Wat is de Beste Senioren Mobiel – Bekijk de Top 5 in 2020

Laatste update op: 20/02/2020

Op zoek naar de beste senioren mobiel? Kijk niet verder en bekijk hier de Top 5 beste senioren GSM’s.

(Dit artikel gaat over de beste senioren mobiel. Ben je op zoek naar een senioren vaste telefoon? Bekijk dan het artikel Wat is de beste seniorentelefoon?)

0
 • Senioren GSM
 • Bekijk op:
 • Beoordeling
 • Prijs
  €: <75 euro
  €€: 75 - 150 euro
  €€€: 150+ euro
 • Type
  Er zijn verschillende type mobieltjes:
  - Normaal: Eenvoudige GSM met basisfuncties
  - Inklapbaar: De GSM is inklapbaar
  - Smartphone: De GSM heeft een touchscreen en beschikt over veelzijdige functies
 • Oplaadstation
  De senioren mobiel beschikt over een oplaadstation. Je kunt de telefoon opladen door hem op het oplaadstation neer te zetten en hoeft dus niet te priegelen met kleine stekkertjes.
 • Snelkeuzetoetsen
  De telefoon beschikt over snelkeuze toetsen die van te voren ingesteld kunnen worden. Met een druk op de knop bel je hiermee vervolgens een nummer.
 • Noodknop
  De telefoon beschikt over een noodknop (SOS-knop). Met een druk op de noodknop worden er een aantal vooraf ingestelde telefoonnummers achter elkaar gebeld of gesms't totdat er wordt opgenomen.
 • Bluetooth
  De telefoon beschikt over bluetooth waarmee je bijvoorbeeld handsfree kunt bellen in de auto of de telefoon aansluiten op je hoortoestel.
 • SIM-lock vrij
  De telefoon is SIM-lock vrij en je kunt je eigen telefoonnummer gebruiken.
 • Camera
  De telefoon beschikt over een camera.
1.
2.
3.
4.
5.
Een mobieltje is natuurlijk enorm handig, en tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar voor veel mensen — zoals ouderen of anderen die gewoonweg niet vaardig zijn met de nieuwste technologie en snufjes— is het gebruik van een mobieltje niet zo vanzelfsprekend, en kan het gebruik ervan nogal moeilijk of frustrerend zijn. Daarin biedt een senioren GSM een goede oplossing.

Een senioren mobiel is simpelweg een mobiele telefoon waarbij alle functies zo eenvoudig mogelijk worden gemaakt voor de gebruiker, met onder andere extra grote toetsen en extra duidelijke meldingen. Ook is een senioren mobiel vaak aan te sluiten op een hoortoestel om het nog makkelijker te maken, en voorzien van een noodknop waarbij de senioren mobiel één of meer vooraf ingestelde gebruikers belt.

Gebruiksgemak en duidelijke besturing zijn de voornaamste kenmerken van een senioren mobiel. Dit betekent natuurlijk niet dat een senioren mobiel weinig functies tot z’n beschikking heeft. Integendeel, sommige senioren GSM’s hebben ook gewoon een camera-functie, radio functie of mogelijkheid om uit te breiden met apps zoals Whatsapp.

De keuze uit senioren GSM’s is erg groot, dus kun je zelf kiezen uit een senioren mobiel die deze functies wel of niet heeft. Extra functies kunnen leuk zijn, maar als je genoeg hebt aan de functies bellen en SMS’en is het beter om gewoon de meest simpele senioren GSM uit te kiezen. Telefoons worden uiteraard altijd geleverd inclusief oplader.


Beste Senioren Mobiel in 2020 – Top 5

5. Doro PhoneEasy 606

doro-phoneeasy-606-senioren-gsm

De Doro PhoneEasy 606 is een opklapbare telefoon om het bellen en SMS’en zo eenvoudig mogelijk te maken. Om een oproep op te nemen hoef je simpelweg de telefoon open te klappen en wanneer je op wilt hangen klap je hem weer dicht.

Een handig voordeel van een opklapbare telefoon is dat je nooit per ongeluk iemand belt wanneer je de telefoon in je zak doet, dit kan namelijk nog weleens voor komen bij andere mobieltjes die niet inklapbaar zijn.

De telefoon beschikt over een extra hard geluid. Voor de meesten is het geluid hard genoeg, echter vinden sommige gebruikers dat het geluid nog wel wat harder mag. De GSM heeft stevige knoppen met grote letters en cijfers zodat je geen problemen zult hebben met een verkeerd nummer in toetsen. Nog handiger zijn de drie snelkeuzetoetsen: wanneer je deze ingesteld hebt, hoef je alleen op de A, B of C snelkeuzetoets te drukken en het vooraf ingestelde nummer zal gebeld worden. Hierdoor hoef je sommige nummers dus nooit meer in te toetsen.

De Doro PhoneEasy 606 is een goede keuze voor een senioren mobiel als je op zoek bent naar een klaptelefoon zonder behoefte te hebben aan een camera. Een minpunt is wel dat de oplaadstekker erg klein is en niet ideaal voor sommigen. Het zou handiger zijn als er een oplaadstation bij zat waar je de telefoon op kon neerzetten.

(4/5)

Pluspunten
 • Inklapbaar: handig aangezien je dus niet per ongeluk iemand opbelt wanneer je de telefoon in je zak doet
 • Extra hard geluid en grote letters op het scherm
 • Handige noodknop voor noodgevallen
 • Drie handige snelkeuzetoetsen om met een druk op de knop iemand te bellen
Minpunten
 • Oplaadstekker is erg klein en niet ideaal voor gebruikers die wat beverig zijn
 • Geen camera

Update: De Doro PhoneEasy 606 is vrij verouderd. Voor een betere goedkope opklapbare senioren mobiel raden wij nu de Emporia Flip basic aan. Deze beschikt wel over een oplaadstation, is enorm gebruiksvriendelijk en heeft daarbij ook nog eens een luxe uiterlijk:

   Bekijk op bol.com of    Bekijk op Coolblue


4. Emporia Eco

emporia-eco-senioren-gsm

De Emporia Eco is net als de Fysic FM-7500 een populaire keuze onder senioren en deze GSM’s hebben dan ook veel met elkaar gemeen. Ze zijn allebei relatief goedkoop, beschikken over extra grote toetsen en hard geluid, een radio-functie, en een noodknop om een lijst van vooraf ingestelde contactpersonen te bellen totdat er opgenomen wordt.

De Emporia Eco wordt geleverd met een docking station, oftewel een oplaadstation. Hier kun je de telefoon altijd op neerzetten om hem op te laden. Geen gedoe met mini oplaadstekkertjes dus. Wel is het zo dat hij krap in het oplaadstation past en je een goede hand-oog coördinatie nodig hebt. Als je ietwat beverig bent dan is de Fysic FM-7500 misschien een betere keuze.

De Emporia Eco is SIM-lock vrij en heeft de mogelijkheid om tot 300 contactpersonen met telefoonnummer op te slaan. Een verschil met de Fysic FM-7500 senioren mobiel is dat deze Emporia Eco wel een camera-functie heeft. Wil je makkelijk bellen, SMS’en, radio luisteren en foto’s maken? Dan is de Emporia Eco een goede keuze voor een lage prijs.

(4.1/5)

Pluspunten
 • Niet duur
 • Grote toetsen en hard geluid
 • Handige noodknop voor noodgevallen
Minpunten
 • Het menu is misschien voor sommige gebruikers toch nog iets te ingewikkeld
 • Sommige knoppen zijn nogal gevoelig

Update: Wij raden nu de betere Emporia Pure aan. De Emporia Pure is nog gebruiksvriendelijker maar beschikt niet over een camera. Wel beschikt deze over bluetooth zodat je bijvoorbeeld handsfree kunt bellen in de auto:

   Bekijk op bol.com of    Bekijk op Coolblue


3. Fysic FM-7500

Beste koop senioren gsm

fysic-fm-7500-comfort-senioren-gsm

De simpele Fysic FM-7500 is een goedkope senioren gsm met alleen functies die je echt nodig hebt zoals bellen en SMS’en. De GSM beschikt over extra grote toetsen en over een audiofunctie met stem die de cijfers die je indrukt hardop zegt. Ook is er een alarmtoets die met één druk op de knop 5 vooraf ingestelde mensen een bericht stuurt of belt.

De telefoon is SIM-lock vrij en je kunt er 100 telefoonnummers in opslaan. De Fysic FM-7500 beschikt ook over een zaklamp en over een leuke radio-functie zodat je altijd muziek kunt luisteren. Helaas zit er geen camera op de telefoon, maar als je nooit de behoefte hebt om foto’s te maken dan is de Fysic FM-7500 een uitermate complete keuze.

(4.3/5)

Pluspunten
 • Goedkoop, doet wat hij moet doen
 • Handige noodknop voor noodgevallen
 • Extra grote toetsen en luide bel, en de nummers die je intoetst worden hardop gezegd
 • Handig oplaadstation, je hoeft niet te priegelen met een oplaadstekkertje en kunt gewoon de mobiel op de oplader neerzetten
Minpunten
 • Knoppen aan de zijkant druk je soms per ongeluk in
 • Om de noodknop in te drukken moet je eerst de toetsen deblokkeren
 • Geen camera

   Bekijk op bol.com of    Bekijk op Coolblue


2. Fysic FM-9700

fysic-fm-9700-senioren-mobielfysic-fm-9700-senioren-gsm

De Fysic FM-9700 is een goede optie voor als je er wat functies bij wilt. Deze senioren mobiel beschikt net als de Fysic FM-7500 over een noodknop, en heeft extra grote toetsen om het SMS’en en bellen makkelijk te maken.

Handig aan deze senioren GSM is dat hij inklapbaar is, zo zul je dus niet per ongeluk toetsen indrukken wanneer je de mobiel in je broekzak of tas doet. Wat ook handig is is dat de GSM 3 geheugentoetsen heeft waarmee je 3 van je belangrijkste contactpersonen kunt bellen met een individuele knop.

De Fysic FM-9700 beschikt over een handige noodknop voor noodgevallen. Je kunt 5 nummers instellen op de noodknop die—wanneer je deze indrukt—de 5 nummers achter elkaar zal bellen (en sms’en) totdat er een opneemt.

Deze senioren GSM beschikt over een camera met 0.3 megapixel, en een Bluetooth functie zodat je bijvoorbeeld een draadloze koptelefoon kunt gebruiken, handsfree bellen in de auto, of foto’s versturen naar een andere mobiele telefoon. Ook deze senioren GSM is SIM lock vrij en zeer eenvoudig te gebruiken.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Zeer luide beltoon en ook prima geluid tijdens gesprek
 • Grote, duidelijk te lezen toetsen en overzichtelijk menu
 • Drie Snelkeuze toetsen om snel nummers te bellen
 • Inklapbaar, je zult nooit per ongeluk iemand bellen of toetsen indrukken wanneer je de GSM in je zak doet
Minpunten
 • Noodknop is best gevoelig

Update: Er is een nieuwe versie van deze telefoon beschikbaar. De Fysic FM-9710 beschikt over soortgelijke functies maar heeft een betere camera (1,3 megapixel):

   Bekijk op bol.com of    Bekijk op Coolblue


1. Doro Liberto 820

Beste senioren smartphone

doro-liberto-820-senioren-mobiel

Als je echt de knoop door wilt hakken en wilt proberen met de tijd mee te gaan, dan is een smartphone een goede keuze. Het gebruik van normale smartphones kan nogal moeilijk zijn voor mensen die niet bekend zijn met de nieuwste technologie, daarom is deze Doro Liberto 820 een perfecte smartphone voor senioren.

Er zitten verschillende hulpfuncties op de smartphone om het gebruik zo eenvoudig en begrijpelijk mogelijk te maken, zoals de assistentieknop en de ingebouwde coach die je makkelijk en snel door elk proces begeleidt waar nodig is.

De telefoon heeft zowel Touch als fysieke knoppen en beschikt over een camera functie met maar liefst 8 megapixel om zeer hoge kwaliteit foto’s te maken. Ook zit er een radio-functie op, zaklamp, noodknop, internetfunctie en de mogelijkheid om gebruik te maken van e-mail en apps (zoals Whatsapp) en nog meer.

Erg handig aan deze smartphone is dat deze geschikt is voor dragers van een hoortoestel. De telefoon is SIM-lock vrij en wordt geleverd met koptelefoon set.

Conclusie: Een top telefoon en een goede keuze voor mensen die gebruik willen maken van een breder scala aan functies.

(4.8/5)

Pluspunten
 • Duidelijk touchscreen met extra grote iconen en hulp- en assistentie functie
 • Snelkeuzetoetsen
 • Geschikt voor hoortoestel
 • Mogelijkheid om te internetten en apps te gebruiken zoals Whatsapp
 • Veel verschillende functies zoals radio, zaklamp, bluetooth en meer
 • De telefoon maakt erg scherpe foto’s in 8 megapixel
Minpunten
 • Best prijzig
 • Batterij gaat sneller leeg dan andere mobieltjes
 • De telefoon is erg gebruiksvriendelijk, maar voor sommigen toch nog best wennen

   Bekijk op bol.com


Laatste woord

Dit was de Top 5 beste senioren GSM’s. Hopelijk heb je een keuze kunnen maken uit de beste senioren mobiel. Ben je er nog steeds niet uit? Of op zoek naar de beste seniorentelefoon (vaste)? Bekijk dan de Top 5 beste seniorentelefoons.

Over detopvijf

2 gedachten over “Wat is de Beste Senioren Mobiel – Bekijk de Top 5 in 2020”

 1. Ik wil de fysic FM 7500 aanschaffen (simpel apparaat voor senioren) maar nu las ik ergens dat het apparaat geschikt moet zijn voor een bepaald netwerkt (G2, G4?) Mijn vraag: kan ik dit apparaat toch nog veilig aanschaffen, bij Bol.com) Bij voorbaat mijn dank, vr. gr. Arie Kamp.

  Beantwoorden
 2. Ik zou u willen adviseren deze telefoons eens uit te proberen in een tehuis met ouderen. Dan zult u zien, dat ze toch niet zo eenvoudig te bedienen zijn, als u misschien denkt.

  Wie neemt de uitdaging aan, om nu eens een ECHT EENVOUDIG TOESTEL te maken dat ook nog geschikt is voor alle netwerken?

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.