Ook is een chroom kokend water kraan een stuk minder duur dan een kokend water kraan van RVS. Het voordeel van RVS is dat het zeer sterk is en ook hygiënischer omdat het ervoor zorgt dat bacteriën zich minder snel kunnen verspreiden.

De twee vormen waarin een kokend water kraan verkrijgbaar is zijn de C-uitloop en de U-uitloop. Hierin zit eigenlijk geen verschil in functie, de U-uitloop heeft een wat robuustere look en de C-uitloop een wat zachtere look.

Omdat de keuze uit kokend water kranen niet bijster groot is zullen we de hieronder een top 3 samenstellen in plaats van een top 5.


Top 3 – Beste Kokend Water Kraan in 2017

1. Grohe Red Duo Kokend Water Kraan

Beste kokend water kraan in 2017

Grohe Red Duo kokend water kraan

De beste kokend water kraan is de Red Duo van Grohe, die koning is op het gebied van kranen. Deze kraan is te verkrijgen in chroom en roestvrij staal, beide met keuze uit U-uitloop of met C-uitloop. De stalen versie is wel wat duurder dan de chroom versie maar ook een stuk duurzamer.

De kraan heeft een extra hoge uitloop wat handig is wanneer je een grote pan of emmer vult. Een groot kwaliteitsverschil van deze kraan vergeleken met bijvoorbeeld de Quooker kranen, is dat deze Grohe kraan totaal niet spettert. Ook is er dankzij de Grohe ChildLock technologie met de trek-draai constructie geen gevaar voor kinderen. De kraan heeft namelijk twee grepen, links (ChildLock) voor kokend water en rechts voor koud/warm water.

Nog een technologie van Grohe is de Grohe CoolTouch, wat ervoor zorgt dat je de kraan gewoon kunt aanraken en draaien (180°) wanneer er kokend water uitstroomt, zonder dat de kraan heet wordt. Sterker nog, de kraan blijft zeer koel. De boilers van Grohe zijn ook van zeer hoge kwaliteit, deze zijn namelijk van titanium. Hierdoor zijn ze extreem duurzaam en erg goed bestand tegen corrosie en bacterieverspreiding. Ook een voordeel van titanium is dat het geen metaal smaak afgeeft aan het water.

Wanneer je deze kraan aanschaft in combinatie met de combi boiler kan deze 6 liter kokend en 11 liter warm water reserveren. Met de single boiler houdt deze 3 liter kokend water vast. Klein nadeel is dat de kraan best duur is. Conclusie: Een top product en de beste kwaliteit keuze voor een kokend water kraan.

(4.5/5)

+ Hoogwaardig materiaal en zeer duurzaam
+ ChildLock technologie maakt de greep zeer kindveilig
+ CoolTouch technologie zorgt ervoor dat je nooit je vingers brandt
+ 2 grepen zodat je je nooit kunt vergissen
+ Geen gespetter
Relatief duur
Draaibereik (180°) redelijk beperkt voor op een kookeiland

Bekijk de Grohe Red DUO op Bol.com


2. Quooker Fusion Kokend Water Kraan

Kokend water kraan met grootste draaibereik

Quooker Fusion Kokend Water kraan

De kokend water kraan van Quooker, de Quooker Fusion is ook van zeer hoge kwaliteit te noemen. Net als de Grohe Red Duo te verkrijgen in Chroom, staal of RVS, zowel met U-uitloop of C-uitloop.

Deze prachtige strak uitziende kranen hebben in tegenstelling tot de kokend water kraan van Grohe geen twee grepen maar één greep. Hiermee bestuur je zowel kokend water als koud/warm water. Echter is het nog steeds een kindvriendelijk en veilig systeem dankzij de veilige dubbel-druk-draai bedieningsknop. Bovendien is de kraan goed geïsoleerd en wordt deze ook niet heet wanneer er kokend water uit stroomt.

Een klein minpuntje is dat de kraan wat meer spettert dan die van Grohe. Desalniettemin is het nog steeds een kraan van hoogwaardige kwaliteit met een supermooi design. Deze kraan wordt helaas niet geleverd met boiler en deze moet je er apart bij bestellen. Gelukkig hebben de meeste verkoopwinkels wel een bundel waarmee je korting krijgt wanneer je ze tegelijk bestelt.

(4.5/5)

+ 360° graden draaibereik
+ Zeer mooi design
+ Hoogwaardig materiaal
+ Kindveilige greep
+ Goed geïsoleerd en dus veilig om aan te raken
2 grepen is toch handiger
Kan spetteren
Best duur

Bekijk de Quooker Fusion op Bol.com


3. Hotto Quadro/Arco Kokend Water Kraan

Best betaalbare kokend water kraan

Hotto Quadro Kokend water kraan

De Hotto Quadro/Arco kokend water kraan van Hotto is een minder duur alternatief met vrijwel dezelfde functies. Verschil is dat deze kraan van een wat minder gevestigd merk is. Dit merk je een beetje aan het feit dat de kraan iets meer spettert dan de hoge kwaliteitskranen.

De kraan heeft 2 grepen, en is net als de Grohe kokend water kraan veilig en kindvriendelijk dankzij een trek-draai systeem. Ook is de uitloop goed geïsoleerd en wordt nooit warm. De kraan is te verkrijgen in chroom en RVS met een keuze uit C-uitloop of U-uitloop.

Wanneer je op een strak budget een kokend water kraan uit moet kiezen, dan is de Hotto Quadro een prima keuze met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

(4.5/5)

+ Goede prijs/kwaliteit verhouding
+ Goed geïsoleerd
+ Kindveilig
+ 2 grepen
Budgetmerk
Kan spetteren

Bekijk de Hotto Quadro op Bol.com


Conclusie

Dit was de Top 3 beste kokend water kraan. Hopelijk heb je een beetje een idee gekregen wat de verschillen zijn tussen deze populaire kokend water kranen. Veel succes met het uitkiezen van een kokend water kraan!

Over detopvijf

18 gedachten over “Wat Is De Beste Kokend Water Kraan – Bekijk De Top 3 van 2017”

 1. “Uiteraard is de beste kokend water kraan de Red Duo van Grohe, de koning op het gebied van kranen”

  Waarom is dit zo vanzelfsprekend? Het tast in dit geval uw neutraliteit – uiteraard – aan.

  Beantwoorden
  • Hallo heer/mevrouw,

   Bedankt voor uw feedback!

   Uit mijn ervaring als voormalig retail verkoper heb ik gemerkt dat Grohe kranen altijd als beste uit de test komen en voor de meeste klanttevredenheid zorgen, vandaar de “uiteraard”. In deze test was dat ook zo.

   Ik had het misschien wat beter moeten verwoorden dus zal ik het even aanpassen. Ik probeer altijd zo objectief mogelijk te zijn tijdens het recenseren dus mijn excuses als de opmerking niet neutraal overkwam, dat was namelijk niet de bedoeling!

   Vriendelijke groeten,
   Dennis

   Beantwoorden
 2. Ik zie FRANKE niet in de lijst, en terecht! Mijn nog geen jaar oude FRANKE is al diverse malen ernstig defect geweest met grote lekkage in een gloednieuwe keuken. De service van FRANKE is zwaar onder de maat. Nooit meer een FRANKE

  Beantwoorden
  • ja dat klopt. Ik heb anderhalf jaar nieuwe franke kokende water 3 in 1 opeens wat een lekkage en kapot. Maar er moet ook nog een jaar nieuwe filter en die kost ongeveer €80,00 per jaar. Ik vind het schandalig. Nu heb ik nieuwe quooker flex gekocht. Het is geweldig en perfect.

   Beantwoorden
 3. Ook ik ben nieuwsgierig naar Floww kranen. Lees toch wel de nodige problemen op internet maar die zijn wel van langere tijd geleden. Daar moet Floww toch ook van geleerd hebben? Is het dus verantwoord om op dit moment een Floww kraan aan te schaffen?

  Beantwoorden
  • Hallo Dat,

   We zullen het binnenkort zien. We hebben een Floww kraan bezitter gevonden die een aantal tests voor ons uit gaat voeren, er komt dus gauw een update in dit artikel.

   Groet
   Karel

   Beantwoorden
  • doe maar niet wij hebben een flow kraan geplaatst
   en was direct al de Hub stuk
   slechte communicatie met floww
   dus ik ben klaar met Floww

   Beantwoorden
  • Wij hebben goede ervaringen met Floww.
   Zijn heel aardig en geven goede service.
   Laat wel gelijk een filter plaatsen als je geen waterontharder hebt.
   Wij maken er heel veel gebruik van
   Super!

   Beantwoorden
 4. Ik zou graag eens een complete en objectieve test zien. Ook missen er een aantal fabrikanten in dit overzicht.

  Suggestie (meten is weten):
  – een verbruiksmeting over een periode van een aantal dagen d.m.v. een kilowattuur meter.
  – een verbruiksmeting voor een gelijk tappatroon met alle materialen.
  – een meting van de voorloop (voordat de kraan kokend water levert)
  – een vergelijk van de materialen van de boilers
  – een kostenvergelijk van de noodzakelijke filters
  – energielabels
  – aansluitmogelijkheden (aansluiting op koud of koud en warm water)
  – aansluitwaarde

  Je zou in het overzicht de volgende merken moeten meenemen:
  – Quooker
  – Grohe
  – Floww
  – Franke
  – Lavanto (Dekker Zevenhuizen)
  – Inventum
  – Hotto

  Het bovenstaande artikel kan ik niet bepaald serieus nemen, zeker niet omdat het verre van compleet is en niet op basis van een objectieve, onafhankelijke vergelijkingstest. Het testen door de gebruikers zelf lijkt mij niet geschikt. De gebruikerservaringen daarentegen weer wél.

  Het lijkt mij dat de fabricanten best mee zouden willen werken aan een serieuze test.

  Hopelijk kunnen jullie hier iets mee.

  Beantwoorden
  • Beste Ronald,

   Bedankt voor je constructieve feedback.

   Juist gebruikerservaringen worden het zwaarst meegewogen en zijn onze nummer 1 criteria bij het rangschikken van de beste producten. Je moet begrijpen dat het bij kokend water kranen nogal lastig is om ze allemaal individueel te installeren en uit te testen, maar daar werken wij zeker naar toe. Voorlopig laten wij gebruikers die al in het bezit zijn van de betreffende kranen een aantal tests en beproevingen uitvoeren en vervolgens verslag uitbrengen. Dit in combinatie met verzamelde gebruikerservaringen bepalen uiteindelijk het eindoordeel. De punten die je aanhaalt zullen zeker meegenomen worden tijdens de tests.

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
 5. Hier wordt het spetteren van de Quooker aangemerkt als een nadeel. Dit is echter een veiligheidsfunctie die moeilijk te reproduceren is. Door het breken van de straal (er wordt lucht gemengd waardoor deze bruisend uit de kraan komt) zal je minder snel brandwonden krijgen als je per ongeluk in aanraking komt met de straal. De bruisende straal is dus een groot voordeel van de Quooker. Dat de Grohe dit niet heeft is een nadeel. Gezien het feit dat Quooker deze kraan heeft uitgevonden en vrijwel alle essentiële patenten bezit, lopen zij mijnziens mijlenver voor op de concurrentie. Ik heb al in drie huizen een Quooker gehad en nooit een probleem gehad. Extreem betrouwbaar en duurzaam.

  Beantwoorden
 6. Onze twee en een half jaar oude Franke kokend waterkraan + boiler
  hebben het begeven.
  Flinke lekkage onder de keuken. We hebben alles gedemonteerd en naar de stort gebracht,
  Voor ons NOOIT meer een FRANKE kraan.!!!!!!

  Beantwoorden
 7. Hoi,
  Wel jammer dat er zo’n weinig vergelijkingen zijn, ook kieskeurig en consumentenbond niet.
  Ik ben erg benieuwd naar ervaringen met Inventum, iemand?
  (ik vind de nieuwe zwarte kraan nl erg mooi)

  Beantwoorden
 8. Hallo wij hebben een Hotto boiler .maar dat spetteren vind ik maar niets nu kan je hem resetten met het knopje achter op de boiler moet dit als de boiler uitstaat of afgekoeld is en dat resetten knopje indrukken met wat ?kruiskopschroevendraaier staat niets in op de gebruiksaanwijzing.graag een reactie aub. 14-01-2019

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.