Top 5 Beste Kerst- of Sinterklaascadeaus voor Kinderen

Laatste update op: 20/02/2020

Met de decembermaand in aantocht is het weer tijd voor veel gezelligheid met het gezin. De koudere avonden lenen zich uitermate goed om bijv. weer eens gezellig aan tafel een bordspel te spelen. Ook herbergt december natuurlijk de leuke gezellige feesten als Sinterklaas, kerstmis en oud & nieuw. Bij de twee eerste feesten horen uiteraard ook de cadeautjes die uitgewisseld worden met de mensen die je lief hebt. Een kerstcadeau is er voor jong en oud, maar bij de sinterklaascadeautjes draait het toch vooral om de kinderen. Is het verlanglijstje niet helemaal goed bij je aangekomen? Hier hebben we enkele kerst en sinterklaas cadeau tips.

Top 5 Beste Kerst- of Sinterklaascadeaus voor kinderen

1. Hoverboard

hoverboard-mini-segway1Op nr.1 van onze top vijf staat de revolutionaire Hoverboard. Een zelf balancerende hightech tweewieler die elektrisch wordt aangedreven. Energie vriendelijk en met een prachtig ontwerp.

Het besturen van de Hoverboard is geheel niet moeilijk, je hebt het in een kwartiertje onder de knie. Door simpelweg naar voren, naar achteren of naar de zijkanten te leunen begint de Hoverboard te rijden. Bang om te vallen is nergens voor nodig, je blijft rechtop staan door middel van vier gyroscopen die in het balansboard zijn verwerkt.

Bekijk onze top 5 beste Hoverboards.

2. Supermarkt Speelset

Supermarkt Speelset cadeau voor kinderen Sinterklaas of Kerst 2016Deze uitgebreide Supermarkt speelset is ontzettend leuk voor jongens én meisjes. Allemaal verschillende boodschappen, een elektronische kassa en zelfs een heuse winkelwagen. Alles is inbegrepen in deze leuke speelgoedset, het is net een echte supermarkt en staat garant voor eindeloos speelplezier. Om groente te wegen gebruik je de weegschaal en scannen van de artikelen doe je met de scanner. In de rij en reken af!

Bekijk de Supermarkt Speelset op bol.com.

3. Fisher-Price Co-de-Rups

Fisher Price Co de Rups Sinterklaas Kerstcadeau 2016Co de Rups is speciaal voor peuters en kleuters en bijzonder leerzaam speelgoed. Co is een rups, bestaande uit diverse segmenten die op een bepaalde manier achter elkaar te koppelen zijn. Zo kan het kindje door logisch redeneren de rups een bepaalde route laten afleggen. Zo leren peuters en kleuters op een heel speelse manier de eerste stapjes van het programmeren en coderen. Uitgeroepen tot leukste kinderspeelgoed 2016 in de leeftijd van 4-5 jaar.

Bekijk de Fisher Price Co-de-Rups op bol.com.

4. LEGO Super Heroes Jokerland

Lego Superheroes Jokerland Beste Kerst & Sinterklaas cadeautjesHet speelgoed van LEGO Super Heroes combineert het beste van twee werelden. Met de beroemde bouwstenen van LEGO kun je allerlei acties en avonturen van de alom bekende superhelden eindeloos thuis naspelen.

Het staat garant voor urenlang speelplezier met bekende superhelden zoals Iron Man, Spider-Man en Batman. Ga de bouwuitdagingen aan en ga de strijd aan met schurken als The Joker en The Penguin.

Bekijk LEGO Super Heroes Jokerland op bol.com.

5. Pokémon Sun en Pokémon Moon, 3DS

Pokemon Sun 3DS Beste kerstcadeau of Sinterklaas 2016Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn ‘role playing’ spellen voor de Nintendo 3DS. Spelers kiezen een mannelijke of vrouwelijke held en kunnen de verschijning en naam van hun personage aanpassen. Het spel speelt zich af in de regio Alola die centraal gelegen is te midden van verschillende tropische eilanden die wordt bevolkt door nooit eerder gesignaleerde Pokémon. Wanneer daar aangekomen, ontwikkelen zich de avonturen door de contreien en ontmoeten zij vele fascinerende mensen op hun tocht. De Pokemon serie is altijd razend populair geweest onder de jeugd en deze nieuwste versie van de Pokemon games zal kinderen onwijs veel plezier bezorgen.

Bekijk Pokemon Sun en Moon op bol.com of Coolblue.

Hoe Kies je het Beste Kerst of Sinterklaas cadeau voor je Kind?

Het kopen van een goed Sinterklaas of kerstcadeau vraagt tijd. Kom niet thuis met het eerste en beste wat je tegenkomt in de winkels, maar denk er goed over na. De mogelijkheden zijn eindeloos en het beste Sinterklaas cadeau of kerst cadeau bestaat uiteindelijk niet. De relatie tussen jouw en het kind kunnen van grote invloed zijn op je aan te schaffen cadeau. Voor je eigen kind is het wellicht wat gemakkelijker om een geschikt cadeau te verzinnen dan voor een kind van een ander. Ook het budget kan hierin meespelen, al is het budget voor een cadeau altijd wel van belang voor veel mensen.

December is en blijft een dure maand natuurlijk en je wilt aan het einde van de maand ook nog wat geld te besteden hebben. Van te voren al wat geld op zij zetten voor de maand december begint is dan ook een aanrader! Leuke kerst en Sinterklaas cadeautjes hoeven dan ook niet per se al te duur te zijn. Minstens zo leuk is de persoonlijke aandacht die je kunt geven aan een cadeau.

Een cadeau kopen wat je aan iedereen had kunnen geven, is vaak niet van zoveel waarde voor de ontvanger. De cadeaus geïnspireerd op de interesses van het kind daarentegen wel. Een cadeau die aansluit op hem of haar hobby’s, bijv. een uitbreiding set op speelgoed die hij of zij al heeft. Met een persoonlijke noot, bijv. een persoonlijk gedichtje, gekoppeld aan het cadeau maken de feestavond compleet.

Cadeautips voor dochter

Er zijn veel cadeaus die zeer geschikt voor meiden zijn te verzinnen. Al is het meeste speelgoed wel geschikt voor meiden én jongens, zoals bijv. LEGO. De jongere meiden geef je bijvoorbeeld een pop of poppenhuis, zo roos mogelijk doet het altijd wel goed. De wat grotere meiden vinden make-up altijd een leuk cadeau. Welke jonge meid wil er nou niet leuk voor de dag komen? Zorg dan meteen voor een leuke persoonlijke spiegel, ziet ze meteen het resultaat. Nog een tip, meiden zijn vaak ook verzot op chocolade.

Cadeautips voor zoon

Jongens hebben vaak een wat andere interesse als meisjes. Al is bijvoorbeeld de tip over de supermarkt speelset natuurlijk voor beide sekse even leuk. Vaak komen de beste sinterklaas en beste kerstcadeau voor jongens wat meer in de richting van auto’s en bouwen. Voor de allerkleinste kan dat een loopfiets zijn of iets van Duplo. Voor de oudere jongens is (technisch) LEGO heel leuk, of race- en voetbalspelletjes op de computer zijn ook altijd een schot in de roos.

Laatste woord

Cadeautjes kopen hoeft helemaal niet zo stressvol te zijn. Met een klein beetje inleving kom je vanzelf op het juiste geschenk. Het mooie is dan ook het moment van de blije gezichtjes bij het uitpakken van het geschenk die met liefde is uitgezocht! Hopelijk hebben onze tips je een beetje kunnen helpen bij het uitkiezen van cadeau.

Over detopvijf