Wat Is Het Beste Laser Ontharingsapparaat – Bekijk De Top 5 in 2023

Laatste update op: 17/05/2023

Wat is het beste laser ontharingsapparaat? Ben je op zoek naar een laser ontharingsapparaat maar weet je niet welke je moet kiezen? Bekijk hieronder de top 5 beste laser ontharingsapparaten.

(Dit artikel gaat over laser ontharingsapparaten. Ben je op zoek naar een IPL apparaat? Bekijk dan De top 5 beste IPL apparaten)

0
 • Scroll naar rechts
 • Laser ontharingsapparaat
 • Bekijk op:
 • Beoordeling
 • Prijs
  €: <150 euro
  €€: 150-250 euro
  €€€: 250+ euro
 • Aantal standen
  Hoeveel standen heeft het laser ontharingsapparaat.
 • Behandelingsgebied
  De grootte van het mondstuk bepaalt hoe groot het behandelingsgebied van het apparaat is. Hoe groter het behandelingsbgebied, hoe sneller een behandelingssessie is.
 • Geschikt voor lichtgetinte huid
  Het apparaat is geschikt voor gebruik op een lichtgetinte huid (LET OP: dus niet op donkere huid!).
 • Geschikt voor gezicht
  Het apparaat is geschikt om te gebruiken voor gezichtsontharing.
 • Geschikt voor bikinilijn
  Het apparaat is geschikt voor bikinilijnontharing.
 • Geschikt voor oksels
  Het apparaat is geschikt om te gebruiken voor okselontharing.
 • Veiligheidsslot
  Het apparaat heeft een slot met sleutel en/of toetsencombinatie.
 • LCD display
  Het apparaat beschikt over een LCD displayscherm waar je informatie en settings op af kunt lezen.
1.
2.
3.
4.
5.

Permanente Lichaamsontharing?

Laser ontharing is de laatste jaren razend populair geworden vanwege het feit dat het makkelijk is en permanent effect heeft. Velen van ons bezoeken meerdere keren de schoonheidssalon om overtollig haar weg te laten laseren. Dit kan erg duur zijn en als je al de sessies bij elkaar optelt, ben je een stuk meer geld kwijt dan wanneer je gewoon zelf een laser ontharingsapparaat zou aanschaffen.

Ontharen met een laser is de meest effectieve methode om permanent haren te laten verdwijnen. Veel effectiever dan epileren en zelfs lichtontharing. Uiteraard moet je de term permanente ontharing met een korreltje zout nemen. Ook na talloze laserbehandelingen kan het zijn dat er altijd nog wat haartjes over blijven, vooral bij mensen met een lichtere haarkleur is dit meestal het geval.

Laser ontharing of IPL ontharing

Laser ontharing wordt vaak verward met IPL (Intense Pulsed Light) ontharing. Hoewel deze twee methodes veel weg hebben van elkaar zijn ze niet hetzelfde. Hieronder staan de belangrijkste verschillen.

IPLLaser
Meerdere sessies nodigMinder sessies nodig
Langdurige ontharingVrijwel permanente ontharing
Behandeling is kort Behandeling duurt lang
PijnloosIetwat prikkelig bij gevoelige huid
Huid herstelt zeer snelHuid herstel duurt wat langer
Maakt gebruik van lichtMaakt gebruik van hitte (laser)

Zo op het eerste gezicht lijkt de IPL voor de meeste een wat aantrekkelijkere optie. Er zijn niet veel nadelen ten opzichte van laser ontharing en bovendien zijn de meeste apparaten ook nog eens goedkoper. Het belangrijke verschil is dat je bij laser ontharing minder behandelingen nodig hebt dan met IPL om langdurig haar te laten verdwijnen. Bij laser ontharing heb je gemiddeld 6 sessies nodig voor permanent effect en bij IPL zo rond de 10 voor langdurig effect.

Beide methodes kunnen overigens ook gebruikt worden om gezichtsbeharing te verwijderen. Let wel op welk apparaat je koopt aangezien niet alle apparaten hiervoor geschikt zijn. Ook kun je de apparaten niet gebruiken op een donkere huid (Huidtype 6).


Top 5 – Beste Laser ontharingsapparaat voor thuis

5. Rio LAHR2

Beste goedkope laser ontharingsapparaat

Rio LAHR2 laserontharing apparaat

De allergoedkoopste optie voor degenen die op een klein budget zitten is de Rio LAHR2. Dit apparaat heeft één stand waarmee je individuele haartjes kunt verwijderen. Besef wel dat dit enorm tijdrovend is voor bijvoorbeeld grote huidoppervlakken zoals de benen of rug. Echter is de Rio LAHR2 ideaal te gebruiken voor kleine oppervlakken zoals gezichtsbeharing of de bikinilijn en kwalitatief gezien doet het apparaat niet onder voor bovengenoemde apparaten.

De Rio LAHR2 is beveiligd met code en sleutel, ook zit er een beveiligd systeem op dat er voor zorgt dat het apparaat alleen werkt wanneer er contact is met de huid.

(3.5/5)

Pluspunten
 • Zeer betaalbaar (beste laser ontharingsapparaat onder 100 euro)
 • Veiligheidsslot
 • Geschikt voor gezicht
Minpunten
 •  Zeer klein behandelingsgebied (1 haartje per flits), waardoor het ontharingsproces lang duurt

   Bekijk op bol.com of     Bekijk op Mediamarkt


4. Rio LAHC2

Rio LAHR2 laser ontharingsapparaat

De Rio LAHC2 is een oudere versie van de LAHC5 en een wat goedkoper alternatief. Het apparaat heeft net als zijn duurdere broertjes twee standen.

De Rio LAHC2 behandelt een gebied van 0,5 cm² waarmee het apparaat ongeveer 20 haartjes tegelijk verwijdert, met de tweede stand kunnen er individuele haartjes verwijderd worden. Het apparaat wordt geleverd met een koffer en een instructie DVD.

De LAHC2 is eenvoudig te gebruiken maar vergis je niet in de tijd die het zal kosten, het apparaat bestrijkt per flits maar ongeveer de helft van het huidoppervlak in vergelijking met de duurdere apparaten, hierdoor zul je ongeveer twee keer zo lang bezig zijn. Desalniettemin is het nog steeds een zeer goed te gebruiken apparaat voor wanneer je niet al te veel geld wilt uitgeven.

(3.7/5)

Pluspunten
 • Twee verschillende standen
 • Geschikt voor gezicht
 • Incl. koffer
Minpunten
 • Klein behandelingsgebied (0,5 cm²), een behandeling duurt dus relatief lang

   Bekijk op bol.com


3. Rio LAHC5

Beste koop laser ontharingsapparaat

Rio LAHC5 laserontharingsapparaat

De Rio LAHC5 is één van de populairste en meest verkochte laser ontharingsapparaten op de markt. Het apparaat heeft meerdere standen, onder andere een stand voor individuele haartjes en een stand om 20 haartjes tegelijk te verwijderen.

De Rio LAHC5 is compact en zeer eenvoudig te gebruiken en wordt geleverd in een handige koffer. Of je het apparaat nou wilt gebruiken voor je gezicht, benen, armen, oksels of bikinilijn, de Rio LAHC5 is optimaal aangepast voor alle verschillende lichaamsdelen. Het apparaat is relatief duur, maar als je berekent hoeveel je kwijt zou zijn aan de schoonheidssalon ben je uiteindelijk een stuk goedkoper uit.

Het apparaat is zeer veilig en werkt alleen wanneer er huidcontact is en bovendien zit er een veiligheidsslot met sleutel op. Er wordt een DVD bijgeleverd waarin haarfijn(!) wordt uitgelegd hoe je het apparaat moet gebruiken. Het ontharen met de Rio LAHC5 is vrijwel pijnloos en de meeste gebruikers zien na een paar weken al resultaat.

Het apparaat verwijdert op de hoogste stand 60 haartjes per flits maar dit klinkt wel wat meer dan het is, het laser oppervlak beslaat maar ongeveer 1 cm² en net als met de meeste laser ontharingsapparaten kan een sessie erg tijdrovend zijn. Echter, als je bedenkt dat je maar een paar sessies nodig hebt om binnen een half jaar al je overtollige haartjes te laten verdwijnen is het het zeker waard.

(4.5/5)

Pluspunten
 • 3 verschillende standen: 1 haar, 20 haren of 60 haren tegelijk
 • Geschikt voor gezicht
 • Geschikt voor lichtgetinte huid
 • Veiligheidsslot
Minpunten
 • Net zo duur als de nieuwere LAHC6, die toch wat geavanceerder is

   Bekijk op bol.com


2. Rio LAHH Go

Snelste laser ontharingsapparaat

Rio LAHH Go Laser ontharingsapparaat

De Rio LAHH Go heeft een wat strakker design dan de bovengenoemde laser ontharingsapparaten. De Rio LAHH Go is ook wat groter en ligt lekkerder in de hand dankzij het ergonomische ontwerp. Dit lijkt misschien een onbeduidend verschil maar wanneer je uren lang bezig bent met een sessie kan het best een voordeel zijn. Het apparaat wordt bijgeleverd met gedetailleerde instructies en een adapter.

Omdat de Rio LAHH lekkerder in de hand ligt dan goedkopere laser ontharingsapparaten, is het apparaat wat efficiënter. Het proces duurt nog steeds erg lang, maar dankzij de handzaamheid wordt het toch wat draaglijker gemaakt. Ook kun je het apparaat gebruiken voor huidtypes 1-5, in tegenstelling tot de meeste apparaten die vaak niet bruikbaar zijn op huidtype 5. Een uitstekend apparaat dus van hoge kwaliteit, wel is hij wat aan de dure kant en bij twijfel kun je beter kiezen voor een veelzijdiger apparaat zoals de LAHC5 of LAHC6.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Strak ergonomisch design: zeer handzaam
 • Twee verschillende standen
 • Geschikt voor gezicht
 • Ook geschikt voor lichtgetinte huid
Minpunten
 • Geen dockingsysteem
 • Relatief duur

   Bekijk op bol.com


1. Rio Salon Laser LAHC6

Beste Laser ontharingsapparaat in 2023

Rio Lahc6 laser ontharing

De Rio Salon Laser LAHC6 is de nieuwere versie van de LAHC5. Het apparaat heeft een docking station met een geavanceerd LCD display waarmee je instellingen zoals de standen kunt aanpassen.

Net als de LAHC5 heeft de RIO Salon Laser LAHC6 meerdere standen, in dit geval twee. 1 stand behandelt een groter huidoppervlak van 60 haren, wat nogal handig is voor benen, de rug en het okselgebied. De andere stand behandelt individuele haartjes, wat gunstig is bij het verwijderen van haartjes op het gezicht en dergelijke. Ook dit apparaat is zeer eenvoudig te gebruiken en wordt bijgeleverd met uitgebreide instructies. De eerste haartjes zullen 7-14 dagen na de eerste behandeling beginnen met uitvallen.

Kenmerken zoals het geavanceerde ontwerp, de bruikbaarheid op lichtgetinte huidtypes, het grote behandelingsgebied en de geschiktheid voor gezicht, maken de Rio Salon Laser LAHC6 de beste keuze voor een laser ontharingsapparaat in deze Top 5. Het apparaat is wel best duur, als hij dus buiten je budget valt kun je beter voor de LAHC5 gaan. Deze biedt ongeveer dezelfde functies maar beschikt niet over een LCD displayscherm.

(4.6/5)

Pluspunten
 • Ook geschikt voor lichtgetinte huid
 • Ook bruikbaar om gezichtsbeharing te verwijderen
 • Twee verschillende standen
 • Chique LCD display en geavanceerd docking systeem
Minpunten
 • Best duur

   Bekijk op bol.com of    Bekijk op Coolblue of     Bekijk op Mediamarkt


Conclusie

Dit was de top 5 beste laser ontharingsapparaten. Hopelijk heb je een keuze kunnen maken uit de lijst om zodat je zo snel mogelijk van ongewilde haartjes af kunt zijn. Wees geduldig, ontharen met de laser methode kost veel tijd en heeft zo rond de 6 sessies nodig om permanent resultaat te leveren. Uiteindelijk is dit het wel waard maar als je echt zeker weet dat laser ontharing niks voor jou is, neem dan eens een kijkje bij de Top 5 beste IPL apparaten. Veel succes!

Over detopvijf

9 gedachten over “Wat Is Het Beste Laser Ontharingsapparaat – Bekijk De Top 5 in 2023”

 1. Hallo,

  Met veel interesse heb ik de top 5 gelezen omdat ik een IPL of een Laser op het oog hebt. Maar als ik de Rio Salon Laser LAHC6 opzoek, kom ik steeds uit op het feit dat hij toch een klein gebruiksoppervlakte heeft van 1cm2 en niet 3cm2. Dit geldt ook voor de nummer 2 van de lijst. Hoe zit dit precies?

  Beantwoorden
  • Hi Marloes,

   Je hebt helemaal gelijk! De LAHC6, LAHH GO en LAHC5 hebben allemaal een even groot behandelingsgebied van 1 cm². Reden voor verwarring van mijn kant komt waarschijnlijk doordat het mondstuk wel groter was, maar ze verwijderen inderdaad nog even veel haren per flits.

   Om verdere verwarring te voorkomen heb ik nu de specificaties aangepast van behandelingsgebied naar het aantal haren per flits. Hopelijk heb je op basis van deze fout van mij niet al een verkeerde aankoop gedaan, als dit wel het geval is stuur mij dan een mailtje naar Sanne@detopvijf.nl zodat we iets kunnen regelen. Bedankt voor de oplettendheid!

   Groetjes, Sanne

   Beantwoorden
 2. De prijs van de LAHC6 is momenteel € 199,- euro bij Coolblue en Fonq met gratis bezorging. In tegenstelling tot bol.com waar dit apparaat nog € 403,- euro kost. Bij veel andere webshops is het product inmiddels al uitverkocht, dus wees er snel bij!

  Wij hebben de LAHC6 besteld bij Fonq met een cadeaubon t.w.v. € 30,- met daarbij nog eens 2% korting op de totale orderwaarde via Shopkorting.nl. Geen geld als je bedenkt wat een behandeling bij een kliniek zal gaan kosten. Doe er je voordeel mee :).

  Beantwoorden
  • Hoi!

   De Philips SC2005 is een uitstekend apparaat. Het is echter een IPL apparaat, en geen laser ontharingsapparaat. Dit staat foutief vermeld op hun website. IPL en laserontharing lijken erg op elkaar maar er zijn wat kleine verschillen. Laser ontharing is namelijk vrijwel permanent, terwijl IPL voor langdurige ontharing is, maar niet permanent. Lees hier voor wat meer verschillen.

   Als je op zoek bent naar een Philips apparaat raad ik je aan om ons artikel top 5 beste IPL apparaten eens te lezen. Hier behandel ik de welbekende IPL apparaten, waaronder ook die van Philips. Ikzelf ben groot fan van de Philips Lumea lijn en de Braun Silk-Expert.

   Groetjes,
   Sanne

   Beantwoorden
 3. Ik zelf heb de rio salon laser lahc6 ongeveer anderhalf jaar geleden gekocht was toen erg duur vergeleken met de prijzen van nu, toevallig zag ik m toen op Groupon en kon m veeeell goedkoper kopen toen, nu anderhalf jaar later veeel haartjes zijn permanent verdwenen maar je moet wel geduld hebben omdat het mondstuk idd smal is, als je bv je benen wil doen rek daar dan maar een avondje voor uit, ik ben erg tevreden met dit laserapparaat.

  Beantwoorden
 4. En als je iemand een hele goeie salon zoekt waar ze de light sheet diode laser gebruiken naar mijn mening de beste laserapparaat om definitief van haargroei af te komen raadt ik beauty salon sorti in Amsterdam aan, ze hebben leuke actie’s en ik had de actie oksels bovenlip doos en bikinilijn voor maar 150 euro per behandeling is veel geld maar t was veeeel goedkoper dan alles apart etc, me eerste 6 laserbehandelingen was bij hun en je zag na 3 behandelingen al heel veel verschil en nu nog steeds haarvrij, ivm werk en reistijd etc besloot ik toen na alle behandelingen de rio salon lahc6 te halen om andere plekken op me lichaam te laseren en ben echt super tevreden

  Beantwoorden
 5. Hi, ik zoek de rio lahc 6 maar deze is nergens op voorraad of uitverkocht. Is er een laserapparaat evengoed als de rio lahc6 die je nu ook kan aanraden (aangezien het artikel best oud is)

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.