Beste Vaderdag Cadeau – Top 5 Beste Vaderdag Cadeaus in 2017

Laatste update op: 10/01/2023
Het is ieder jaar zover. Vooraf aan 19 juni schieten zonen en dochters de winkels in en bezoeken ze tal van webshops. Mama was al moeilijk genoeg, en nu is het tijd om iets te kopen voor jouw papa, je held, je beschermer. Wat koop je voor cadeau voor vader? Soms is dat razend lastig. Je loopt winkel in en uit en met de minuut raak je meer gestrest. Ga je het juiste cadeau wel vinden? Vrees niet! Er zijn tips genoeg en nog veel meer Vaderdag cadeaus. Misschien zit hier het beste Vaderdag cadeau tussen. Zo niet, dan ga je wel met een nieuw arsenaal aan tips en inspiratie verder op zoektocht naar hét leukste Vaderdag cadeau ooit.

Hier volgen vijf tips voor een Vaderdag Cadeau en nog meer advies over waar jij het geschikte en perfecte cadeau kan vinden voor jouw vader.

1. Gepersonaliseerd bier

Gepersonaliseerd bier vaderdag cadeau

Papa’s en bier. Twee dingen die (vaak) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Daarom is het geven van heerlijke biertjes of prachtige bierglazen een goed idee. IPA’s, pils, pale ale’s, en ga zo maar door. De bierwereld barst van de lekkere biertjes. Zie je? Een Vaderdag cadeau hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Geef een set bierglazen met een stoer design of maak een mooi bierpakket met allerlei speciaalbieren erin. Het leukste is om het persoonlijk te maken. Personaliseer het cadeau. Zet de naam van je vader op een bier. Schrijf een grappige toepasselijke quote op het pakket. Of laat een leuke afbeelding drukken op een bierglas. Er zijn meer dan genoeg ideeën om jouw biercadeau van een persoonlijke twist te voorzien.

Leuk om te geven: bierpakket, bierflesjes of bierglazen.

2. Smartwatch

Smartwatch als vaderdag cadeau

Mannen zijn van efficiëntie, effectiviteit en presteren. Een smartwatch is daarom een uitstekend idee om jouw vader te verrassen. Met een smartwatch kan jouw vader bijna alles bijhouden. Zijn sportprestaties, het bijhouden van z’n hartslag, berichten versturen en ontvangen, stappen tellen. Nee, niks meer blijft bij jouw pa onbekend. Naast dat je pa precies in de gaten houdt hoe hij zijn leven inricht, biedt een smartwatch hem ook veel gemak. Voor z’n werk hoeft hij niet meer voortdurend z’n telefoon uit z’n broekzak of tas te halen. Via de smartwatch kan hij even snel checken wie hem contacteert. Daarnaast biedt het hem ook praktische mogelijkheden. Betalen kan via het horloge, de lichten thuis kunnen aan en uitgedaan worden en met deze slimme horloge kan hij zelfs z’n auto starten.

Houdt je vader van de allernieuwste gadgets? Vindt hij nieuwe dingen uitproberen helemaal fantastisch? Geef hem dan een slim horloge.

Bekijk hier onze smartwatch koopgids en een Top 5 Beste Smartwatches

3. Mannenluchtje

Mannenparfum als vaderdagcadeau

Het geven van een mooi mannengeurtje valt altijd in goede aarde. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het Vaderdag cadeau aansluit bij de wensen van je vader. Denk dus van tevoren goed na over het geurtje. Je hebt frisse, sportieve, bloemige, houtige, kruidige en zoete geuren. Waar houdt jouw vader van? Wanneer je weet waar jouw vader van houdt, kun je gericht op zoek gaan naar het juiste mannengeurtje.

Drie mannengeuren die zeer geliefd zijn onder veel mannen zijn Jean Paul Gaultier, Hugo Boss Bottled Men en Tommy Hilfiger.

Jean Paul Gaultier is een heerlijke parfum met een combinatie van een kruidige en bloemige geur. De parfum is gemaakt met echte lavendel en munt en ruikt naar kaneel, bergamot, vanille, tonkaboon, sandelhout, oranjebloesem en natuurlijke musk.

Hugo Boss Bottled Men is al jarenlang een populaire eau de toilette. Deze mannengeur is kruidig en blijft lang hangen. In dit luchtje zitten natuurlijke ingrediënten zoals kaneel en hartnoot.

Tommy Hilfiger is gemaakt door de welbekende man genaamd Tommy Hilfiger. Zijn parfums staan bekend om de zoete geuren. Daarom zijn deze mannengeuren goed geschikt voor de echte liefhebbers van zoete luchtjes.

Bekijk op bol.com: Jean Paul Gaultier, Hugo Boss Bottled Men of Tommy Hilfiger.

4. Kookboek

Kookboek vaderdag cadeau

Staat je vader graag in de keuken? Of ligt daar juist het probleem… Staat jouw vader juist niet graag in de keuken. In beide situaties is het leuk om jouw papa te verrassen met een kookboek. Is hij een echte master in de keuken? Ga dan voor de gevorderde kookboeken. Daag hem uit met iets nieuws. Geef hem inspiratie met complexe recepten. En laat hem genieten van eten waar hij van houdt. Voor de vaders die niet graag in de keuken staan, is het beter om een laagdrempelig kookboek aan te schaffen. Ga voor basis kookboeken waarin onderwerpen worden behandeld, zoals ‘hoe kook je aardappels’ of ‘hoe bereid je macaroni’. Met zo’n kookgids leert jouw vader op een eenvoudige manier eten te bereiden.

Bekijk op bol.com: Franklin Barbecue of Het Kookboek voor mannen.

5. Bedrukt leren riem

Leren bedrukte riem vaderdagcadeaus

Mannen hebben niet veel keuze uit accessoires. Waarbij het in de dameswinkels uitpuilt aan sjaals, sieraden, jasjes, broches en haaraccessoires, blijft het in de kledingwinkels voor mannen beperkt tot riemen en horloges. Verras jouw vader daarom met een accessoire die uniek en origineel is, en is voorzien van jouw persoonlijke inbreng. Bedruk een leren riem. Decoreer de riem. Zet je naam erop. Of laat een mooie quote erop drukken. Zo’n leren riem maakt het outfit van jouw vader helemaal af.

Hoe kies je het Beste Vaderdag cadeau ooit?

Het voorschrijven van het beste Vaderdag cadeau is niet iets wat zomaar kan. Het leukste cadeau hangt af van jouw vader, van de gezinscultuur en het juiste moment. Natuurlijk zijn er wel bepaalde richtlijnen die je kunt volgen bij het vinden van het leukste Vaderdagcadeau. 19 juni draait erom om de waardering voor jouw vader uit te spreken. Dit kan via een bedank-kaartje, een ontbijt op bed of een lief kort zegje. Een cadeau is niet noodzakelijk. Relaties zijn namelijk niet afhankelijk van cadeaus geven en ontvangen. Gelukkig draaien relaties om veel meer dan dat. Het gaat ook om tijd met elkaar doorbrengen en respect hebben voor elkaar. Een dagje-uit op Vaderdag is daarmee ook een blijk van waardering. De dag draait natuurlijk gewoon om het vieren van de band met jouw vader. Een workshop, een training of een sportief evenement zijn ook leuke vaderdagcadeaus.

Natuurlijk is het belangrijk dat je een leuk cadeau hebt voor de held van je leven. De beste tip die wij je kunnen meegeven is: ga niet mee met de standaard cadeaus. Geef liever iets kleins met een persoonlijke twist, dan iets groots onpersoonlijks. De simpele waarheid komt er namelijk op neer dat een Vaderdag cadeau recht vanuit je hart moet komen. Het mooiste Vaderdag cadeau past dus bij de interesses van je vader, laat zien dat jij hem als geen ander kent en zorgt ervoor dat 19 juni een echte feestdag is voor je vader.

Verschillende soorten cadeaus

Verschillende soorten vaderdag cadeaus

De dagen voor Vaderdag lopen de winkels over van de Vaderdag cadeaus. Het vinden van het juiste cadeau voor Vaderdag kan overal. Bij de boeken, muziek, film en games, computer en elektronica, mooi en gezond, horloges en accessoires, koken en tafelen, dier, tuin en klussen en cadeaubonnen.

Het juiste cadeau hangt af van de interesses en hobby’s van jouw vader. Leest je vader graag? Er zijn meer dan genoeg boekenwinkels waar je de mooiste boeken kunt vinden, van science fiction, non-fictie tot en met romantiek en wetenschap. Maar is je vader meer van de gadgets en nieuwste elektronische dingen? Dan is het beter om op zoek te gaan naar de allernieuwste gadgets en leuke elektronische hebbedingetjes. Momenteel zijn de VR-brillen en de smartwatches helemaal je-van-het. Ook voor de vaders die van films houden of graag gamen, zijn er meer dan voldoende keuzemogelijkheden. Ga voor een bloedstollende thriller, een actief racespel of een moeilijk denkspel. Voor de vaders die graag bezig zijn in huis, tuin of keuken, kun je kijken naar een handig gereedschapskist, bijzondere keukenhulpmiddelen of andere praktische dingen. Eén ding is zeker, er is meer dan keuze genoeg!

Laatste woord

Was je op zoek naar een Vaderdag cadeau? Hopelijk nu niet meer. Misschien weet je nu wel wat voor cadeau je gaat kopen. Zo niet, dan heb je vast en zeker inspiratie opgedaan voor een passend en leuk cadeau. Hoe dan ook: zoek iets wat vanuit je hart komt. Daar draait Vaderdag immers om. Succes en veel plezier!

Over detopvijf