Wat Is De Beste Scootmobiel – Top 5 Beste Scootmobielen van 2016

Laatste update op: 10/01/2023

Wat is de beste scootmobiel? Welke scootmobiel past het beste bij mijn situatie en leefstijl? Zie hieronder een top 5 overzicht van de beste scootmobielen.

ScootmobielAuteursbeoordelingPrijsBinnen/BuitenWielenMax. afstandToelaatbaar gewicht
Drive Royale 4 Scootmobiel
Drive Royale 4
€€€€Buiten460 km160 kg
Afikim Breeze C3 Scootmobiel
Afikim Breeze C3
€€€Buiten342 km135 kg
Carpo 4 Scootmobiel
Carpo 4
€€€Buiten455 km150 kg
Invacare Colibri XL Scootmobiel
Invacare Colibri XL
€€Beide424 km136 kg
Pride Mobility GoGo Scootmobiel
Pride Mobility GoGo Traveller
€€Binnen316 km136 kg
Een scootmobiel is een uiterst handig vervoersmiddel. Tegenwoordig zijn scootmobielen niet meer weg te denken uit de maatschappij en zorgen ze ervoor dat niet alleen oude mensen maar ook de jongere burgers met een mobiliteitsbeperking hun dagelijkse levensverrichtingen kunnen blijven beoefenen.  Omdat er zo ongelofelijk veel verschillende scootmobielen zijn, is het moeilijk om te bepalen welke soort uw nodig heeft. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt zodat u kunt bepalen welke scootmobiel het beste bij u past.

Een scootmobiel is een grote investering en niet zomaar iets wat je even koopt. Denk dus eerst goed na voordat u een keuze maakt uit een scootmobiel. Voordat we beginnen is het belangrijk om te beseffen dat er verschillende categorieën scootmobielen zijn en geen één daarvan dé beste is. Welke scootmobiel het beste bij u past hangt af van waar u de scootmobiel voor wilt gebruiken. Er zijn 3 verschillende categorieën die bepalen welke scootmobiel het beste voor u is:

Binnen

Heeft u een scootmobiel voor binnen in huis nodig of om snel even langs de supermarkt te gaan? Dan kunt u het beste een binnen-scootmobiel gebruiken. Scootmobielen voor binnen zijn klein van formaat en meestal opvouwbaar of makkelijk te demonteren.

De scootmobielen hebben vaak 3-wielen, het voordeel hiervan is dat de scootmobiel zeer wendbaar is en makkelijk te manoeuvreren in kleine ruimtes. Nog een voordeel van 3 wielen is dat er meer beenruimte is. De accu is meestal ook licht in gewicht wat handig kan zijn als u die oplaadt.

De snelheid van een binnen-scootmobiel is meestal ongeveer rond de 6 km/h en de scootmobiel kan gemiddeld een afstand afleggen van zo rond de 15 km.

Buiten

Buiten-scootmobielen hebben meestal 4 wielen (er zijn ook 3-wielige). Ze zijn wat robuuster(kunnen meer gewicht aan) en groter dan de binnenvariant en zijn niet opvouwbaar. Ze hebben een betere vering en zijn een stuk beter om bijvoorbeeld over terrein of hellingen te rijden.

Buiten-scootmobielen kunnen ook een veel langere afstand afleggen dan de binnenvariant, zo ongeveer tussen de 30-70 km en de maximumsnelheid ligt tussen de 10-25 km/h.

De buiten-scootmobielen zijn meestal wat stabieler dan binnen-scootmobielen, een klein nadeel hiervan is dat de buiten-scootmobiel iets minder mobiel is. Dit betekent dat het wat moeilijker is om in kleine ruimtes te rijden en bochten te maken bijvoorbeeld in de supermarkt. Met een beetje behendigheid hoeft dit trouwens niet altijd een probleem te zijn.

Hybride/Binnen- en buiten

Veel scootmobielen zijn een variatie van de bovenste twee en zijn geschikt om zowel binnen als buiten te rijden. Wanneer u niet zeker weet of u meer binnen of buiten gaat rijden met een scootmobiel dan is de hybride uiteraard de beste keuze.

De hybrides zijn zowel stevig als mobiel en gemakkelijk wendbaar. Ze zijn net als de buiten-scootmobiel meestal niet opvouwbaar maar wel licht en dus makkelijk te vervoeren in de auto of voor op reis.

Neem bij het uitzoeken van een scootmobiel geen overhaaste beslissing! Een scootmobiel is een enorm belangrijke investering en het is verstandig om met de verzekeraar/partner te overleggen welke soort scootmobiel het beste past bij u en uw omstandigheden.

 

Beste Scootmobiel Top 5

Pride Mobility GoGo Elite Traveller 3 wielen Scootmobiel

Beste opvouwbare scootmobiel met 3 wielen

Pride-mobility-gogo-traveller-scootmobiel

De Pride Mobility is een zeer betrouwbare en veelgebruikte binnen-scootmobiel en is ideaal voor binnen of kleine afstanden. De pride Mobility heeft 3 wielen en is erg licht van gewicht. Ook is de Pride Mobility opvouwbaar en hierdoor makkelijk mee te nemen in een auto of op reis. De Pride Mobility is goedkoop maar heeft eigenlijk alles wat een binnen-scootmobiel nodig heeft. De scootmobiel is wendbaar en goed te gebruiken.

De Pride Mobility kan een afstand afleggen van 16 km, heeft een maximumsnelheid van 6 km/h en kan belast worden met 136 kg.

4/5

+ Licht van gewicht dus makkelijk te vervoeren
+ Opvouwbaar
+ Relatief goedkoop
+ Makkelijk wendbaar
+ 3 wielen dus makkelijk te manoeuvreren in kleine ruimtes
Met een actieradius van 16 kilometer niet geschikt voor lange afstanden

Bekijk op bol.com

 

Invacare Colibri XL 4 wielen Scootmobiel

Beste opvouwbare scootmobiel met 4 wielen

Invacare-colibri-xl-scootmobiel

De naam van de Invacare Colibri XL is nogal verwarrend, aangezien het geen XL maar juist een compacte scootmobiel is. De Invacare Colibri XL is geschikt voor binnen en buiten gebruik en is net als de Pride Mobility makkelijk wendbaar.

De Invacare Colibri XL is ondanks z’n 4 wielen makkelijk opvouwbaar en te demonteren zonder benodigd gereedschap. De Invacare Colibri XL heeft een actieradius van 24 km, een snelheid van 8 km/h en een maximaal toelaatbaar gewicht van 136 kg.

4/5

+ Makkelijk wendbaar
+ Opvouwbaar
+ Actieradius van 24 kilometer
In kleine ruimtes moeilijker vanwege de 4 wielen

Bekijk op bol.com

 

Carpo 4 Scootmobiel

Beste koop scootmobiel

carpo-4-scootmobiel

De Carpo 4 is een redelijk prijzige buiten-scootmobiel maar geeft wel waar voor z’n geld. De Carpo 4 heeft uitstekende vering en heeft voor een scootmobiel met 4 wielen erg veel beenruimte voor de bestuurder. De Carpo 4 zit goed comfortabel en is ook voor de wat zwaardere gebruiker ideaal omdat er een toelaatbaar gewicht van 150 kg is. Ook niet onbelangrijk is dat de Carpo 4 stijlvol ontworpen is met een mooi design.

De afstand die afgelegd kan worden met de Carpo 4 is maximaal 55 km en de maximumsnelheid ligt zo rond de 17 km/h.

4.5/5

+ Zeer goede vering
+ Veel beenruimte
+ Comfortabel
+ Ook geschikt voor zwaardere gebruikers met een max. toelaatbaar gewicht van 150 kg
+ Grote actieradius van 55 kilometer
Moeilijker in kleine ruimtes vanwege grootte
Duur

Bekijk op bol.com

 

Drive Royale 4 Scootmobiel

Beste scootmobiel 2016

drive-royale-4-scootmobiel

De Drive Royale 4 is zonder twijfel de beste scootmobiel voor buiten. Het luxe uiterlijk gaat goed samen met de geavanceerde technologie die er in zit.

De stoel van de Royale 4 zit net zo comfortabel als een autostoel en heeft ook de optie om te draaien. De Royale 4 heeft goede vering, automatische remmen bij het nemen van te scherpe bochten, een digitaal dashboard met onder andere kilometerteller, dagteller, snelheidsmeter, temperatuurmeter, accumeter en klok etc. Allemaal erg handig om bij je te hebben tijdens een lange rit.

De afstand die de Royale 4 kan afleggen is 60 km, de maximumsnelheid 15 km/h, en het maximale toelaatbare gewicht is 160 kg.

5/5

+ Zeer comfortabel
+ Automatisch remsysteem in scherpe bochten
+ Uitstekende vering
+ Digitaal dashboard met o.a. temperatuurmeter, klok en accumeter
+ Mooi design
Moeilijk in kleine ruimtes vanwege grootte
Duur

Bekijk op bol.com

 

Afikim Breeze C3 Scootmobiel

Beste scootmobiel 2016 met 3 wielen

afikim-breeze-c3-scootmobiel

De Afikim Breeze C3 is een stijlvolle buitenscooter met  3 wielen. De stoel is net als bij de Royale 4 ontworpen zoals een autostoel en zit goed comfortabel. De Afikim Breeze C3 is makkelijk te besturen en is dankzij de 3 wielen beter te draaien en manoeuvreren in kleine ruimtes dan buiten-scootmobielen met  4 wielen.

De scootmobiel kan een afstand afleggen van 35 tot 42 km, heeft een maximumsnelheid van 15 km/h en een toelaatbaar gewicht van 135 kg.

4.5/5

+ Makkelijk te manoeuvreren in kleine ruimtes vanwege 3 wielen
+ Comfortabele autostoel
+ Veel beenruimte dankzij 3 wielen
Duur

Bekijk op bol.com

Laatste woord

Dit was dan de top 5 beste scootmobielen. Wees niet overhaast in uw keuze en bepaal eerst welke scootmobiel het beste bij uw situatie past. Scootmobielen zijn erg prijzig en daarom is het beter om eerst goed na te denken over waar u de scootmobiel het meest voor gaat gebruiken en ook of het wel binnen uw budget past.  Veel succes met het aanschaffen van een scootmobiel!

Over detopvijf

3 gedachten over “Wat Is De Beste Scootmobiel – Top 5 Beste Scootmobielen van 2016”

  1. De carpo 4 heeft een vooras zonder enige vering. De veren aan de voorzijde zij stabiliteits veren doch hebben voor het rijcomfort geen enkele functie. He gevolg is dat elke oneffenheid in het wegdek door de berijder wordt gevoeld. Rijden in buiten gebied op ongebaand terrein is nagenoeg onmogelijk. De carpo vier ontbreekt de onafhankelijke voor vering welke noodzakelijk is. Ook de verlichting is onvoldoende. Het wegdek vlak voor de scootmobiel wordt nauwelijks verlicht

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.