Wat Is De Beste Waterkoker in 2020 – Top 5 Beste Waterkokers

Laatste update op: 10/01/2023

Of je nou wel of niet van thee of koffie houdt, elke keuken is natuurlijk incompleet zonder waterkoker, vooral als je geen zin hebt om een kokend water kraan te installeren. Maar welke waterkoker is het beste? Bekijk hier de top 5 beste waterkokers in 2020.

0
 • Waterkoker
 • Bekijk op:
 • Beoordeling
 • Prijs
  €: <55 euro
  €€: 55 - 110 euro
  €€€: 110+ euro
 • Inhoud
  1 tot 1,75 liter is meer dan genoeg inhoud voor de meeste huishoudens. Met een inhoud van 1,7 liter kun je ongeveer 7 koppen vullen.
 • Vermogen
  Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het water wordt gekookt.
 • Temperatuurstanden
 • Draadloze kan
 • Warmhoudfunctie
 • 360° basis
  De waterkoker is 360° draaibaar op de standaard van het apparaat. Je kunt de waterkoker dus in elke positie weer terugzetten op de basis (handig voor als er rechts- en linkshandige gebruikers zijn).
 • Dubbelwandig
  Een dubbelwandige waterkoker wordt niet heet aan de buitenkant.
 • Waterniveau indicator
  Er zit een indicator op de waterkoker waarop je kunt zien hoeveel water er in de waterkoker zit.
 • Digitaal display
  Er zit een digitaal/LED display op de waterkoker waarop je de instellingen en het aantal graden kunt aflezen.
 • Geluidsniveau
  Het geluidsniveau van de waterkoker in dB(decibel)
1.
2.
3.
4.
5.

Hoe Werkt een Waterkoker?

Een elektrische waterkoker is vergelijkbaar met een fluitketel die je op het fornuis verwarmt. Het verschil is natuurlijk dat in plaats van het gebruiken van een kookplaat, een waterkoker gebruik maakt van stroom. De stroom uit het stopcontact wordt gebruikt om warmte te genereren, waardoor het water in de waterkoker gekookt wordt.

Dit is een onmisbare manier om water te koken voor verschillende behoeften als je zonder kookplaat zit, en elke keuken hoort natuurlijk over een waterkoker te beschikken.

Waterkokers: Waarop letten?

Ze warmen dan wel allemaal water op, maar verschillende waterkokers bieden verschillende voordelen. Sommige gebruikers geven voorkeur aan een grote kan, terwijl anderen het liefst zo snel mogelijk een kopje water willen koken en een grote kan overbodig vinden. Wanneer je winkelt voor een waterkoker moet het beste product natuurlijk passen in jouw keuken en uiteraard binnen je budget. Hier zijn de belangrijkste kenmerken waar je rekening mee houdt bij het kopen van de beste waterkoker.

Vermogen

Het vermogen van een elektrische waterkoker bepaalt hoe snel het water gekookt wordt. Waterkokers met meer vermogen koken water sneller dan waterkokers met weinig vermogen, en zijn logischerwijs de beste keuze voor degenen die willen dat het water zo snel mogelijk gekookt moet worden.

Grootte

Of je nou een fluitketel of een elektrische waterkoker wilt, het apparaat moet natuurlijk genoeg water kunnen bevatten voor dagelijks gebruik. Degenen die voor de snelste kooktijd gaan geven waarschijnlijk voorkeur aan kleinere waterkokers die snel opwarmen. Voor andere gebruikers, zoals gezinnen, is het handig als de waterkoker een grotere hoeveelheid water kan bevatten.

Kleinere waterkokers zijn ook lichter van gewicht. Hun beperkte omvang zorgt ervoor dat ze gemakkelijker te dragen zijn, en ze vereisen meestal maar 1 hand om nauwkeurig te schenken. Over het algemeen is tussen de 1 en 1,75 liter meer dan genoeg inhoud voor de meeste huishoudens, en genoeg voor meerdere koppen thee of koffie.

Draadloos schenken

Waterkokers beschikken over een snoer om stroom om te zetten in warmte. Bij de meeste modellen kun je de koker van de basis pakken zodat je draadloos kunt schenken. Deze veiligheidsvoorziening maakt een groot verschil, en de beste waterkokers beschikken over deze functie. De meeste draadloze waterkokers hebben dan ook een 360 graden setup voor de kan, zodat je de koker in elke positie weer op de basis kunt neerzetten.

Waterkokers zorgen ervoor dat je altijd toegang hebt tot kokend water. Deze eenvoudige apparaten variëren best veel in ontwerp, van de simpelste mini waterkokers tot geavanceerde elektrische waterkokers. Bepaal voor jezelf wat je zoekt in de ideale waterkoker en bekijk de top 5 beste waterkokers hieronder.


Beste Waterkoker in 2020 – Top 5

5. Russel Hobbs Buckingham Waterkoker

Beste koop waterkoker

Russel Hobbs Buckingham Waterkoker

De Russel Hobbs Buckingham waterkoker van RVS is een betaalbare waterkoker van goede kwaliteit. Het apparaat is in Nederland één van de populaire waterkokers en niet zonder reden.

De waterkoker is ontworpen met Quiet-Boil technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het kookproces verrassend stil is waardoor je bijna niet merkt dat je water aan het koken bent. Ideaal als je bijvoorbeeld zin hebt in een kopje thee wanneer de anderen in huis aan het slapen zijn.

Met een capaciteit van 1,7 liter is de waterkoker groot genoeg om ongeveer 7 koppen te vullen, ideaal voor gezinnen dus. Dankzij de 360 graden setup kan de koker op elke positie neergezet worden op de basis en dus gebruikt worden door rechts en linkshandigen. Met een handige indicator kun je makkelijk zien hoeveel water er nog in de koker zit.

Echter, De Russel Hobbs waterkoker is een budget keuze, en dus niet helemaal zonder mankementen. Het apparaat is van roestvrij staal maar gek genoeg merken veel gebruikers na een tijdje op dat ze beginnende roestvorming zien bij de mond van de waterkoker, wat de smaak van het water niet veel goeds doet. Dit gebeurt alleen na veelvuldig gebruik maar dit is onacceptabel bij een apparaat dat zichzelf verkoopt als roestvrij stalen waterkoker. Best een minpunt dus, voor de prijs kan je wel wat gebreken zoals deze verwachten maar toch is het jammer, toch geven we het apparaat het voordeel van de twijfel en zetten we deze alsnog in de top 5 dankzij de andere sterke functies.

Conclusie: Waterkokers kunnen best duur uitvallen, terwijl het enige wat ze eigenlijk hoeven te doen is water koken. De Russel Hobbs Buckingham is een betaalbaar alternatief met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De capaciteit is groot genoeg voor het gezin en vrijwel alle basisfuncties zijn inbegrepen. Het jammere is dat er na een tijd roestvorming optreed, alhoewel niet bij alle gebruikers. Toch een plek in de lijst met als titel beste goedkope waterkoker.

(3.9/5)

Pluspunten
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Erg stil tijdens gebruik
 • Grote capaciteit
 • Snel kook functie om extra snel een kopje water te koken
Minpunten
 • Geen instelbare temperatuur
 • Gebruikers merken beginnende roestvorming op na lang gebruik
 • Stoom stijgt op uit een onhandige plek waardoor je moet opletten voor je hand

Bekijk op bol.com of    Bekijk op Mediamarkt


4. Philips Avance HD9384/20

Philips Avance HD9384 Waterkoker

De Philips Avance HD9384/20 is net als de Russel Hobbs Buckingham een apparaat met een grote capaciteit van 1,7 liter. Genoeg voor het hele gezin dus. Het verwarmingselement in deze waterkoker is van RVS en is makkelijk schoon te maken, een filter in de tuitkop zorgt ervoor dat het water dat je schenkt schoon en kalkvrij is, en de handige warmhoudfunctie zorgt ervoor dat je water lang warm blijft.

De waterkoker heeft 5 voorkeuze knoppen waarmee je een temperatuur van 40, 80, 90, 95 of 100 C° kunt kiezen.

Conclusie: De Philips Avance HD9384/20 is een waterkoker met een strak design die precies doet wat die moet doen, de koker is makkelijk te vullen via de bovenkant of mond, het handvat is ergonomisch en het apparaat schenkt hartstikke soepel. Helaas wordt de buitenkant wel best heet, wat niet echt handig is voor huishoudens met kinderen. Al met al toch een verdiende plek in de top 5 beste waterkokers in 2020.

(4.4/5)

Pluspunten
 • Grote capaciteit van 1,7 liter
 • Verschillende temperatuurstanden waaronder een stand van 40 C°
 • Stevig ontwerp en erg duurzaam
 • Warmhoudfunctie
Minpunten
 • Buitenwand wordt nogal heet

Bekijk op bol.com


3. Kitchenaid 5KEK1722

Een stijlvolle waterkoker met een retro look

KitchenAid 5KEK1722 waterkoker

Kitchenaid’s 5KEK1722 waterkoker is er eentje die je niet kunt missen. Het prachtige design geeft het apparaat een retro look maar past ondanks het nostalgische uiterlijk nog steeds in elke hedendaagse keuken. De waterkoker is groot en heeft een capaciteit van 1,7 liter. Met een paar knopjes kun je op een LED scherm op het handvat de gewenste temperatuur instellen van het water, en ook heeft het apparaat een handige 30 minuten warmhoudfunctie die, zoals de naam al zegt, het water 30 minuten lang warm houdt wanneer de koker in de basis staat.

Conclusie: Kitchenaid biedt een waterkoker aan die je bijna perfect zou kunnen noemen. Alle functies die een goede waterkoker in zijn bezit hoort te hebben kun je vinden bij deze 5KEK1722. Een grote capaciteit, verschillende temperatuurstanden, een warmhoudfunctie en een goede schenker. De waterkoker is vrij duur en je mag dan ook verwachten dat er weinig mis is met het apparaat. Een klein minpunt is echter wel dat de waterkoker aan de buitenkant zeer heet wordt. Qua veiligheid scoort deze waterkoker dus wel iets lager dan anderen, maar voor de rest is het een top apparaat.

(4.5/5)

Pluspunten
 • Mooi design
 • Grote capaciteit
 • Instelbare temperatuur en graden afleesbaar op LED schermpje
 • 30 minuten warmhoudfunctie
 • Maakt weinig geluid
 • Schenkt uitstekend
Minpunten
 • Buitenwand wordt erg heet
 • Warmhoudfunctie moet telkens opnieuw ingesteld wanneer het apparaat van de basis wordt afgehaald
 • Duur

   Bekijk op bol.com of  Bekijk op Coolblue


2. Siemens TW86103P Sensor for Senses

Beste waterkoker onder 100 Euro

Siemens TW86103P Sensor for Senses waterkoker

Voor de theeleuten onder ons is de Siemens TW86103P Sensor for Senses een van de beste keuzes. Met de vier verschillende instelbare temperaturen kun je water tot jouw geprefereerde temperatuur opwarmen voor een perfect kopje thee. Handig is ook dat de Keep-Warm sensor ervoor zorgt dat het water in het apparaat warm gehouden wordt. Dit kost ook stroom, maar het is natuurlijk een stuk zuiniger dan dat je het water weer opnieuw moet koken.

De Siemens TW86103P Sensor for Senses is extreem veilig dankzij een aantal veiligheidsfuncties. Zo heb je de overhittingsbeveiliging die ervoor zorgt dat het apparaat niet oververhit, en een systeem dat ervoor zorgt dat de waterkoker meteen uit gaat wanneer je per ongeluk het deksel opent. Bovendien is de waterkoker dubbelwandig en compleet veilig om aan te raken wanneer het water gekookt is. Voor degenen met kinderen in huis is dit apparaat dus een ideale optie.

De keuze voor beste waterkoker voor thee is snel gemaakt en hierbij verdient de Siemens TW86103P Sensor for Senses een plek op nummer 2 in de top 5 beste waterkokers.

Conclusie: Geoptimaliseerd voor thee, maar toch ook uitermate goed geschikt voor andere warme dranken. Siemens heeft met de TW86103P een waterkoker op de markt gebracht met een strak en functioneel uiterlijk. Het apparaat schenkt goed en heeft meerdere temperatuurstanden voor verschillende soorten thee en dranken. Kortom, Siemens stelt weer niet teleur.

(4.6/5)

Pluspunten
 • Dubbelwandig; vergeleken met andere waterkokers wordt de behuizing van de Siemens niet heel heet
 • Schenkt hartstikke makkelijk
 • Temperatuur instelbaar
 • Warmhoudfunctie
Minpunten
 • Klep kan niet helemaal open waardoor het vullen wat lastig kan zijn
 • Waterindicator zit achter het handvat

Bekijk op bol.com of Bekijk op Coolblue


1. Cuisinart CPK-18E

Cuisinart CPK-18E waterkoker

Onze beste keuze en door ons uitgeroepen tot beste waterkoker in 2020 is de Cuisinart CPK-18E, dankzij het gebruiksgemak, de snelheid, nauwkeurigheid en een geweldig design. De vernieuwde versie van de Cuisinart CPK-17E,  scoort in elke categorie hoog en is van zeer hoge kwaliteit

De Cuisinart CPK-18E is in vergelijking met de andere apparaten het makkelijkst qua handelbaarheid. De waterkoker heeft eenvoudig te gebruiken bediening, met 6 verschillende temperatuurinstellingen als knoppen op het handvat, een start knop, en een warmhoudknop. Je vult het apparaat met water, drukt op de temperatuur die je wilt, en wacht op het piepje dat het apparaat klaar is. Daarna gaat het apparaat vanzelf in de warmhoudmodus, waar het water 30 minuten lang warm gehouden wordt. Met een knop op het handvat kun je het deksel in 1 keer openen (alhoewel je hier wel een lange duim voor moet hebben), en het water schenkt in een perfect gelijkmatige stroom uit de waterkoker.

Afgezien van het eenvoudige makkelijk te gebruiken ontwerp, ervaren gebruikers een zeer consistente kook tijd. Gemiddeld duurt het koken van 1 liter water 4 minuten. Hoewel dit niet de snelste tijd is van de waterkokers op de lijst (de Russel Hobbs is het snelst) is het nog steeds 1 van de snelste en zeker de meest consistente.

Conclusie: Als je alleen het beste van het beste wilt voor in de keuken, dan is de Cuisinart CPK-18E met z’n prachtige design met blauw belichte achterkant, extreme nauwkeurigheid en kooksnelheid, de ultieme keuze. Het apparaat scoort extreem hoog op zowel het gebied van functie en design, en wint daarom de plek als beste waterkoker in 2020.

(4.8/5)

Pluspunten
 • Prachtig design met blauw belicht raampje aan de achterkant
 • Schenkt erg nauwkeurig en gemakkelijk
 • Grote capaciteit van 1,7 liter
 • 6 instelbare temperatuurstanden van 70 C° tot 100 C°
 • Zeer eenvoudig in gebruik qua bediening
 • Warmhoudfunctie van 30 minuten
 • Je moet een aardig lange duim hebben om de ‘Open’ knop te kunnen bereiken
Minpunten
 • Best duur

Over detopvijf

3 gedachten over “Wat Is De Beste Waterkoker in 2020 – Top 5 Beste Waterkokers”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.