Wat Is De Beste Accuboormachine – Top 5 Beste Accuboormachines in 2020

Laatste update op: 20/02/2020

Elk fervent klusser moet natuurlijk het beste gereedschap in huis hebben zodat je de zwaarste klussen kunt uitvoeren wanneer je maar wilt. Een goede accuboormachine kan dan natuurlijk niet missen. Maar welke accuboormachine is dan het beste? Bekijk hier de Top 5 beste accuboormachines in 2020.

0
 • Accuboormachine
 • Bekijk op:
 • Beoordeling
 • Prijs
  €: <100 euro
  €€: 100 - 200 euro
  €€€: 200 - 300 euro
  €€€€: 300 - 400 euro
 • Accucapaciteit
  De accucapaciteit wordt aangegeven in Ah. Hoe hoger de accucapaciteit, hoe langer de accuboormachine het volhoudt op een acculading.
 • Oplaadtijd
  Hoe lang het duurt voordat de accu van de boormachine is opgeladen.
 • Spanning
  De spanning van de accu. Hoe hoger de spanning, hoe meer kracht de boor kan uitoefenen.
 • Max. toerental
  Het maximale toerental van de boormachine. Een hoog toerental is nodig om zuiver gaten te boren.
 • Koppel
  Koppel is de draaikracht van de boor en wordt aangeduid in Newton meter. Een sterk koppel is nodig om vloeiend te kunnen schroeven.
 • Koppelstanden
  Het aantal koppelstanden van de boor.
 • Gewicht
  Het gewicht van de accuboormachine. Een lichte boor ligt lekkerder in de hand, maar een zwaardere boor kan ook handzaam zijn zolang de gewichtsverdeling goed is.
 • Meegeleverde accu's
  Het aantal accu's dat meegeleverd wordt bij de accuboormachine.
 • Meerdere versnellingen
  De boor heeft meerdere instelbare versnellingen.
 • Klopfunctie
  De accuboormachine beschikt over een klopboorfunctie om door steen heen te boren.
 • Werklamp
  De accuboormachine beschikt over een werklamp om je werkplek te belichten.
 • Li-ion accu
  De boor beschikt over een Lithium-ion accu. Dit zijn de beste accu's die je kunt hebben voor een accuboormachine. Ze zijn duurzaam, licht en krachtig.
 • Snelspan
  De boor heeft een snelspan boorkop en is makkelijk en snel vast of los te draaien.
 • Koffer
  De boor wordt meegeleverd in een koffer.
1.
2.
3.
4.
5.
Beste onder 100 euro.
Beste onder 50 euro.
Accuboormachines waren voorheen lachwekkend slecht vergeleken met gewone boren, maar in de afgelopen jaren hebben snoerloze machines een niveau van kracht bereikt die vergelijkbaar is met die van de gesnoerde variant. Accuboormachines besparen je het ongemak van het meeslepen van een koord rond je huis, winkel of werkplaats, met behoud van kracht en een zekere mate van veelzijdigheid.

Echter, het vinden van de juiste boor kan een ontmoedigende taak zijn. De beste accuboormachines moeten kunnen werken met hoge toerentallen, veel koppel produceren, een comfortabel design hebben, en een goed werkende batterij. De door ons best gekozen accuboormachines zijn de Metabo BS 18 LT en de DeWalt DCD791P2. Deze twee boormachines combineren snelheid, kracht, design en batterijfunctie op een manier die hen onderscheidt van de rest.

Accuboormachines: Waar Moet Je Op Letten

Wanneer je op zoek bent naar de beste accuboormachine, moet je rekening houden met de klussen en projecten die je van plan bent uit te voeren. Eenvoudige accuboormachines zijn zeer geschikt voor het monteren van meubels of boren van kleine gaatjes, terwijl meer geavanceerde accuboormachines pure kracht bieden die gaten in taai materiaal kunnen boren zonder enkel probleem. De beste accuboormachines moeten een combinatie bevatten van veelzijdigheid, een comfortabel design, een uitstekende accu en desnoods klantondersteuning voor wanneer er iets onverwachts gebeurt met de boor.

Kenmerken

Toerental en koppel spelen een belangrijke rol bij het boren en deze twee kenmerken kunnen een fatsoenlijke boor onderscheiden van een uitstekende. Kies het beste een boor uit met een hoog toerental, aangezien hogere snelheden beter zijn voor het boren van gaten. Nog beter, kies een boor die minstens twee snelheidsstanden heeft, zodat je kunt schakelen tussen hoge toerentallen om te boren en lage toerentallen om te schroeven.

Koppel, aangeduid in Nm (Newton meter) is de draaikracht van de boor en dit is de industriestandaard voor het meten van de sterkte van de boor. Kies een boor met een hoog maximaal koppel, dit betekent dat de boor kan boren in hardere materialen, en meer grip heeft tijdens het schroeven. De beste accuboormachines hebben een combinatie van hoge toerentallen en een sterk koppel, aangezien deze combinatie de accuboormachine een stuk veelzijdiger maakt. In wezen kun je met deze combinatie de boor gebruiken als een boor of schroevendraaier voor vrijwel alle klussen, van licht tot zwaar.

Tot slot, kies een boor uit met tenminste 15 koppelstanden, die je in de schroefmodus kunt gebruiken om te voorkomen dat je schroeven te diep doordraait, en uiteraard om je pols niet te bezeren wanneer je bijvoorbeeld met een gatzaag boort.

Ontwerp

Zorg ervoor dat je een accuboormachine kiest die comfortabel, licht en evenwichtig is en functies biedt die je werk over het algemeen gemakkelijker maken. Kies het beste een boor uit met een ergonomisch ontwerp, wat betekent dat deze licht van gewicht is en goed uitgebalanceerd is wanneer je de boor vasthoudt. Of je nou op een bouwterrein werkt of bezig bent met een weekendklusje, je wilt natuurlijk niet de hele tijd een accuboormachine met je mee slepen waar je een lamme arm van krijgt. Je wilt ook niet dat al het gewicht van de boor in de bovenkant zit. Ergonomische accuboormachines zijn licht van gewicht: over het algemeen onder de 2 kg. Het gewicht zit uitgebalanceerd aan de bovenkant én de onderkant van de grip, wat er voor zorgt dat deze comfortabel boort en schroeft.

Veel accuboormachines beschikken over een LED lampje die het boor- en schroef gebied voor je verlicht. Hoewel deze geringe functie niet zo heel belangrijk lijkt, komt het zeker wel van pas bij slecht belichte plekken zoals in een kast of onder de wastafel.

Accu

Lithium-ion (Li-ion) accu’s, waar de beste accuboormachines meestal over beschikken, zijn licht van gewicht, hebben een lange levensduur en zijn krachtiger dan andere accu- technologieën. Accuspanning is een directe indicator voor de totale kracht van de boor. Accuboormachines beschikken meestal over 12, 14,4, of 18 volt.

Accuboormachine Accu

Machines met het hoogste voltage—18 volt, kunnen boren door hardere materialen zoals metaal en zelfs metselwerk.

De accucapaciteit, oftewel hoe lang de boor het volhoudt op één acculading, wordt aangeduid in Ah (ampère uur). Met een accucapaciteit van 3,0 Ah kun je ongeveer 225 keer schroeven op één lading.

Een van de meest frustrerende dingen die je kunnen overkomen met snoerloze gereedschappen is dat je met een lege accu komt te staan. Kies bij voorkeur een accuboormachine uit die wordt geleverd met twee accu’s, zodat je er een kunt opladen terwijl je de andere gebruikt. Kijk ook naar de oplaadtijd van de accu, aangezien een lange oplaadtijd erg vervelend kan zijn wanneer beide accu’s leeg zijn.

Hulp en Ondersteuning

Elektrisch gereedschap kan erg duur zijn, en je wilt je investering natuurlijk beschermen tegen een aantal dingen die kunnen gebeuren met je boor. Kies een boor uit van een betrouwbaar merk, die goede garantiewaarden bied. Hiermee bedoel ik garantie die ervoor zorgt dat je boor gratis gerepareerd wordt of vervangen.


Top 5 – Beste Accuboormachine in 2020

Aangezien dit een Top 5 accuboormachines is, hebben we meer de focus gelegd op de boor– en schroef functies van de machines en minder op de klopboorfunctie. Hoewel sommige machines op de lijst ook een klopboorfunctie hebben, zijn deze niet ideaal. Te vaak klopboren met een accuboormachine met klopfunctie kan namelijk de kop van de boor beschadigen. Als je dus van plan bent om veel te klopboren is het beter om een klopboormachine aan te schaffen die daar speciaal voor dient.

5. Makita HP457DWEX9

Makita HP457DWEX9 Accuboormachine
Accu’s meegeleverd: 2

Makita is een toonaangevende bedrijfsnaam die een aantal van de beste power tools op de markt heeft. Dit geldt ook voor de Makita HP457DWEX9, die alle krachtige kenmerken bezit die we van Makita zouden verwachten.

De boormachine beschikt over een sterk maximaal koppel van 42 nm, en een 18 volt li-ion batterij, die binnen een uur oplaadt. De boormachine is ontworpen om de zwaarste werkomstandigheden te weerstaan en biedt goede garantievoorwaarden die je beschermen tegen de kosten van een nieuwe boor in het geval dat de boor kapot gaat. Waarschijnlijk zal je echter van deze garantie geen gebruik hoeven maken. De boormachines van Makita zijn ontworpen met extra protectie tegen water, gruis, stof en dergelijke om ervoor te zorgen dat de boor zeer lang mee gaat.

De klopboorfunctie is krachtig, maar natuurlijk niet beter dan een klopboor die hier speciaal voor is gemaakt.

(4/5)

Pluspunten
 • Gemaakt met extra protectie tegen water, gruis en stof en hierdoor zeer duurzaam
 • Compact en licht van gewicht
 • Inclusief koffer met complete accessoires set
 • Klopboorfunctie
Minpunten
 • Geen werklamp
 • Geen accu indicator
 • Slechts 1,3 Ah

   Bekijk op Coolblue of    Bekijk op bol.com


4. Hitachi DS18DSAL

Hitachi DS18DSAL accuboormachine
Accu’s meegeleverd: 2

Hitachi’s accuboormachines zijn enkele van de beste op de markt, en de DS18DSAL voldoet ook aan deze verwachting. De accuboormachine reikt tot snelheden van 1800 toeren per minuut, wat een van de hoogste snelheden is van de tools op deze lijst, en heeft een koppel van 52 Nm. Dankzij zijn kracht, sterke accu- en garantiewaarden, heeft deze Hitachi DS18DSAL een plek verdiend in de Top 5 beste accuboormachines.

(4/5)

Pluspunten
 • Zeer licht van gewicht en handzaam
 • Snelle accu oplaadtijd van 40 minuten
 • Krachtig, hoog toerental van maximaal 1800 RPM
Minpunten
 • Slechts 2 Ah (maar de snelle oplaadtijd maakt dit wel weer goed)

   Bekijk op Toolmax


3. Bosch PSB 18 LI-2

Beste prijs/kwaliteit accuboormachine

Bosch PSB 18 LI-2 accuboormachine
Accu’s meegeleverd: 2

Bosch’ accuboormachine, de PSB 18 LI-2, is een betrouwbaar stuk gereedschap die kracht en design combineert op een functionele manier. De boor is nog steeds best prijzig, maar vergeleken met de andere accuboormachines toch een stuk goedkoper. Dit maakt de Bosch PSB 18 LI-2 één van de beste accuboormachines qua prijs/kwaliteit. De PSB 18 LI-2 beschikt namelijk net als de andere accuboormachines over een accuspanning van 18 volt en een klopboorfunctie, waardoor de boor zeer geschikt is voor zelfs de zwaarste klussen.

Echter, wat de boor biedt aan kracht en design ontbreekt er in batterijfunctie. Klein minpunt dus. Desalniettemin heeft deze tool de kracht om een aantal van de zwaarste klussen uit te voeren en de finesse om projecten te voltooien zonder problemen.

(4.2/5)

Pluspunten
 •  Goede prijs/kwaliteit
 • Zeer licht
 • Erg krachtig, maximaal koppel van 54 Nm
 • Accu opgeladen binnen 45 minuten
 • Klopboorfunctie
Minpunten
 • Geen riemhaak
 • Slechts 2,5 Ah

   Bekijk op bol.com of    Bekijk op Coolblue


2. DeWalt DCD790M2

Beste accuboormachine onder 300 Euro
DeWalt DCD790M2 accuboormachine
Accu’s meegeleverd: 2

DeWalt is een bekende merknaam die een lange geschiedenis van het produceren van enkele van de beste power tools op de markt heeft, en DeWalt’s DCD790M2 accuboormachine maakt de reputatie die DeWalt heeft zeker waar. De boor beschikt over een accuspanning van 18 volt, wat de accuboormachine een stevige krachtpatser maakt. Met makkelijk regelbare toerental instellingen en koppelstanden kun je deze boor gebruiken voor verschillende klussen.

DeWalt maakt het maximaal koppel van hun boormachines niet bekend dus is er geen exacte koppel meting van het apparaat. Volgens gebruikers die vergelijkingstesten hebben gedaan lijkt dit rond de 50-60 Nm te zitten, maar dit is niet met zekerheid te zeggen. Desalniettemin is het één van de krachtigste apparaten van allen op de lijst.

Het is één van de beste accuboormachines die we bevonden hebben en krijgt daarom een verdiende 2de plek in de top 5 beste accuboormachines.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Zeer krachtig; tot wel 2000 toeren per minuut
 • Accucapaciteit van 4 Ah, en zeer snelle accu oplaadtijd (35 minuten)
 • Licht van gewicht, en ligt stevig in de hand
 • Zeer betaalbaar voor de kwaliteit die de boor biedt
Minpunten
 • Geen exact bekende koppel meting (Dewalt maakt de koppel specificaties niet bekend)
 • Duur

Update: Deze accuboormachine is niet meer verkrijgbaar. Wij raden nu de DeWalt DCD791P2 aan. Deze betere versie beschikt over soortgelijke functionaliteit maar heeft een accucapaciteit van maar liefst 5 Ah:


1. Metabo BS 18 LT 5,2 Ah

Metabo BS 18 LT 5,2
Accu’s meegeleverd: 2

De Metabo BS 18 LT wint de strijd om beste accuboormachine met verve. Een van de uitblinkende kenmerken van de machine is de immense accucapaciteit van 5,2 Ah. Dit is exceptioneel voor een accuboormachine aangezien de meeste machines beschikken over een gemiddelde capaciteit van 2 tot 3 Ah. De Metabo BS 18 LT gaat dan ook zeer lang mee op een acculading. Je kunt met de machine ongeveer een hele dag zwaar boor- of schroefwerk doen zonder krachtverlies. Zelfs wanneer de accu bijna leeg is zal de kracht namelijk hetzelfde blijven. Waar je met een accucapaciteit van 3 Ah ongeveer 225 schroeven kunt inschroeven op één acculading, kun je met de Metabo BS 18 LT ongeveer een kleine 400 schroeven inschroeven, wat meer dan genoeg is voor een hele dag werk.

Zelfs wanneer je het wel voor elkaar kunt krijgen om de accu leeg te maken, heb je er overigens altijd nog een tweede accu die er bij wordt geleverd. Alhoewel dit niet eens per se nodig is, aangezien een lege accu binnen een halfuur al is opgeladen.

De machine heeft een maximaal toerental van 1600 RPM, en een maximaal koppel van 60 nm. Het koppel is uitzonderlijk hoog—het hoogste van alle accuboormachines die we gerecenseerd hebben (met uitzondering van de Dewalt DCD79M2 waarvan het maximaal koppel niet bekend is).

De machine is niet te zwaar, ligt lekker in de hand, en beschikt over een krachtige motor die zeer goed bestendig is tegen overbelasting. De Metabo BS 18 LT is duur, maar zonder twijfel de top keuze wanneer je op zoek bent naar de beste accuboormachine.

(4.7/5)

Pluspunten
 • Werkt uitzonderlijk lang op een acculading
 • Accu in 30 minuten opgeladen
 • Extreem krachtig met een koppel van 60 Nm (en toerental van 1600 RPM)
 • Compact en voelt goed in de hand
Minpunten
 • Duur

   Bekijk op Coolblue of    Bekijk op Toolmax


Beste Goedkope Accuboormachine

Black & Decker ASL188KB

Beste accuboormachine onder 100 Euro

Black & Decker ASL188KB
Accu’s meegeleverd: 2

De Black & Decker ASL188KB is een accuboormachine die over een behoorlijk niveau van kracht en snelheid beschikt. De boor heeft een geweldig design en wordt geleverd met een aantal handige functies, zoals de klopboorfunctie om zelfs door harde materialen zoals baksteen en tegels te boren. De boor is licht van gewicht en is handzaam wat het boren een stuk gemakkelijker maakt. Een handige werklamp zorgt er ook voor dat je werkplek goed belicht is.

Het is niet de beste accuboormachine die in de lijst vanwege de accu—die veel te wensen overlaat—maar nog steeds is het apparaat voor de relatief lage prijs van bovengemiddelde kwaliteit. Kortom, een effectieve accuboormachine voor zware klussen, zonder een al te hoog prijskaartje.

(3.8/5)

Pluspunten
 • Klopboorfunctie voor hardere materialen zoals steen
 • Licht van gewicht
 • Niet duur voor een 18 volt accuboormachine
Minpunten
 • Zeer lange oplaadtijd (3+ uur)
 • Slechts 1,3 Ah
 • Maximaal koppel is niet erg hoog, 35 Nm

Update: Deze accuboormachine is niet meer verkrijgbaar, wij raden nu de goedkopere Black & Decker BDCDC18-QW aan. Deze biedt een verbeterde accucapaciteit van 1,5 Ah, maar heeft geen klopboorfunctie:

   Bekijk op bol.com of    Bekijk op Coolblue


Powerplus POWX0047LI

Beste accuboormachine onder 50 Euro

Powerplus POWX0047LI goedkope accuboormachine

Accu’s meegeleverd: 2

Alhoewel de Powerplus POWX0047LI op het eerste gezicht op een slap aftreksel van een DeWalt accuboormachine lijkt, is deze machine van verrassend goede kwaliteit. Aangezien er weinig keuze is voor krachtige accuboormachines (18 volt) onder 50 euro, dachten we dat we een moeilijke zoektocht voor de boeg zouden hebben in deze categorie. Gek genoeg stuitten we op de Powerplus POWX0047LI en waren we het er gelijk over eens dat het veruit de beste goedkope accuboormachine is die een uitstekende waarde biedt voor z’n geld.

De machine beschikt over een krachtige 18 volt accu met  een capaciteit van 1,5 Ah. Hij heeft een maximaal koppel van 38 Nm en een maximaal toerental van 1300 RPM. Voor de meeste gemiddelde tot lichtzware klussen is dit krachtig genoeg en zal je geen problemen hebben om door hout, metaal, gips of zacht steen te boren. De machine beschikt niet over een klopfunctie dus verwacht niet door beton of baksteen te kunnen boren. Wil je dit wel? dan kan je beter voor een klopboor kijken. Maar voor de beste koop jagers onder ons is de beste keuze ongetwijfeld de Powerplus POWX0047LI.

(3.7/5)

Pluspunten
 • Goede prijs/kwaliteit en zeer betaalbaar
 • Krachtig genoeg voor lichtzware klussen
 • Handzaam en makkelijk in gebruik
 • 3 jaar garantie
Minpunten
 • Wanneer de accu leeg gaat ontstaat er ook wat krachtverlies
 • Koffer is ietwat klein

Update: Deze accuboormachine is niet meer verkrijgbaar, wij raden nu de Powerplus POWC1070 aan. Deze heeft een wat lager koppel en een langere oplaadtijd, maar een hoger max toerental, een betere accucapaciteit van 1,5 Ah, en is ongeveer de half zo duur als de POWX0047LI:

   Bekijk op bol.com of    Bekijk op Coolblue

Over detopvijf

5 gedachten over “Wat Is De Beste Accuboormachine – Top 5 Beste Accuboormachines in 2020”

 1. Ik mis echt de accuboormachines van Festool dit rijtje. Die zijn wel behoorlijk prijzig, maar de kwaliteit is echt goed. ik denk omdat zo prijzig zijn dat ze vaak niet meegenomen in tests, maar zo’n boormachine gaat gewoon super lang mee. Dus zeker een investering waard.

  Beantwoorden
  • Hallo Floris,

   Bedankt voor je feedback, ik ben bekend met Festool en vind het een uitstekend merk. Tijdens het maken van deze lijst was het aanbod Festool accuboormachines(in Nederland) te klein om in overweging te nemen. Nu zie ik dat er wat meer opties zijn (de DRC 18/4 ziet er veelbelovend uit) dus we zullen zeker kijken of we tijdens de volgende update van dit artikel een Festool apparaat onder handen kunnen nemen.

   Groet,
   Karel

   Beantwoorden
 2. Leuk zo test.
  Maar een vriend van mijn heeft een timmerbedrijf en werkt al ruim 10 jaar met de walt , zelfs in de regen en doen nog steeds hun werk.
  Dus zou ik voor de walt gaan.

  Beantwoorden
 3. Heel belangrijk is ook dat de batterij niet snel ontlaad va n zichzelf! Mn vorige black en decker laadtijd.. Was 6u (lang) maar na 1 maand in tuinhuis bij koude temperatuur draaide die nog alsof die opgeladen was! Nu laad ik de nwe acu op.. Slecht 3 uur.. Volledig ontladen op 5 dagen tijd en binnen in huis gelegen…

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.