Wat Is De Beste Haakse Slijper (125mm) – Top 5 Haakse Slijpers in 2020

Laatste update op: 12/03/2020

Een echte klusser is natuurlijk nergens zonder een haakse slijper. Bekijk hieronder een gids en de Top 5 Beste haakse slijpers op de markt.

0
 • Haakse slijper
 • Bekijk op:
 • Beoordeling
 • Prijs
  €: <100 euro
  €€: 100 - 200 euro
  €€€: 200 - 300 euro
  €€€€: 300+ euro
 • Toevoer
  De verschillende types haakse slijper die je tegenkomt zijn:
  - Elektrische (netstroom)
  - Accu (draadloos)
  - Pneumatisch (geperste lucht)
  - Benzine
 • Vermogen
  Het nominale vermogen van de haakse slijper.
 • Max. toerental
  Het maximaal aantal toeren per minuut (RPM).
 • Softstart
  Softstart betekent dat de machine langzaam op gang komt. Dit zorgt ervoor dat de haakse slijper een langere levensduur behoudt.
 • Constante elektronica
  Constante elektronica betekent dat de machine zelfs onder belasting een constant toerental behoudt.
 • Gewicht
  Het netto gewicht van de haakse slijper.
1.
 • Bosch Blauw GWS 15-125
 • Bosch Blauw GWS 15-125 CIE
 • (4.8/5)
 • €€€
 • Netstroom
 • 1500 watt
 • 11.500 RPM
 • 2,4 kg
2.
3.
4.
5.
Goedkoop.
Beste met accu.

Omdat er zo veel haakse slijpers zijn om uit te kiezen, kan het nogal ontmoedigend zijn wanneer je op zoek bent naar het model dat het beste bij jouw behoeften past. De hier genoemde best geteste haakse slijpers zijn er om je zoektocht naar de juiste haakse slijper wat makkelijker te maken.

Wat Is Een Haakse Slijper?

Een haakse slijper is een powertool die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, zo is het één van de meest veelzijdige tools die een klusjesman in z’n arsenaal kan hebben. Het is een klein, maar krachtige tool, en zoals de naam natuurlijk al zegt, kun je ermee slijpen! Echter kun je een haakse slijper ook gebruiken om te snijden en polijsten, en dus is het een ideale tool om te gebruiken voor een breed scala aan materialen, inclusief keramiek en stucwerk.

Wat zijn de voordelen van een Haakse Slijper?

Een haakse slijper is gemaakt om je klussen en projecten sneller te voltooien en ook nog eens met beter resultaat. De voornaamste voordelen van een haakse slijper zijn dat je er makkelijk tegel, metaal, plaveisel en mortel mee kunt snijden. Extreem nauwkeurig en zonder het materiaal te breken, zoals nog weleens gebeurt met boor gereedschap. Het is ook een zeer effectieve tool om bijvoorbeeld roest te verwijderen zonder het gebruik van schadelijke chemische stoffen.

Ook kan je een haakse slijper gebruiken om staal en andere soorten metaal te snijden en schuren, wat handig is om bijvoorbeeld metaal af te bramen. Als laatste kun je ook nog (hak)messen, bijlen, grasmaaiermessen etc. scherpen met een haakse slijper.

Dankzij de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van een haakse slijper is dit een geweldige tool om aan je gereedschapskist toe te voegen voor al je zware klussen en projecten.

Welke soorten Haakse Slijper zijn er?

Of je nou een oude kapotte slijper wilt vervangen of voor het eerst een haakse slijper wilt uitproberen, de volgende stap is om er een uit te kiezen. Voordat je een overhaaste aankoopbeslissing maakt moet je echter wel weten waar je naar op zoek bent.

Dit helpt je niet alleen bij het vinden van een haakse slijper die het beste bij jouw behoeften past, maar het bespaart ook nog eens tijd aangezien je niet uren door webshops hoeft te bladeren op zoek naar de perfecte haakse slijper. Maak je zoektocht naar een haakse slijper makkelijker door te leren welke 4 soorten haakse slijpers er zijn.

 • Elektrisch – Deze zijn bedraad en worden aangedreven door elektriciteit. Elektrische haakse slijpers zijn een goede keuze omdat ze zeer krachtig zijn en je je geen zorgen hoeft te maken dat de accu leeg gaat tijdens een belangrijke klus. Ze zijn wel beperkt door de lengte van het draad, maar je kunt natuurlijk een verlengsnoer gebruiken om je afstand te verlengen.
 • Accu – Accu haakse slijpers hebben een batterij waardoor je geen gedoe hebt met draden en dergelijke. Ze zijn zeer mobiel en makkelijk te vervoeren. Echter moet je er wel altijd op letten dat de accu is opgeladen aangezien je hem anders niet kunt gebruiken. Ook zijn accu haakse slijpers meestal een stuk minder krachtig dan andere opties.
 • Pneumatisch – Deze maken — net als andere pneumatische tools zoals een pneumatische borstelmachine — gebruik van geperste lucht. Ze zijn erg krachtig, maar je hebt een geperste lucht set-up nodig om ze te gebruiken. Ze zijn ongeveer net zo sterk als elektrische haakse slijpers met als voordeel dat je geen stroomvoorziening nodig hebt.
 • Benzine – Deze werken op benzine en hebben dus geen accu of stroom nodig. Het nadeel hiervan is dat je altijd de correcte soort benzine moet gebruiken omdat je anders de tool kunt vernielen, en benzine is overigens ook best duur. Ze zijn meestal een stuk groter dan andere soorten haakse slijpers en hebben een groter blad. Hierdoor zijn ze ook zwaarder en minder mobiel, maar wel erg krachtig.

Kenmerken om op te letten

Nu je zeker weet dat je een haakse slijper wilt kopen is het tijd om een selectie te maken. Maar voordat je per ongeluk geld uitgeeft aan een product dat veel te duur is, moeilijk te gebruiken is, en niet precies werkt hoe je wilt, moet je op een paar belangrijke kenmerken letten. Kijk om te beginnen vooral naar de volgende 4 punten.

Prijs

Een goedkope haakse slijper is goed genoeg als je deze alleen maar gaat gebruiken voor lichte klusjes in huis. Echter, wanneer je de tool van plan bent dagelijks te gebruiken heb je er een nodig die wat meer kracht heeft en wat duurzamer is. Wat natuurlijk ook een hoger prijskaartje heeft.

Type

Zoals eerder besproken zijn er verschillende types haakse slijpers. Als je constante power wilt hebben en toegang hebt tot een stopcontact in de buurt van klussen, is een elektrische haakse slijper de beste keuze. Wanneer je van plan bent om van klus naar klus te verhuizen, kan je beter voor een haakse slijper met accu gaan. In deze top 5 bespreken we alleen de beste elektrische haakse slijpers.

Garantie

De haakse slijper moet van goede kwaliteit zijn en meteen klaar voor gebruik, en je mag verwachten dat een haakse slijper z’n werk in ieder geval jaren lang goed doet. Wanneer dit niet het geval is kun je altijd terugvallen op de garantievoorwaarden. Dit verschilt soms nogal per merk dus let vooral op het aantal jaren dat je garantie hebt.

Motor

Hoe sterker de motor, hoe sneller je kunt slijpen. Een grotere motor zorgt voor meer kracht, dus zorg ervoor dat als je van plan bent het apparaat dagelijks te gebruiken je er een kiest met een groot vermogen. Een low-end model is ideaal voor simpele klusjes, en goed genoeg als je de slijper maar een aantal keer per maand gebruikt.


Beste Haakse Slijper in 2020 – Top 5

5. Metabo WQ1000

Metabo WQ1000

De Metabo WQ1000 is krachtig en slijpt moeiteloos door verschillende soorten materialen heen. De slijper heeft een vermogen van 1010 watt, wat voor de prijs die je betaalt erg sterk is. Hij is dan ook van exceptionele prijs/kwaliteit.

Het apparaat is makkelijk hanteerbaar en een groot pluspunt ervan is dat je geen gereedschap nodig hebt om de schijven te vervangen; dit kun je gemakkelijk met de hand doen.

Conclusie: Hoewel er een anti-vibratie-systeem in zit geeft de machine toch nog best wat trillingen. Al met al een zeer degelijke professionele haakse slijper voor een betaalbare prijs.

(4.4/5)

Pluspunten
 • Met 1010 watt meer dan krachtig genoeg voor hobby gebruik
 • Compact
 • Je kunt met de hand gemakkelijk de schijven vervangen en ook de beschermkap verstellen
 • Erg duurzaam en van goede kwaliteit
Minpunten
 • Anti trilsysteem ingebouwd maar geeft nog best veel vibratie

   Bekijk op Toolmax


4. DeWalt D28133KD

DeWalt D28133KD

In een toplijst met gereedschap kan DeWalt natuurlijk niet missen. DeWalt staat bekend om hun geweldige prijs/kwaliteit en de meeste DeWalt producten bieden enorme kracht voor een prijs die bij andere merken veel hoger zou uitvallen. Deze DeWalt D28133KD heeft met een vermogen van 1100 W en een toerental van 10.000 RPM dan ook een verdiende plek gekregen op deze lijst.

Conclusie: Zonder moeite slijpen en schuren kan makkelijk, en het apparaat is goed handzaam en van uitzonderlijk duurzame kwaliteit (net als alle DeWalt producten). Een handig extraatje is ook dat je bij de haakse slijper een koffer en diamantblad meegeleverd krijgt. Kortom, een product waar je geen spijt van kunt krijgen.

Update: Aangezien deze haakse slijper niet meer verkrijgbaar is raden wij de betere DeWalt DWE4217 1200W aan. Bekijk deze op Toolmax.

(4.4/5)

Pluspunten
 • Krachtig genoeg voor zware klussen: 1100 watt en 10.000 RPM
 • Zeer goede prijs/kwaliteit
 • Trilt weinig
 • Duurzaam dankzij de overbelastingsbeveiliging, zelf-uitschakelende koolborstels, beschermde motor en zelfblokkerende flenzen
Minpunten
 • Neigt aan de zware kant met 2,5 kg, als je het niet gewend bent om lang te werken met een apparaat in je hand wordt je arm moe

   Bekijk op Toolmax


3. Hitachi G13SB3

Hitachi G13SB3

Hitachi is geen kleine speler op het gebied van gereedschap, en de Hitachi G13SB3 is dan ook van zeer goede kwaliteit. Het apparaat is relatief licht met 1,9 kg, en heeft een vermogen van maar liefst 1300 Watt. De slijper trilt vrijwel niet tijdens het slijpen, en met een toerental van 11.000 RPM, is dit apparaat geschikt voor de zwaarste klussen.

Conclusie: Hitachi staat bekend om hun duurzame producten en deze haakse slijper is daar geen uitzondering van. Met een krachtige motor en een lange levensduur, kom je met deze Hitachi niet voor verrassingen te staan en zal je elke klus makkelijk kunnen klaren.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Geweldige prijs/kwaliteit
 • Zeer krachtig met 1300 watt en 11.000 RPM: geschikt voor de zwaarste klussen
 • Goede balans en best licht; je zult geen lamme arm krijgen
 • Duurzaam
 • Trilt vrijwel niet
 • Spindelblokkering voor extra veiligheid
Minpunten
 • Geen Softstart

   Bekijk op Toolmax


2. Makita 9565CVR

Makita 9565CVR

Als je op zoek bent naar veel vermogen in een compacte tool, dan heb je de perfecte haakse slijper gevonden in de Makita 9565CVR. De tool is voorzien van een Super Joint Systeem (SJS), dit exclusieve Makita systeem zorgt er voor dat je tandwielen beschermd worden tegen beschadiging en absorbeert de schok voor de gebruiker wanneer de haakse slijper vastslaat. De slijper beschikt ook over een elektronische begrenzer die de motor stopt en overbelasting van de motor voorkomt.

Conclusie: Dit is een van de beste haakse slijpers die je kunt vinden, en veel gebruikers zijn het er over het algemeen mee eens dat de tool zeer goed presteert en duurzaam is. Het apparaat is compact, en uitgerust met een extra krachtige motor die zorgt voor de hoogste snelheid en efficiëntie. Gemakkelijk te hanteren en te gebruiken, en zonder twijfel de perfecte aanvulling voor elke gereedschapskist, en ook nog eens voor een goede prijs.

(4.7/5)

Pluspunten
 • Zeer krachtig; 1400 watt, geschikt voor zware klussen
 • SJS systeem zorgt voor extra veiligheid en levensduur
 • Duurzaam en van kwaliteitsmateriaal
 • De slijper behoudt ook onder belasting hetzelfde toerental
 • Weinig trilling
 • De machine komt langzaam op toeren met als gevolg een langere levensduur
Minpunten
 • Best zwaar met 2,6 kg

   Bekijk op bol.com


1. Bosch Blauw GWS 15 – 125

Bosch Blauw GWS 15-125

Bosch Blauw is de professionele lijn van Bosch en deze is van hogere kwaliteit dan Bosch Groen. De Bosch Blauw GWS 15-125 maakt de naam van Bosch Blauw zeker waar en het is de krachtigste haakse slijper op deze lijst. De Bosch Blauw GWS 15-125 beschikt over een vermogen van 1500 watt met constante elektronica. Dit betekent dat de machine zelfs onder belasting nog een constant toerental behoudt. Dit zorgt voor nettere en betere resultaten.

Het apparaat is erg duurzaam en zal lang mee gaan, hij beschikt namelijk over een paar handige ingebouwde functies zoals directe motorkoeling, overbelasting beveiliging en een lange koolborstelstandtijd die er voor zorgen dat de machine een langere levensduur behoudt.

De Vibration Control zorgt ervoor dat het apparaat zo min mogelijk trilt: tot 40% vermindering.

De haakse slijper beschikt over verschillende toerental instellingen. Zo kun je kiezen uit 6 verschillende toerental instellingen voor verschillende materialen.

Conclusie: Kortom, met deze Bosch Blauw GWS 15-125 heb je alle zware klussen snel opgelost en zul jezelf enorm veel tijd besparen. Het apparaat is niet goedkoop, en eigenlijk alleen voor de echte professionals, maar de kracht en functies die de haakse slijper biedt maken hem geschikt voor vrijwel alle soorten klussen.

(4.8/5)

Pluspunten
 • Met een zeer krachtig vermogen van 1500 watt en 11.500 RPM geschikt voor de zwaarste klussen
 • Ook onder belasting behoudt de machine hetzelfde toerental
 • Bouwt het toerental langzaam op waardoor het apparaat langer mee gaat
 • Het apparaat voelt stevig aan en kan tegen een stootje
 • Duurzaam
 • Erg veilig voor de gebruiker
 • Trilt weinig
Minpunten
 • Prijs
 • Best zwaar

   Bekijk op Toolmax


Beste Goedkope Haakse Slijper

Soms is het onnodig om veel geld uit te geven aan een stuk gereedschap. Als je geen professioneel klusser bent voldoet een goedkoop model ook, en is het zonde om extra geld uit te geven aan functies die je niet nodig hebt. Hieronder de door ons aanbevolen beste goedkope haakse slijper.

Powerplus POWX0613

powerplus powx0613

Powerplus is geen wereldwijd bekend merk zoals Makita, DeWalt en Hitachi, maar dit betekent niet dat Powerplus tools ondermaats zijn. Powerplus staat bekend om het aanbeiden van zeer degelijk gereedschap voor een betaalbare prijs. De Powerplus POWX0613 is een haakse slijper die verrassend sterk is voor de prijsklasse waarin hij zit.

Het apparaat is makkelijk in gebruik en ligt stevig in de hand. Dit komt doordat de handgreep ergonomisch ontworpen is en het apparaat best zwaar is – namelijk 3,9 kg. Wat weleens lastig kan zijn als je lang bezig bent met een klus, maar bij korte lichte klussen zul je hier geen last van krijgen.

De haakse slijper is zeer sterk en beschikt over een nominaal vermogen van 1200 watt, met een maximaal toerental van 12.000 rpm. De slijper beschikt niet over een softstart of constante elektronica, maar voor de prijs zou je dit ook niet moeten verwachten.

Conclusie: Wanneer je niet van plan bent dagelijks te slijpen is het natuurlijk overbodig om een kapitaal uit te geven aan een slijper. Daarom biedt de Powerplus een ideale oplossing in de vorm van de POWX0613. Het apparaat is wel erg zwaar, maar voor lichte korte klussen zoals het doorslijpen van metalen platen is het een zeer degelijke slijptol met een uitstekende prijs/kwaliteit.

(4/5)

Pluspunten
 • Zeer betaalbaar: uitstekende prijs/kwaliteit
 • Sterk genoeg voor middelzwaar gebruik
 • Goede grip en ligt stevig in de hand
Minpunten
 • Best zwaar, na lang gebruik kan je last krijgen van een lamme arm
 • Trilt soms aardig door

  Bekijk op bol.com


Beste Accu Haakse Slijper

Accu-haakse slijpers zijn een stuk minder krachtig dan haakse slijpers op netstroom, en ook nog eens een stuk duurder. Desalniettemin zijn het uiterst handige apparaten aangezien je nooit een stroomvoorziening in de buurt hoeft te hebben, vooral niet als je een accu met een hoge accucapaciteit hebt die uren mee gaat op een acculading. Hieronder de beste accu gedreven haakse slijper.

DeWalt DCG412M2

DeWalt DCG412M2 accu-haakse slijper

Deze DeWalt DCG412M2 is de enige draadloze haakse slijper op de lijst. Het voordeel van een draadloos apparaat is dat je deze van klus naar klus kunt mee brengen zonder je zorgen te maken of er een stroomvoorziening in de buurt is. Hoewel accu technologie steeds sterker wordt, is het wel nog steeds zo dat haakse slijpers met een accu een stuk minder krachtig zijn dan haakse slijpers op stroom. De DeWalt DCG412M2 beschikt over een afgegeven vermogen van 405 Watt, een accuspanning van 18 volt en een toerental van 7000 RPM. Het apparaat is sterk genoeg voor vrijwel alle lichte tot middelzware klussen. Ben je op zoek naar een professionele haakse slijper? Dan kun je er beter een uit kiezen die voorzien is van stroom. Maar voor de gewone klusser die veel onderweg is is dit een geweldig apparaat.

(4/5)

Pluspunten
 • Draadloos; Handig mee te nemen van klus naar klus
 • Accu capaciteit van 4 Ah(ampère uur): Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de accu leeg gaat tijdens een klus
 • Ligt lekker in de hand
 • Duurzaam, van sterk materiaal en zal lang mee gaan
 • 4 jaar lang garantie
Minpunten
 • Niet zo krachtig als haakse slijpers op netstroom, het apparaat heeft een afgifte van 405 Watt
 • Best zwaar (2,9 kg)
 • Duur

   Bekijk op bol.com of    Bekijk op Toolnation


Laatste woord

Je zult je verbazen over de veelzijdigheid en efficiëntie van een hoge kwaliteits haakse slijper. De juiste haakse slijper uitkiezen ligt volledig aan jouw persoonlijke behoeften en het budget dat je bereidt bent uit te geven. Het maakt uiteindelijk niet uit of je nou een dure of goedkope haakse slijper koopt, het belangrijkste is dat het apparaat sterk is, lang mee gaat, en van een goed veiligheidsniveau is. Met de bovenstaande reviews van de beste haakse slijpers, en de kennis dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van de beste haakse slijper, zul je goed op weg zijn om de zwaarste klussen in een mum van tijd te klaren.

Over detopvijf

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.