Top 5 Beste Games van 2015

Laatste update op: 27/06/2016
Kerst is op komst en we moeten weer op jacht naar kado’s! Het juiste kado vinden kan lastig zijn en dit is voor velen een bekend probleem.

Goed nieuws is dat games bijna altijd wel in de smaak vallen. Nu alleen nog bedenken welke van de honderden games je nou moet kopen.. Of toch niet? Wij hebben deze lijst met Top 5 beste games van 2015 samengesteld om je kado keuze een stuk makkelijker te maken.

2015 is een turbulent jaar geweest voor de game industrie en er zijn fantastische games uitgebracht,  en uiteraard ook een paar ZWAAR teleurstellende. Maar, laten we gewoon tevreden zijn met het goede, aangezien 2015 één van de beste game jaren is geweest in tijden. De Xbox One en PS4 zagen veel grote hits, en ook de Wii U heeft voor wat verrassingen gezorgd(Sterker nog, er staat een Wii U game op deze lijst). Ook een pluspunt is dat aankomend jaar de virtual reality brillen op de markt komen voor de consument. Met zeer veel compatibele games!

Dus, zonder verder gedoe, hier is de top 5 beste games van 2015 om op je kerstlijstje te zetten, of af te vinken.

Top 5 Beste Games van 2015

5. Call of Duty: Black Ops 3

Platforms: Playstation 3, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360, PC

De frequentie waarmee Activision games uitgeeft zou je best overdreven kunnen noemen. Er zijn namelijk de laatste 12 jaar al 20 Call of Duty’s uitgebracht. Yep, je leest het goed: TWINTIG!!

Echter is de nieuwste uitgave van de oneindige Call of Duty serie – geloof het of niet, een pareltje. Call of Duty: Black Ops 3 is vele malen beter dan Advanced Warfare, onder andere dankzij de betere multiplayer maps, geavanceerdere wapens en een veel gangbaarder game tempo.

Het is ook een zeer gepolijste game, de gameplay loopt erg soepel en vloeiend zonder merkbare bugs of glitches. Nee, het is geen terug naar de basics no-nonsense Modern Warfare waarop we hoopte, maar het is zeker de beste Call of Duty van de laatste 3 jaar. De zombie mode is ook weer op z’n best, en de game verdient het ook gewoon dik om op deze kerstlijst te staan.

4/5

+ Beste Call of Duty graphics tot nu toe
+ Veel nieuwe mogelijkheden met o.a. cyber powers
+ Levendige sci-fi stijl
+ Entertainende zombie mode
Verhaal is soms een beetje onsamenhangend en heeft facepalm-waardig dialoog

4. Bloodborne

Platforms: Playstation 4

De beste platform exclusive van het jaar is Bloodborne. Deze PS4 exclusive zorgde voor een enorme verrassing binnen de gaming wereld en werd ontvangen met lovende reviews van alle kanten met onder andere een 4.5/5 beoordeling op Metacritic.

Bloodborne is een oogverblindend stukje kunst binnen het horror action-adventure genre, met een snellere, efficiëntere en aggressievere combat stijl dan andere games binnen het genre zoals Dark Souls en Demon’s Souls.

De omgeving is magnifiek somber, het karakter design hemels, en de eindbaas gevechten zorgen voor een uiterst bijzondere game ervaring. Wanneer je Bloodborne uitgespeeld hebt, zal je als RPG liefhebber zeer voldaan zijn. Daarom is het één van de beste PS4 games tot nu toe, en krijgt deze een verdiende plek in de top 5 beste games.

4.5/5

+ Visueel adembenemend
+ Bijzonder goed gecreeërde griezelige sfeer
+ Ingenieus level design
+ Goed gebalanceerde wapens
+ Vlot vechtsysteem
Kan soms frustrerend zijn
De obscure stijl is niet voor iedereen weggelegd

3. Fallout 4

Platforms: Playstation 4, Xbox One, PC

Fallout 4 had ongetwijfeld één van de grootste lanceringen in de game geschiedenis. De game verkocht miljoenen exemplaren in een mum van tijd en er ging geen minuut voorbij of je zag een reclamespot of bord van Fallout 4 langskomen.

Hoewel de game nog wel wat bugs heeft, is het nog steeds één van de beste games van het jaar. Met een uitgestrekte woestenij om te verkennen, wapens en een nederzetting om zelf samen te stellen, en ongetwijfeld één van de beste storylines en quests die we ooit hebben gezien in een open wereld game.

Fallout 4 is wel erg overhyped geweest. Hierdoor waren de verwachtingen extreem hoog en kon de game niet alle verwachtingen waarmaken. De game voelt namelijk behalve de betere graphics erg veel aan als het vorige deel.

Desalniettemin is het nog steeds een geweldige game op zich en ontwikkelaar Bethesda mag zeker trots zijn. Nu maar hopen dat ze zo snel mogelijk aan de slag met de volgende installment van Elder scrolls.

4.5/5

+ Tactische gameplay vol met actie
+ Bizar mooie post-apocalyptische wereld
+ Klassieke Fallout sfeer en zwarte humor
+ Uitgebreid nederzetting, wapen en armor crafting systeem
Bugs

2. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Platforms: Playstation 3, Playstation 4, Xbox One, Xbox 360, PC

Natuurlijk zou het belachelijk zijn om Metal Gear Solid V:The Phantom Pain niet te noemen in een lijst van beste games van 2015, want tja, MGS behoort nou eenmaal tot de beste van de beste.

Jammer genoeg heeft de controverse rondom de game met het constante gekibbel tussen producer Hideo Kojima en Konami de legendestatus van de game een beetje bezoedeld. Maar ondanks dit is de game nog steeds een knap staaltje werk.

De game bevat een indrukwekkend aantal gameplay mechanieken die de speler de vrijheid geeft om missies op zeer veel verschillende manieren te benaderen. De verhaallijn bevat een sterke emotionele lading, en verkent de futiliteit van oorlog op een meeslepende en pakkende wijze.

Nog belangrijker: Het is de beste Metal Gear Solid game ooit, wat het een perfect kerstkado maakt voor Snake fans en hardcore gamers in het algemeen.

4.5/5

+ Solide gameplay zorgt voor eindeloos plezier
+ Complex en spannend verhaal dat je aandacht vasthoudt van begin tot einde
+ Zeer boeiende karakters en wereld
+ Fantastische graphics
+ Veel varierende missies
Verrassend weinig cutscenes voor een Metal Gear Solid game
Te weinig checkpoints

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Platforms: Playstation 4, Xbox One, PC

Deze geweldige game van het jaar zou je kunnen beschrijven als een mix van Game of Thrones, Red Dead Redemption en Elder Scrolls. Wat wil je nog meer?

The Witcher 3 was een grote verrassing binnen de game wereld. Tuurlijk, we hadden wel een goede game verwacht, maar we verwachtte zeker niet zo’n fantastische game als dat het uiteindelijk geworden is. The Witcher 3 overtrof vrijwel alle verwachtingen.

De open wereld is belachelijk groot, schitterend, vol leven, en er is enorm veel te ontdekken. De quests zijn spannend en meeslepend, en er zitten oneindig veel extra mogelijkheden in de game zodat de speelervaring niet te repetitief wordt.

Net als Fallout 4, zaten er in The Witcher 3 ook bugs, wat natuurlijk wel logisch is in zo’n grote open wereld game. Maar er zijn al een aantal patches uitgebracht waardoor de originele bugs bijna volledig verholpen zijn.

De tijd nemen om de open wereld te verkennen is zeker aan te raden, je zal intrigerende karakters tegenkomen, fascinerende vijanden, beesten, en adembenemende landschappen. De rijke gameplay en oneindige replay waarde maakt het één van de beste kerstkado’s en The Witcher 3 staat overtuigend op nummer 1 als beste game van 2015.

5/5

+ Enorme interactieve open wereld
+ Interessante karakters en prachtige landschappen
+ Eindeloos veel amuserende quests, side quests en activiteiten
+ Snel en vloeiend combatsysteem
+ De storyline is intens en raakt je diep
Lange laadtijden

Bonus: Super Mario Maker

Platforms: Wii U

Voor de Wii U bezitters onder ons als bonus ook nog even een Wii U game. De Wii U heeft een paar interessante games in de schappen weten te krijgen dit jaar. Maar de beste Wii U game van 2015 is zonder twijfel Super Mario Maker.

Een game waarmee je zeer gemakkelijk je eigen Mario levels kunt creëren en delen met vrienden. Je kunt ook levels downloaden van andere gebruikers uit de Super Mario Maker community om zo voor onbeperkte gameplay variatie zorgen. Uiteraard zitten er in deze community veel creatieve zielen en je zult je verbazen over de mogelijkheden in sommige van de levels die gebouwd zijn.

Met alle kritiek die de Wii U de laatste tijd om de oren krijgt, komt Super Mario Maker op het perfecte tijdstip om de Wii U weer even een boost te geven.

4/5

+ Maakt levels bouwen leuk en makkelijk
+ Tientallen elementen om te gebruiken, combineren en mee te spelen
+ Briljante single player challenge modes
+ Online levels delen en downloaden
+ Nostalgische waarde..
Replay waarde is afhankelijk van user-created content en je bouwfantastie


Over detopvijf

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.