Wat Is De Beste Seniorentelefoon – Bekijk de Top 5 van 2023

Laatste update op: 19/05/2023

Wat is de beste vaste seniorentelefoon voor jouw behoeften? In ons nieuwste blogartikel presenteren we de top 5 beste vaste seniorentelefoons. Bekijk hieronder een tabel met deze top 5, zodat u gemakkelijk kunt vergelijken. Blijf lezen om te ontdekken welke van deze telefoons het meest gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar is, en het beste bij jouw past.

(Dit artikel gaat over vaste seniorentelefoons, ben je op zoek naar een mobiele seniorentelefoon? Bekijk dan de Top 5 beste senioren GSM’s)

0
 • Scroll naar rechts
 • Seniorentelefoon
 • Bekijk op:
 • Beoordeling
 • Prijs
  €: <50 euro
  €€: 50 - 100 euro
  €€€: >100 euro
 • Noodknop
  De telefoon beschikt over een noodknop (SOS-knop). Met een druk op de noodknop worden er een aantal vooraf ingestelde telefoonnummers achter elkaar gebeld of gesms't totdat er wordt opgenomen.
 • Alarmzender
  Een alarmzender is een draadloze knop die je altijd bij je kunt dragen. Deze knop functioneert hetzelfde als een noodknop en belt meteen een alarmnummer wanneer je erop drukt. Dit is enorm handig wanneer je in nood bent maar niet in de buurt van je telefoon zit.
 • Snelkeuzetoetsen
  Je kunt snelkeuzetoetsen instellen om met één druk op de knop een contactpersoon te bellen.
 • Draadloos
  De telefoon heeft geen snoer en is draadloos.
 • Handsfree functie
  Je kunt de telefoon op luidspreker zetten en bellen zonder de telefoon vast te houden.
 • Nummerherkenning
  De telefoon heeft een displayscherm met nummerherkenning om te zien door wie je gebeld wordt.
 • Verlichte toetsen
  De telefoon beschikt over lichtgevende toetsen die makkelijk te gebruiken zijn in het donker.
 • Bruikbaar met hoortoestel
  De telefoon is geschikt om te gebruiken in combinatie met een gehoorapparaat.
 • Adresboek
  Het aantal contactpersonen dat je in het adresboek kunt opslaan.
1.
2.
3.
4.
5.
Sommige mensen hebben geen trek in alle overbodige functies die een telefoon meestal met zich meebrengt, daarom is een seniorentelefoon een goede optie. Een seniorentelefoon kenmerkt zich door gebruiksgemak en is geoptimaliseerd voor mensen die wat minder kennis hebben van de moderne technologie van tegenwoordig.

Dit betekent niet dat een seniorentelefoon alleen voor senioren is, een seniorentelefoon is simpelweg een gewone telefoon die wat handzamer en makkelijker te gebruiken is met soms wat veiligheidsfuncties. Hierdoor is een seniorentelefoon ook ideaal voor slechthorenden, slechtzienden of gewoon voor mensen die een eenvoudige telefoon willen zonder enige poespas.

Een seniorentelefoon heeft meestal een simpele bediening met extra grote toetsen, een duidelijk scherm, een extra luide bel en is meestal geschikt om te gebruiken in combinatie met een hoortoestel. Ook beschikt een seniorentelefoon in sommige gevallen over een noodknop, die wanneer je deze indrukt één of meerdere vooraf ingestelde personen opbelt. Deze knop bevindt zich op het toestel zelf of wordt bijgeleverd in de vorm van een pols of halsbandje zodat je deze knop altijd bij je draagt.

Er zijn verschillende soorten seniorentelefoons, zo heb je de keuze uit seniorentelefoons met draad of zonder draad, en de keuze uit een set van 2 telefoons of 1. Het voordeel van een set van twee is dat je de telefoons op 2 verschillende plekken binnen het huis kunt zetten en je nooit ver hoeft te lopen wanneer de telefoons overgaan. Een ander verschil dat seniorentelefoons onderscheidt is vaak de opslagcapaciteit, oftwel sommige seniorentelefoons beschikken over een groter adresboek waar je meer nummers in kunt opslaan dan anderen.


Beste Seniorentelefoon in 2023 – Top 5

5. Fysic FX-3360 Big Button

Beste seniorentelefoon zonder poespas

Update 2023: Wij raden nu in 2023 als beter alternatief de Gigaset DL580 Vaste Seniorentelefoon aan.

De Fysic FX-3360 Big Button is een seniorentelefoon met een simpel en ouderwets uiterlijk. De telefoon is zeer makkelijk te gebruiken vanwege de grote toetsen en hij heeft een extra luide bel en knipperend lampje zodat je een oproep moeilijk kunt missen. De telefoon is dus ideaal voor slechthorenden en slechtzienden, en bovendien geschikt voor gehoorapparaten.

Een handige functie van de Fysic FX-3360 seniorentelefoon is dat deze 6 instelbare fototoetsen heeft zodat je een bekende met één druk op de knop met de bijbehorende foto belt, zonder dat je ook maar één cijfer hoeft in te toetsen. De telefoon heeft de mogelijkheid om  in totaal 16 nummers op te slaan.

Conclusie: Een klein nadeel van de Fysic FX-3360 is dat er geen noodknop op zit. Als je liever een noodknop op je telefoon wilt hebben, dan is het beter om een andere seniorentelefoon uit te kiezen. Heb je geen noodknop nodig? Dan is de Fysic FX-3360 Big Button een goede keuze zonder poespas, met enorm gebruiksgemak.

(4/5)

Pluspunten
 • Makkelijk in gebruik: geen poespas
 • Extra duidelijke toetsen en een luide bel
 • Geschikt voor hoortoestellen
 • Instelbare fototoetsen maken het makkelijk om met een druk op de knop iemand te bellen
Minpunten
 • Geen handsfree optie
 • Geen noodknop
 • Geen display scherm en dus geen nummer herkenning

4. Fysic FX-5700

Update 2023: Wij raden nu als volwaardig alternatief voor de Fysic-5700 de Fysic FX-5500 Seniorentelefoon aan.

De Fysic FX-5700 is een draadloze seniorentelefoon, waarmee je dus kunt bellen en tegelijkertijd door het huis lopen zonder last te hebben van een snoer. De telefoon beschikt over extra grote, lichtgevende toetsen. Die goed te zien zijn in het donker en je dus weinig moeite zal hebben met een nummer invoeren in slecht belichte ruimtes. Wat wel een beetje onhandig is, zijn de kleine toetsen op de zijkant, en het feit dat het display schermpje erg klein is. Om deze redenen is de telefoon dus misschien niet de beste keuze voor slechtzienden. Je kunt namelijk ook de lettergrootte en de display kleur niet veranderen om het scherm duidelijker afleesbaar te maken.

De telefoon heeft een extra luide bel die goed te horen is, en is ook geschikt voor hoortoestellen. Bovendien kun je ook handsfree bellen met de telefoon met nog luider en duidelijker geluid. Op het geheugen van de telefoon heb je de mogelijkheid om 50 telefoonnummers op te slaan in het adresboek.

Conclusie: Het apparaat is voor slechtzienden niet de beste optie, maar voor slechthorenden of degenen die op zoek zijn naar een telefoon met een fraai ontwerp en handige basisfuncties is de Fysic FX-5700 een goede keuze

(4.2/5)

Pluspunten
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Draadloos, en mogelijkheid om handsfree te bellen
 • Grote verlichte toetsen die makkelijk bedienbaar zijn in het donker
 • Geschikt voor hoortoestel
Minpunten
 • Geen noodknop
 • Alleen verkrijgbaar in set van twee

3. Doro PhoneEasy 100W Duo

Beste koop seniorentelefoon

Doro PhoneEasy 100W Seniorentelefoon

De Doro PhoneEasy 100W Duo is een draadloze seniorentelefoon, die een vrij populaire keuze is onder senioren. Onder andere vanwege het gebruiksgemak, grote toetsen en duidelijke displayscherm. Ook is de telefoon te gebruiken in combinatie met een hoortoestel.

De letters en cijfers op het scherm zijn erg groot en zeer makkelijk af te lezen, en op de knoppen zelf staan duidelijke wit op zwarte cijfers. Het handige aan een displayscherm is dat je kunt zien door wie je gebeld wordt.

Met het geluid van de telefoon zit het ook wel goed. De bel is erg luid en duidelijk genoeg voor de meeste senioren, en zelfs als je het nog steeds niet hard genoeg vindt kun je hem harder zetten met de geluidsknop. Ook gaat er een lampje knipperen bovenop de telefoon wanneer je gebeld wordt. Wat wel een beetje onhandig is—net als we eerder bij de Fysic FX-5700 zagen—dat de geluidsknop aan de zijkant zit, en je deze per ongeluk kunt indrukken wanneer je de telefoon vasthoudt.

De Doro PhoneEasy 100W heeft de mogelijkheid om handsfree gebruikt te worden, zodat je de telefoon niet in je handen hoeft vast te houden en gewoon kunt blijven praten. De telefoon heeft namelijk een opslagcapaciteit voor 20 telefoonnummers.

Conclusie: Doro stelt niet teleur, en de Doro PhoneEasy 100w bezit vrijwel alle basisfuncties die je in een eenvoudige telefoon zoekt. Kenmerken zoals de grote knoppen en het duidelijk scherm zijn inherent bij Doro telefoons, en ook het geluid is zeer sterk. Helaas heeft de telefoon geen snelkeuzetoetsen en ook geen noodknop, maar evengoed is de Doro PhoneEasy 100W een zeer goede keuze voor een betaalbare draadloze seniorentelefoon van hoge kwaliteit.

(4.4/5)

Pluspunten
 • Draadloos, en handsfree functie
 • Display met duidelijke grote letters en cijfers
 • Grote toetsen en luide bel
 • Bruikbaar met hoortoestellen
 • Scherm met nummerherkenning
Minpunten
 • Geen noodknop en snelkeuzetoetsen
 • Volumeknop aan zijkant onhandig
 • Alleen verkrijgbaar in set van twee

2. Gigaset E310

Update 2023: Aangezien de Gigaset E310 niet meer verkrijgbaar is raden wij nu als beter alternatief de Gigaset E290 Seniorentelefoon aan.

De Gigaset E310 heeft qua ontwerp veel weg van een gewone telefoon, maar beschikt net als andere seniorentelefoons over bepaalde kenmerken die hem wat makkelijker maken om te hanteren.

De telefoon beschikt over grote verlichte knoppen, waardoor het makkelijker is om nummers in te toetsen in het donker. Ook het displayscherm van de telefoon is eenvoudig, duidelijk en helder, en voor de meeste senioren makkelijk af te lezen. Wel kan het menu een beetje lastig zijn voor sommigen, aangezien je soms per ongeluk in het menu zit bij een verkeerde druk op de knop. Er is dus wel een beetje een leercurve nodig, en hierdoor is de telefoon minder geschikt voor vergeetachtige senioren of bijvoorbeeld mensen met Alzheimer.

Voor de rest is de Gigaset E310 een prima telefoon en heeft hij een extra luide bel voor slechthorenden, en de optie om handsfree te bellen. Nog een handige functie van de Gigaset is dat—wanneer je er nog een handset bij neemt—je makkelijk alle contactpersonen in het adresboek kunt overzetten naar de volgende telefoon. Dit is een enorm pluspunt van de Gigaset E310, aangezien je dit bij andere telefoons zoals de Doro PhoneEasy 100W en de Fysic FX-5700 handmatig één voor één moet doen.

Conclusie: De Gigaset E310 heeft niet alleen een strak design, maar is ook nog eens erg functioneel. Met extra grote verlichte knoppen, een duidelijk display scherm, een extra harde bel en handsfree functie is het toestel zo compleet als een seniorentelefoon maar kan zijn. Bovendien beschikt de telefoon over een energiezuinige ECO-modus, wat een unieke functie is die je niet tegenkomt bij andere seniorentelefoons. De E310 is vanwege het soms lastige menu misschien niet geschikt voor vergeetachtige senioren, en in dat geval kun je beter voor een Big Button model kiezen zoals de Fysic FX-3360 of de onderstaande Fysic FX-3850, maar voor de meeste senioren die gewoon een eenvoudig apparaat in huis willen is de Gigaset E310 een zeer goede keuze.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Erg luide bel en grote verlichte toetsen
 • Draadloos, en handsfree optie
 • Contactpersonen makkelijk overzetten naar andere handsets
 • Ook bruikbaar met gehoorapparaat
 • Strak ontwerp: geen saaie bedoening zoals veel andere seniorentelefoons
Minpunten
 • Menu kan lastig zijn: soms kom je per ongeluk in het menu met een verkeerde druk op de knop
 • Geen noodknop
 • Alleen verkrijgbaar in set van twee

1. Fysic FX-3850 Big Button

Fysic FX-3850 Big Button Seniorentelefoon
Update 2023: Wij raden nu de vernieuwde versie van dit product aan, de Fysic FX-3940 Seniorentelefoon.

Je zou denken dat een noodknop een belangrijke prioriteit is bij het ontwerpen van een seniorentelefoon, maar toch zijn er verrassend weinig vaste seniorentelefoons die over een noodknop beschikken. De nummer 1 beste seniorentelefoon op deze lijst—de Fysic FX-3850 Big Button—beschikt wel over deze belangrijke functie.

De Fysic FX-3850 Big Button seniorentelefoon lijkt qua uiterlijk veel op de Fysic FX-3360 maar er zijn toch wel degelijk wat verschillen. Zo heeft deze telefoon een handig display scherm met nummerherkenning en een noodknop. Deze noodknop zit zowel op de telefoon als op een kleine afstandsbediening die je om je hals of pols kunt hangen. Wanneer de knop ingedrukt wordt, worden er tot 30 contactpersonen gebeld totdat er één reageert. Een zeer handige functie die levensreddend kan zijn in noodsituaties.

De FX-3850 beschikt over gigantische toetsen en het geluid van de telefoon is makkelijk regelbaar. Tijdens gebruik van het adresboek worden de ingestelde namen hardop uitgesproken wat het erg makkelijk maakt om het juiste telefoonnummer te bellen.

Conclusie: Het is een relatief dure telefoon, maar erg gebruiksvriendelijk en geschikt voor alle senioren. Bovendien enorm handig vanwege de SOS knop met afstandsbediening, die nog wel eens cruciaal kan zijn in het geval van een ongeluk. De Fysic FX-3850 biedt zowel gebruiksgemak, functionaliteit, en veiligheid en is daarom de nummer 1 in deze lijst van beste seniorentelefoons.

(4.6/5)

Pluspunten
 • Noodknop met afstandsbediening is enorm handig voor noodgevallen
 • Hardop gesproken namen en telefoonnummers tijdens bellen en gebeld worden
 • Extra grote knoppen en luide bel
 • Bruikbaar met hoortoestel
Minpunten
 • Niet draadloos
 • Erg duur voor een telefoon

Laatste woord

Hopelijk ben je een beetje geholpen met een keuze maken uit de beste seniorentelefoon. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een mobiele telefoon. Wil je weten wat de beste senioren mobiel is? Bekijk dan het artikel Top 5 beste senioren GSM’s. Verdere vragen kunnen uiteraard gesteld worden in de comments hieronder.

Over detopvijf

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.