Wat is het Beste Hoverboard – Top 5 Beste Hoverboards in 2023

Laatste update op: 12/05/2023

Wil je net als Marty Mcfly uit Back to the Future door de straten zoeven op een hoverboard? Bekijk dan de Top 5 beste Mini Segways hieronder.

Ben jij een echte gadgets fan? Bekijk dan ook ons artikel met de Top 5 beste Drones.

HoverboardAuteursbeoordelingPrijsMax. snelheidMax. toelaatbaar gewichtAfstandOffroad geschiktBluetooth speakersCompatibel met hoverkart
1.
Denver DBO-6520 Hoverboard
Denver DBO-6520 Hoverboard
(4.5/5)
Beste Koop Hoverboard 2023
12-15 km/h120 kg±15 km
2.
Segway Ninebot MiniPRO
Segway Ninebot MiniPRO
(4.5/5)
Beste Off-Road Hoverboard 2023
€€€17 km/h100 kg±25 km
3.
Gyroor Warrior Off Road
(4/5)
12-15 km/h120 kg±15 km
4.
Razor Hovertrax 2.0
Razor Hovertrax 2.0
(4/5)€€13 km/h100 kg±15 km
5.
SwheelS Hoverboard
(4/5)
Beste Hoverboard 2021
€€12-15 km/h120 kg±15 km

Beste Hoverboard – Waar komen Hoverboards vandaan?

De razend populaire Hoverboard, ook wel bekend als Mini Segway, Hoverboard Segway, Airboard of twee wielen board, is een populaire trend sinds 2016. Je ziet sinds het ontstaan van de hoverboards op Facebook en Instagram vaak filmpjes en foto’s voorbij komen van mensen die een hoverboard gebruiken of uittesten (en meestal falen), je ziet celebrities die tijdens een concert optreden het gebruik van een hoverboard in de mix gooien, en je ziet zelfs filmpjes op Youtube van mensen die op een hoverboard tegen elkaar racen.

Mede hierdoor, en natuurlijk het feit dat we allemaal sinds Back to the Future II hebben gewacht op een hoverboard, wordt de Mini Segway langzamerhand een veel geziend vervoersmiddel.

Hoverboards zijn uitgevonden in China en worden daar op grote schaal door bedrijven geproduceerd. De meeste hoverboards die in Nederland verkocht worden zijn geïmporteerd uit China en worden hier doorverkocht onder zelf verzonnen pakkende namen zoals HoverTab en Westway, terwijl het vaak vrijwel identieke hoverboards zijn. Hierdoor ontstaat er veel verwarring over de verschillende “merken” van hoverboards en welke nou van goede kwaliteit zijn en welke niet.

Maar feit is dat de meeste hoverboard modellen gewoon van dezelfde producent zijn of klonen van elkaar zijn met hetzelfde uiterlijk en dezelfde functies. Dit betekent niet dat de hoverboards van slechte kwaliteit zijn, integendeel, de meeste Chinese producenten kunnen producten tot in de kleinste details precies namaken zonder kwaliteitsverlies, maar natuurlijk zitten er ook bedrijven tussen die een slap aftreksel van een hoverboard maken die na kort gebruik al stuk gaan.

Daarom moet je wel oppassen en is een hoverboard kopen bij een online leverancier met een gevestigde naam zoals Amazon.com of Bol.com verstandig. Zodat je ook indien nodig wat reviews van klanten kunt lezen.

Hoewel de Mini Segway in de volksmond gewoon hoverboard wordt genoemd is eigenlijk de naam ‘Hoverboard’ niet helemaal correct, aangezien je niet over de grond zweeft maar met twee massief rubberen wielen rijdt. Er zijn wel al modellen in de maak zonder wielen zoals deze van Lexus bijvoorbeeld die met behulp van magneten en stikstof zweeft, maar voorlopig moeten wij het nog doen met de twee wielige boards.

Is rijden op een hoverboard in Nederland illegaal?

Het is officieel niet toegestaan om op de openbare weg te rijden met een hoverboard omdat deze nog geen Europese typegoedkeuring heeft. Dit zal ook niet snel gebeuren omdat een hoverboard geen stuur en zitje heeft. In de praktijk worden er niet snel boetes uitgedeeld voor het rijden op hoverboards, maar toch is het af te raden om op de openbare weg te rijden en beter alleen binnen eigen terrein.

Kan ik een hoverboard op elk terrein gebruiken?

Over het algemeen kun je de Mini Segway op alle soorten verharde of onverharde terreinen gebruiken zolang het niet te nat is. Het wordt afgeraden om op een Mini Segway door plassen water te rijden of door natte modder. Hierdoor kan de Mini Segway beschadigen. Het is dus verstandig om niet buiten te rijden wanneer het regent. Als je echter wel wilt kunnen rijden door regen en natte modder kun je kiezen voor een waterbestendig hoverboard model zoals de Segway ninebot miniPRO.

Met een Mini Segway kun je overigens ook hellingen op rijden zolang deze niet te steil zijn. Een helling die hoger is dan 15% is af te raden om beschadiging te voorkomen.

Is het rijden op een hoverboard moeilijk?

Leren rijden op een hoverboard is zeer makkelijk omdat het systeem zo logisch mogelijk is gemaakt. Wanneer je naar voren leunt zal je naar voren rijden en wanneer je rechtop staat zal je afremmen. Wanneer je druk zet naar voren met één voet kun je sturen naar links of rechts. De meeste mensen zullen na een kwartiertje tot een halfuurtje oefenen het rijden op een Mini Segway al geperfectioneerd hebben. Het enige wat je eigenlijk onder de knie hoeft te krijgen is de balans en daarna kun je gewoon moeiteloos rond rijden hoe je wilt.

Hoe laad je een hoverboard op?

Oxboard hoverboard mini Segway Oplader
Hoverboard oplader

Een hoverboard is zeer eenvoudig op te laden. Je plugt de bijgeleverde adapter in het hoverboard en het uiteinde in het stopcontact. Tijdens het opladen zul je een rood of oranje licht zien op je hoverboard, dit betekent dat het hoverboard aan het opladen is. Wanneer het hoverboard volledig is opgeladen zul je een groen licht zien. Het is aan te raden om je hoverboard niet aan te laten tijdens het laden, aangezien dit niet zo goed is voor de accu.

Het opladen van een hoverboard duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Hoe lang kun je rijden met een hoverboard?

Dit verschilt per hoverboard, maar met de meeste hoverboards kun je ongeveer 2 tot 3 uur rijden voordat de accu leeg is, alhoewel er ook modellen zijn die maar 1 uur kunnen rijden, en modellen die 5 uur of langer kunnen rijden. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de batterij, je eigen gewicht, en de grootte van je hoverboard. Een groter hoverboard zal sneller leeg gaan dan een compact hoverboard omdat er meer vermogen nodig is om je hoverboard vooruit te verplaatsen.

Kan een hoverboard ontploffen?

Er zijn een aantal meldingen geweest van hoverboard explosies bij gebruikers. Het is dus mogelijk dat een hoverboard kan ontploffen. Echter komt dit alleen voor bij zeer lage kwaliteit hoverboards die beschikken over een slechte batterij. Wanneer de slechte batterij overcharged raakt en je deze te lang in de oplader laat zitten is er kans dat de batterij ontploft. Het is niet zozeer een zware ontploffing – meer een soort sisser, maar toch kan het gevaarlijk zijn omdat er brand kan ontstaan.

Kijk dus goed uit bij het kopen van een hoverboard en ga niet gelijk voor de goedkoopste keuze omdat er een grote kans is dat de dan hoverboard beschikt over een slechte batterij.

Wat is het max gewicht voor op een hoverboard?

Het verschilt per hoverboard, maar gemiddeld is het maximale gewicht voor op een hoverboard 100 tot 120 kg. Als je zwaarder bent dan 100 kg is het beter om niet te rijden op een hoverboard omdat deze dan kan beschadigen, de behuizing is vaak namelijk van plastic. Bovendien zul je niet snel kunnen rijden omdat de accu niet sterk genoeg is voor zwaar gewicht.

Hoe snel kun je rijden op een hoverboard?

Dit varieert weer per hoverboard, maar een standaard hoverboard heeft een maximum snelheid van ongeveer 12 tot 15 km/h, afhankelijk van je eigen gewicht. De Segway ninebot miniPRO heeft een max snelheid van 17 km/h.

Minimumleeftijd hoverboard?

Hoe oud moet je zijn om op een hoverboard te rijden? Alhoewel er geen officiele wetten zijn voor het rijden op hoverboards, wordt door de meeste hoverboardmakers een minimumleeftijd van 13 jaar aanbevolen, en het liefst onder toezicht van een ouder wanneer je jonger bent dan 16 jaar.

Waarop letten bij het kopen van een Hoverboard?

Sterke accu

Bij het kopen van een hoverboard kun je het beste kiezen voor een model dat beschikt over een A-merk batterij: Samsung of LG. Deze gaan langer mee dan anderen en zijn van veel betere kwaliteit.

Wanneer je een hoverboard te koop ziet staan met een verdacht lage prijs, is de reden meestal omdat de hoverboard beschikt over een low quality batterij. Kijk hier mee uit, want zoals hierboven al vermeldt kunnen hele slechte batterijen zorgen voor ontploffingsgevaar. Dit komt weinig voor maar wees er voor de zekerheid gewoon zeker van dat je hoverboard beschikt over de juiste batterij. Overigens is het verstandig om je hoverboard niet te lang in de lader te houden nadat deze al is opgeladen, aangezien dit de accu kan beschadigen.

TaoTao moederbord

Het moederbord is het hart van een hoverboard. In simpele woorden is het een printplaatje dat ervoor zorgt dat het gehele systeem van een hoverboard goed werkt. Je kunt je dus voorstellen dat wanneer je hoverboard beschikt over een slecht moederbord, dat hij niet goed werkt en zeker niet lang mee zal gaan.

Het beste moederbord voor hoverboards is een TaoTao moederbord. Deze zijn van de hoogste kwaliteit. Let hier op bij aankoop van een hoverboard, aangezien er veel replica TaoTao moederborden in omgang zijn.
Als je al een hoverboard hebt kun je hierachter komen door je Hoverboard open te schroeven en te controleren hoe het moederbord eruit ziet. Een TaoTao moederbord kun je meteen herkennen aan de groene kleur en het TaoTao logo zoals onderstaande:


Als het geen TaoTao moederbord betreft is deze vaak blauw of rood van kleur, en staat er geen TaoTao logo op.

UL Certificaat

Hoe weet je nou zeker of je een veilig hoverboard hebt? Om te weten of je hoverboard legitiem is of namaak, kun je checken of je hoverboard over een UL certificaat beschikt. Als je hoverboard op de achterkant beschikt over een sticker met de tekst ‘UL certified’, dan weet je zeker dat je hoverboard veilig is en hoef je je je geen zorgen te maken over ontploffingsgevaar, aangezien het hoverboard gekeurd is naar strenge veiligheidsrichtlijnen. Het symbool van UL ziet er zo uit:

Als je hoverboard echter niet over een UL sticker beschikt betekent dit niet gelijk dat het hoverboard niet veilig is. UL certificatie is namelijk niet verplicht in Europa en sommige goede hoverboards vinden het niet nodig om zich te laten keuren aangezien dit geld kost.

Smart Balance Wheel

De meest voorkomende hoverboard is de Chinese Smart Balance Wheel. Er bestaat geen officiële naam voor dus wordt deze onder verschillende merknamen verkocht zoals Super Hoverboard, Airboard, Hoverboard 2.0, Self balance board, Two wheeled board etc.

Veel van deze hoverboards zijn in principe gewoon gemaakt door dezelfde bedrijven in China en worden geïmporteerd naar Nederland en verkocht voor verschillende prijzen en namen. Kleine variaties zijn vaak het ontwerp van de velgen, de verlichting en het merk moederbord. Qua behuizing zijn ze meestal identiek.

Dit soort hoverboard beschikt over een kwalitatieve Samsung batterij die ervoor zorgt dat de hoverboard langer mee gaat. Zoals hierboven al gezegd zal een hoverboard dat in het bezit is van een B-kwaliteitsbatterij langzamer zijn en minder afstand kunnen afleggen voor deze weer opgeladen moet worden. Daarom is de Samsung batterij bij deze hoverboards een groot pluspunt. De hoverboard wordt soms geleverd met een afstandsbediening zodat je de hoverboard kunt ontgrendelen en vergrendelen.

De Mini Segway kan een topsnelheid bereiken variërend van 10 tot 15 km/h, wat ongeveer 3 x zo snel is als een gemiddelde wandelsnelheid. Je kunt er een afstand van rond de 15 tot 20 kilometer mee afleggen voor de accu opgeladen moet worden (accu laden duurt 2-3 uur) en het maximaal toelaatbare gewicht is 100 kg.


Beste Hoverboard kopen – Top 5 Beste Hoverboards in 2023

Oxboard

Oxboard Sterkste Hoverboard Mini Segway Zwart
Update: Wij raden nu de Warrior Offroad Hoverboard aan. Deze beschikt over robuuste lichtgevende wielen, een kwalitatief Taotao moederbord, en bluetooth speakers om muziek te luisteren.

De Oxboard is wat duurder dan de gewone hoverboard. Deze Mini Segway verschilt qua snelheid en actieradius niet veel met anderen, maar maakt zijn hogere prijskaartje goed door de robuuste behuizing en het sterke design. De Oxboard is namelijk door Nederlandse ontwerpers ontworpen en wordt van wat steviger materiaal gemaakt dan de standaard hoverboard.

Zo is de Oxboard behuizing gemaakt van krasbestendig materiaal en zit de binnenkant van de hoverboard vol met printplaten en xenon verlichting van hoogwaardige kwaliteit. De Oxboard is echter nog steeds van kunststof en scheelt qua duurzaamheid niet heel van van andere hoverboards, in ieder geval niet genoeg om zijn hoge prijskaartje waar te maken. De Oxboard is een goede keuze als je er het geld voor over hebt en op zoek bent naar een uniek hoverboard design van een betrouwbaar merk.

(4/5)

Pluspunten
 • Stevig design en minder krasbaar dan gewone behuizingen
 • Hoogwaardig materiaal
 • Samsung batterij
 • 2 jaar garantie
 • Kan meer gewicht aan dan de meeste hoverboards
Minpunten
 • Hoog prijskaartje. Afgezien van de behuizing verschilt hij niet veel met reguliere hoverboards maar is wel 2x zo duur

Super hoverboard

Beste koop hoverboard

Super Hoverboard Mini Segway
Update: Wij raden nu de Denver DBO-6520 aan als beste koop hoverboard.

De naam klinkt erg flitsend, maar is hij dat ook? De hoverboards van Superhoverboard zijn in ieder geval gerust populair te noemen. Ze bieden een aangenaam hoverboard voor een goede prijs, 2 jaar garantie, en een apparaat van goede kwaliteit. De Super hoverboard beschikt over een LG batterij in plaats van Samsung, en een TaoTao moederbord. Je kunt er dus op rekenen dat het apparaat lang mee gaat zonder fratsen.

Na de SwheelS hoverboard is dit ongetwijfeld het hoverboard met de beste prijs/kwaliteit.

(4/5)

Pluspunten
 • 2 jaar garantie, kan erg handig zijn
 • TaoTao moederbord
 • LG accu is van vrijwel dezelfde kwaliteit als Samsung
Minpunten
 • Tja plastic, het is niet het sterkste materiaal

Razor Hovertrax 2.0

“Slimste” Hoverboard

Razor Hovertax 2.0 Hoverboard

Volgende Hoverboard op deze lijst kun je gerust bijzonder noemen, aangezien Razor – het bedrijf achter dit hoverboard – claimt dat dit het slimste hoverboard op de markt is. Een zeer gedurfde claim, om het zo maar even zacht uit te drukken. Maar wat is er aan de Razor Hovertrax 2.0 dat hem dan zo bijzonder maakt?

De Hovertrax beschikt over een unieke EverBalance Technologie. Met behulp van deze technologie kan de Hovertrax 2.0 zichzelf in balans houden. Bekijk in dit filmpje een demonstratie van de EverBalance techniek.

In het filmpje zie je ook meteen de mooie blauw verlichte LED op het hoverboard. Qua stijl en look is de Hovertrax 2.0 duidelijk een van de mooiere hoverboards op de markt.

Razor is een Amerikaans merk, en dat betekent dat deze voldoet aan het nieuwe UL2272 certificaat dat sinds kort in de VS is ingevoerd. Dit certificaat wordt gegeven aan hoverboards die geen brand- of ontploffingsgevaar vormen. De Hovertrax 2.0 is dus enorm veilig en je hoeft je geen zorgen te maken over rare defecten. De 36 Volt LG batterij is van hoge kwaliteit en het handige is ook dat je deze makkelijk kunt verwisselen.

Hoewel we de Razor Hovertrax 2.0 geen baanbrekende awards kunnen toerekenen, is het een feit dat hij een aantal unieke functies bezit die je bij andere hoverboards niet tegenkomt. Hij is zeker niet goedkoop en een van de duurdere hoverboards, maar de unieke stijl en zeer handige EverBalance functie maken hem zijn prijskaartje toch best waard.

(4/5)

Pluspunten
 • Handige EverBalance functie houdt de Hovertrax 2.0 automatisch in balans
 • Stevig gebouwd en uniek design
 • Beschikt over het UL2272 certificaat en is dus zeer veilig
Minpunten
 • Moeilijker verkrijgbaar in Nederland
 • Accuduur is korter dan andere hoverboards

Segway Ninebot MiniPRO

Sterkste Hoverboard

Segway MiniPRO

Een van de uniekere modellen op de hoverboard markt is de Segway miniPRO – ook wel bekend als Segway ninebot miniPRO. De Segway miniPRO is een soort hybride tussen een traditionele Segway en een hoverboard en is – zoals de naam al zegt – van het gerenommeerde merk Segway.

Segway is natuurlijk de marktleider op het gebied van mobiele transport en de Segway miniPRO biedt een leuk arsenaal aan functies die je bij gewone hoverboards niet ziet.

Segway miniPRO Stuur
Zadelvormig stuur

Het grootste verschil met het gewone hoverboard is dat de Segway miniPRO beschikt over een soort zadelvormige ondersteuning waar je met de binnenkant van je knieën tegenaan leunt tijdens het rijden. Dit zorgt voor meer comfort en je kunt hierdoor makkelijker het apparaat zijwaarts bewegen zonder je evenwicht te verliezen. Ook maakt het het sturen veel preciezer dan bij traditionele hoverboards waarbij je met je voeten stuurt. Dankzij dit makkelijke systeem kun je – zelfs zonder ooit op een hoverboard gereden te hebben – binnen een paar minuten vlekkeloos leren rijden.

Segway MiniPro motor behuizing

De miniPRO beschikt over een sterke 800 Watt motor en is met een bescheiden max snelheid van 17 km/h sneller dan een gemiddeld hoverboard. Op een acculading kun je lange ritjes maken tot ongeveer 25 kilometer, alhoewel dit afhankelijk is van het terrein waar je op rijdt. Een groot voordeel van de miniPRO is dat deze IP54 gekeurd is, wat betekent dat deze waterbestendig is en geschikt voor offroad terrein zoals modder en zelfs plassen water.

Een unieke functie van de Segway ninebot miniPRO is dat je met bluetooth verbinding kunt maken en je hoverboard via een app op je smartphone kunt besturen. Ook kun je via de app statistieken van je ritten zien, je hoverboard op slot zetten, en je hoverboard personaliseren met andere kleuren LED verlichting. Voor sommigen is dit misschien wat overbodig, maar het zijn toch handige extraatjes die je bij andere hoverboards niet tegenkomt.

Conclusie: Ja, hij kost wel wat. Maar gezien de sterke constructie, stabiliteit, het unieke precieze besturingssysteem, en de off-road mogelijkheden moet ik toegeven dat hij deze prijs toch zeker waard is. Als je bereid bent om de investering te maken in een van de beste hoverboards op de markt, is de Segway ninebot miniPRO zeker het overwegen waard.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Besturingssysteem met knie ondersteuning zorgt voor optimale precisie, evenwicht en comfort
 • Stevig gebouwd en van goede kwaliteit
 • Waterbestendig en goed geschikt voor off-road
 • Verbinding maken met smartphone voor personalisatie, statistieken, slotvergrendeling en besturing
Minpunten
 • Kost wat meer dan gewone hoverboards

SwheelS Hoverboard

Beste hoverboard 2023

Update 2023: Wij raden nu de Denver DBO-6520 aan als beste koop hoverboard.

Swheels hoverboards zijn relatief nieuw vergeleken met de andere merken op deze lijst maar bieden een zeer aantrekkelijk hoverboard aan. SwheelS is een Nederlands merk en staat garant achter hun product. Ze bieden daarom maar liefst 2 jaar garantie voor de hoverboards en ook voldoet het apparaat aan Europees erkende kwaliteits- en veiligheidscertificaten. SwheelS claimt het beste hoverboard van Nederland te bieden en in deze review kijken we of deze uitspraak wordt waargemaakt.

SwheelS Hoverboard Gebruiksaanwijzing
Gebruiksaanwijzing

Zoals je ziet op de foto is de SwheelS hoverboard verkrijgbaar in een unieke blauwe kleur die we nog niet bij andere hoverboard merken zijn tegengekomen. Het matte blauw in combinatie met de blauwe LED verlichting viel bij ons direct in de smaak en qua uiterlijk heeft dit hoverboard al meteen een stapje voor op de Superhoverboard.

SwheelS Aan knop
Aan knop en Accu aansluiting

Bij de SwheelS hoverboard wordt onder andere een keurige gebruiksaanwijzing geleverd, een adapter en oplaadkabel. Je kunt met een volledig opgeladen accu een afstand van 12 tot 15 kilometer afleggen voor deze weer leeg is, en het opladen van een lege accu duurt ongeveer 3 uur. In de gebruiksaanwijzing worden een aantal zaken duidelijk uitgelegd zoals uitgebreide rij instructies, de verschillende onderdelen van het hoverboard en de werking ervan.

Bij het inzien van de SwheelS hoverboard wordt al duidelijk dat het hoverboard aan de binnenkant van topkwaliteit is. Hij beschikt zowel over een Samsung batterij als een Taotao moederbord en je kunt er dus gerust op vertrouwen dat er geen ontploffingsgevaar zal zijn en dat het product zeer durabel is.

SwheelS Hoverboard Blauwe Led Verlichting
Blauwe LED verlichting

De SwheelS hoverboard rijdt uitstekend en beschikt ook over een extra beginner stand voor degenen die het rijden nog te moeilijk vinden. Zo kun je het rijden makkelijk onder de knie krijgen en zal je na ongeveer een half uurtje oefenen wel in de normale stand kunnen rijden. Wat ons opviel is dat het maximaal toelaatbare gewicht op het hoverboard 120 kg is, in tegenstelling tot de meeste hoverboards waar maar 100 kg op mag. Het hoverboard is dus wat steviger dan anderen en dit is een groot pluspunt voor de wat zwaardere gebruikers die twijfelen over het aanschaffen van een hoverboard.

Daarnaast kun je de SwheelS hoverboard ook gebruiken met een zogenoemde hoverkart. Deze kart kun je eenvoudig bevestigen aan je hoverboard en geeft je de mogelijkheid om deze vervolgens zittend te besturen. Bekijk hier een filmpje van de werking van de hoverkart. De kart is erg goed wendbaar en makkelijk te besturen dankzij de hendels aan de zijkant, ook is het frame zeer stevig en ook nog eens verstelbaar. De hoverkart is exclusief verkrijgbaar bij SwheelS en is een erg leuk gadget om bijvoorbeeld te racen tegen vrienden of om leuke tricks mee uit te halen.

Swheels-beste-hoverkart

Conclusie: Al met al valt er niks negatiefs op de SwheelS hoverboard aan te merken. Het enige nadeel misschien is dat het nog steeds een plastic behuizing betreft maar dit is bij alle huidige hoverboards het geval. De SwheelS hoverboards rijden perfect, zitten vol met hoogwaardige onderdelen, en SwheelS biedt ook nog eens twee jaar garantie. Kortom, de SwheelS hoverboard heeft een nummer 1 plek verdiend in deze top 5 en wordt hierbij uitgeroepen tot beste hoverboard van Nederland.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Rijdt uitstekend
 • Beschikt over een duurzame Samsung batterij en hoogwaardig Taotao moederbord
 • 2 jaar garantie
 • Unieke matte kleuren geven de SwheelS hoverboards een premium look
Minpunten
 • Plastic behuizing (dit is echter bij de meeste hoverboards het geval)

Beste Goedkope Hoverboard

Denver DBO-6520 Hoverboard

Hoverboards kunnen best duur uitvallen en zijn niet voor iedereen even betaalbaar. De goedkope hoverboards zijn vaak slecht nagemaakte hoverboards met onveilige batterijen en moederborden, en zijn binnen notime kapot. Denver hoverboards daarentegen zijn goedkoop maar bieden ook goede kwaliteit.

De hoverboards van Denver zijn zeer populair en kom je steeds vaker tegen in speelgoedwinkels. Er ontstaan vaak vragen over hoe het kan dat de Denver Hoverboards zo veel goedkoper zijn dan anderen. Qua specificaties verschilt het Denver Hoverboard niet veel van anderen. De wielen zijn alleen een halve centimeter kleiner dan andere hoverboards en hij beschikt niet over een Samsung batterij. Toch is de Denver van zeer degelijke kwaliteit te noemen en zeker niet slecht. Er zit 2 jaar garantie op en er zijn geen meldingen van brand- of ontploffingsgevaar ondanks dat er geen Samsung batterij in zit. Kortom, een zeer goede keus voor een hoverboard voor een schappelijke prijs.

(4/5)

Pluspunten
 • Goedkoper dan veel andere hoverboards
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Betrouwbaar merk
Minpunten
 • Geen Samsung batterij
 • De behuizing voelt niet heel sterk, maar dit is bij de meeste hoverboards het geval

Conclusie

Dit waren de beste hoverboards. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het hoverboard kopen en zal je binnenkort veel plezier beleven aan het handsfree rondrijden op twee wielen!

Over detopvijf

42 gedachten over “Wat is het Beste Hoverboard – Top 5 Beste Hoverboards in 2023”

  • Dat klopt de Oxboards worden gefabriceerd in China, maar het bedrijf is Nederlands(gevestigd in Eindhoven) en de productie in Azië wordt strikt onderworpen aan Nederlandse inspectie.

   Beantwoorden
 1. Ik heb een Hoverboard gekocht bij Oxboard. Die werkte prima. Alleen aan dure kant.
  De andere board gekocht bij Superhoverboard. Dit was even goed kwaliteit en met 2 jaargarantie terwijl oxboard 1 jaar was.

  Beantwoorden
  • Het grote voordeel van de Superhoverboard is inderdaad dat er 2 jaar garantie bij wordt geleverd. De voornaamste reden dat de Oxboards wat duurder zijn is vanwege het design en de stevigere materialen die gebruikt worden bij het fabriceren.

   Beantwoorden
 2. Ik heb een ehover gekocht van Groupdeal ging binnen 1 week KAPOT. Nu 4 weken verder heb ik deze nog niet ontvangen. Geen reactie op mails. Geen status update. Ik vind het een slechte service. Overal kom je tegen dat het beste product is van NL, maar volgens mij is dit ZEKER niet zo. Service is ook belangrijk.

  Ik heb zeer slechte ervaring!

  Beantwoorden
  • Hallo,

   Dat is erg spijtig. Wij horen inderdaad vaker van mensen dat Groupdeal niet altijd even betrouwbaar is.

   De enige die overigens claimt dat eHover de beste hoverboard van Nederland is is eHover zelf. Wij vinden niks speciaals aan de eHover en bovendien is hij veel te duur.

   Binnenkort gaan wij aan de slag met nieuwe hoverboard tests waaronder de Razor Hovertrax 2.0 dus hou dit artikel in de gaten voor een nabije update!

   Groet,
   Karel – Hoofdredacteur

   Beantwoorden
  • Hallo Angela, het spijt mij dat te horen. De Superhoverboard jongens zijn in het verleden voor ons ook moeilijk te bereiken geweest. Ik zal onze blogeigenaar vragen contact met ze proberen op te nemen namens u en te kijken wat hij kan doen.
   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
   • Ik heb er eerst een slechte review over geschreven omdat dus het board stuk was en ik geen reactie kreeg op mails. Maaaaaarrrr ze hebben het goed opgelost door ons een nieuwe te sturen en we mochten de oude net zo lang houden tot de nieuwe er was. Maar wel jammer dat ze telefonisch niet bereikbaar zijn! Bedankt voor je hulp trouwens Karel!

    Beantwoorden
  • Hallo Valentino,

   De Denver Hoverboard en Ergenic Hoverboard zijn vrijwel identiek qua specificaties. Ergenic zegt dat hun hoverboard accu’s zijn goedgekeurd door TÜV Rheinland (een internationale milieu keuringsorganisatie), maar of dit daadwerkelijk zo is kan ik niet met zekerheid zeggen. Denver heeft al bewezen een betrouwbaar merk te zijn en ik denk dat hun hoverboard de betere keuze is van de 2.

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
 3. Hallo,
  Ik heb gisteren 2 hoover boards van Denver gekocht in Bart Smit.
  Ik vroeg hoelang er garantie is op de hooverboard. Men zei dat er 100 dagen garantie op is terwijl ik nu lees dat het 2 jaar is? Dit snap ik niet.

  Beantwoorden
  • Hallo Goossens Kris,

   Dit kan verschillen per winkel. bol.com biedt 2 jaar garantie op de Denver Hoverboards, bij andere winkels kan dit misschien anders zijn. Bart Smit heeft inderdaad een niet-goed-geld-terug garantie van 100 dagen.

   Let wel dat accu garantie bij de meeste winkels – inclusief bol.com – maar 6 maanden is.

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
 4. Beste,

  Bij BartSmit hebben ze nu 2 types :
  Denver-DBO-6500 mk3
  Denver DBO-6501

  Welke adviseren jullie ?
  Ik vind al terug dat :
  Denver-DBO-6500 mk3 : heeft een batterij van 4000mAH en gaat max 15km/h
  Denver DBO-6501 : heeft een batterij van 4400mAH maar gaat dan weer max 12km/h (althans volgens online info die ik vindt van denver datasheets)

  Beantwoorden
  • Hallo FV,

   Het enige verschil is de batterijcapaciteit. De geclaimde 15 km/h wordt alleen behaald als er een zeer licht persoon op het hoverboard staat. Beide hoverboards hebben gewoon een realistische snelheid van 12 km/h. Ik zou de DBO-6501 aanraden vanwege de 10% langere accuduur, maar let wel dat het opladen dan ook ongeveer een halfuur – uur langer duurt!

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
 5. Wij hebben voor onze dochter 1 jaar geleden een Denver hoverboard gekocht bij Intertoys.
  Ze weegt slechts 25 kilo en is 8 jaar, maar gisteren is de Denver toch gewoon door midden geknakt. Hij zit nog wel aan elkaar maar is van binnen duidelijk gebroken.
  Valt dit onder garantie? Hij is inmiddels 1 jaar oud.
  Is dit eventueel te laten maken bij een hoverboard reparatie bedrijf die ik op internet zie?
  Enig idee wat zo’n reparatie kost?
  Het zijn 3 vragen in 1 maar ik ben zó benieuwd, mijn dochter is er erg verdrietig om.
  Alvast bedankt, groetjes van Bill

  Beantwoorden
  • Hallo Wilfred,

   Oei dat is zeker niet best. Het is zo jammer dat de hoverboards van goedkoop plastic gemaakt worden, dit heeft als gevolg ongelukken zoals deze.
   Het is lastig te zeggen of de schade die uw hoverboard heeft opgelopen te repareren is, ik ben bang dat het bij een breuk niet mogelijk is. U kunt contact opnemen met deze jongens voor informatie: https://www.hoverboardz.nl/c-3172734/hoverboard-reparatie/ , waarschijnlijk kunnen zij precies vertellen in hoeverre de schade te herstellen is. Ik wens u veel succes!

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
  • Hallo Nils,

   Alhoewel we de hoverboards van mipowerbank zelf niet getest hebben, zien ze er op de website goed uit. Als ik de omschrijving mag geloven zit er een TaoTao moederbord en Samsung batterij in, van binnen zitten er dus betrouwbare componenten in. Hoe het zit met de garantiewaarden en dergelijke durf ik echter niet te zeggen.

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
 6. Vorige week een Hoverhummer van hoverboardvoordeel besteld, mijn vrienden rijden voornamelijk op de kleine hoverboards dus die waren vrij jaloers.

  Beantwoorden
 7. Hoverboard 6,5 inch Flame – nieuw model
  Ik heb deze voor mijn zoon Dylan van 8 jaar 25 kg aangeschaft. Wat denken jullie hiervan?

  Beantwoorden
  • Beste,

   Als u deze bij een betrouwbare retailer hebt gekocht zal dit ongetwijfeld een goed exemplaar zijn. Het beste is om te vragen aan de verkoper of de Samsung batterij en Taotao moederbord er in zitten om er zeker van te zijn dat het een duurzaam model is.

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
  • Hallo Ron,

   Jazeker, Drifter hoverboards zijn prima hoverboards en beschikken ook over een LG accu. Door de grotere wielen sta je wel iets hoger en is het rijden in het begin even wennen, maar na een uurtje oefenen rijden ze net zo comfortabel als gewone hoverboards. Het voordeel van de grotere wielen is ook dat je net even over grotere drempels kunt rijden waar een regulier hoverboard niet overheen kan.

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
 8. hallo,
  Kunt u mij het verschil tussen de Denver DBO-6500 en de DBO-6501 MK2 uitleggen en advies geven welke we beter wel/niet kunnen kopen?

  Groeten Kim

  Beantwoorden
  • Hallo Kim,

   Beide zijn prima hoverboards, het enige verschil zit hem in de accu. De DBO-6501 heeft een 4400mAh accu en de DBO-6500 heeft een 4000mAh accu. De batterijduur van de DBO-6501 is dus ongeveer 10% langer (het opladen duurt dan ook ongeveer een halfuur – uur langer).

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
 9. Goedenavond Karel,

  Mijn zoontje wil graag een hoverboard van z’n verjaardag geld gaan kopen.
  Nu had ik gelijk zoiets van; neem dan een originele Oxboard, dan heb je kwaliteit en bij een defect is hij nog te repareren.
  Maar na wat speuren en zoeken kwam ik uit bij een Motion V.5. Met Samsung batterij en TaoTao moederboard. En ledverlichting, BT speakertjes.
  En gunstig geprijsd via Bol.com.
  Weet je of deze Motion V.5 wat is of toch beter voor Oxboard gaan.
  Motion V.5 is van fabrikant Viron uit Duitsland?

  Beantwoorden
  • Hallo Richard,

   Als ik het goed heb is de Motion V5 hoverboard van Smartway, wat inderdaad een Duits bedrijf is. Dit zijn volgens mij prima hoverboards met een kwaliteits accu en moederbord. Op bol.com zie ik echter wel dat er aangegeven wordt dat het een 700W hoverboard is, wat niet kan kloppen. De motor beschikt net als de meeste andere hoverboards over 600 Watt (2x300W). Maar ik zou hem in ieder geval aanraden aangezien het een gerenommeerd bedrijf is. Het enige verschil met Oxboard hoverboards is dat de behuizing van Oxboards wat sterker en krasbestendiger is, voor de rest is het aan de binnenkant vrijwel hetzelfde.

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.